Dålig uppdatering...   

Datum: 2010-03-30 Tid: 19:21:59    
Men det skyller jag på att jag har haft alldeles för mycket att göra, har bl.a. tränat lite NH med lillhingsten. Och han betedde sig precis som vanligt, lite lagom nonchalant... Och sedan blev det inte så mycket mera gjort då.
Sedan igår så övningskörde jag med pappa, och då ringde syster och sa att hon skulle ta tåget hem(hade bett henne komma tidigare än vad hon tänkt från början) så då fick vi ju hämta henne och baka kladdkaka och titta på Arn =)
Och idag så har jag varit i skolan, stack hem på lunchrasten för att hålla syster sällskap och hade förväntat mig att hon skulle ha lunchen färdig, men nej då. Jag fick hjälpa till och laga mat, pasta med ostochbaconsås blev det,  mums! Cykla tillbaka, hade fysik i 3 timmar, och sedan hem igen och räkna matte i en timme med syster. Inte det roligaste kanske, men jag behöver det inför provet imorgon.

Kram!

   Skillnad?   

Datum: 2010-03-28 Tid: 11:53:54    

Lite skillnad är det allt på lillskiten. Kollade på hemsidan, och den har ju inte blivit uppdaterad på ett tag och hittade en gammal bild på mig och Pors(visserligen bara ett år sedan, men oj vad snygg han har blivit!)

Ska få lite hjälp med NH idag, ska bli kul =) Tra med mig mammas fina kamera också, så det kanske blir lite bra bilder också om jag har tur.

Kram!

   Moulin Rouge   

Datum: 2010-03-28 Tid: 10:38:16    
Var på bio med Oskar igår, kollade på Moulin Rouge. Kul, hans morfar är med i nån filmklubb men var bortrest, så Oskar fick gå istället och ta med sig en kompis, så det var vi två och pensionärerna^^ Men de var trevliga, man blev bjuden på frukt, cider och salta pinnar innan filmen började =) Dock kände man sig lite lagom malplacerad...

Första gången jag såg Moulin Rouge också, ändå har vi haft filmen på VHS i stugan hur länge som helst, menmen är där så sällan så.

Nu idag ska jag upp i stallet i eftermiddag, skulle fått lite hjälp med att börja mer inom NH och kanske lite trick med Pors. Men har inte fått svar än, så det blir väl kanske inte av.

Kram!

   Blä...   

Datum: 2010-03-27 Tid: 12:06:25    

Har tappat bort lappen där jag skrivit ner vad jag gjort med hästarna, tänkte ju att jag skulle ha uppdaterat det idag. Och med mitt kassa minne går det ju knappt. Så jag börjar med det senaste...

Red på Pors i onsdags, andra gången sedan vintern. Och jag tror att uppehållet gjorde honom gott, han var mycket mera positiv nu, och gick framåt=) Det är även det jag ska träna på nu, att få honom att tänka framåt, gå på egen motor och skita i formen. Funkar ganka bra, det blir bättre och han verkar trivas mer också. När jag hade travat på långa tyglar bara framåt, framåt, framåt så dröjde det inte länge förren han höll på att frusta stup i kvarten. Började sedan lite lätt ta mer stöd på ytter och leda med inner i hörnorna.
Mia hjälpte mig, så vi tränade på öppnor också, gick riktigt bra i slutet =)
Galopperade också, kul! Han fattade nästan rätt galopp direkt och kunde rida volter i lite halvform, det märks att han har blivit starkare.
Jobbigt pass, jag har ju legat nere med min träning i vinter, kört moppe eller gått överallt istället för att cykla, inte ridit så mycket/jobbigt, så jag hade träningsvärk några dagar efter^^

Kram!


   Dålig dag =(   

Datum: 2010-03-25 Tid: 17:49:51    
Dagen har inte varit särskilt bra, trots det fina vårvädret och synen av årets första fjäril... Började med tyska, helt okej var själv idag och fick träna på possessiva pronomen. Gillar inte att det finns så många olika böjningar av samma ord, blir helt förvirrat...

Fysikprovet sedan var det som förstörde dagen, jag fattade allt innan, hade räknat alla uppgifterna i boken och förstått dem, sätter mig ner och fattar ingenting. Frustrerande, svarade jag rätt på de jag försökte på så har jag ett G i alla fall...

Kram!

   Träningsvärk =(   

Datum: 2010-03-25 Tid: 08:40:02    
Har träningsvärk sedan igår, först cyklade jag till och från musikskolan. Har inte cyklat sedan snön kom i december eller vad det var. Och sedan ett jobbigt ridpass med Pors. Det märks att man inte rört på sig särskilt mycket under vintern^^

Kram!

   Mål   

Datum: 2010-03-23 Tid: 12:01:57    
Innan sommarlovet ska jag(eller, ska och ska, helst..)

[ ] Vänt mattetrenden^^
[ ] Fått över 80p på ryttarmärke med Pors
[ ] Tävlat L:C2 med Pors
[ ] Fått VG på ett fysikprov

Ska fylla på denn listan efterhand som jag kommer på mer =)

Kram! 

   Skentur med vagn 100312   

Datum: 2010-03-23 Tid: 11:35:29    

Vi tänkte att vi skulle ta en tur i skogen med Pors framför vagnen. Körde ju in honom i höstas utan några problem och körde runt på ridbanan i både skritt och trav. Men vi testade/hann aldrig köra i skogen då.
Jag tog i alla fall in honom , borstade och fick sedan hjälp att sätta på selen. Sedan spände vi för inne i stallet och han var som vanligt helt kolugn. Utanför stallet sedan fick han helt plötsligt ryck och började springa, gick inte att få stopp på honom.  Har ingen aning om varför han reagerade så först, men sen när han väl börjat så blev han ju bara ännu räddare för att vagnen satt fast vid honom. Runt något varv på gårdsplanen, han hoppade över rampen till containern(riktigt fint hopp faktiskt...), runt och upp mellan husen, genom trägrinden till hans och Grounaus hage, genom eltråden ut på ridbanan, runt där något varv innan han sprang igenom eltråden i en annan hörna, upp mellan husen igen och in i det lilla stallet, där han till sist fastnade halvvägs inne i sin box. Vi tog loss honom och ledde ner honom till andra stallet igen, där jag visiterade och lugnade ner honom medan Mia lagade staketet(tur att Grounau inte är rymningsbenägen) och letade upp alla saker som flugit av i farten.
Pors klarade sig rätt bra, ett litet sår på ena bak och ett litet på ena fram. Han hade lite närblod också =( Annars var han mest rädd, riktigt hörde han hjärta slå, och han stod och skakade...
Vagnen mådde inte riktigt lika bra, ena hjulet var helt skevt, skaklarna var snea och "ryggstödet" var böjt. På selen hade ett spänne lossnat. Dessutom hade vagnen slagit i bilen under färden...
Mia tömkörde Pors lite när han hade lugnat ner sig, inga hältor och han gick hur fint som helst =)

Kram!

   Sjuk=(   

Datum: 2010-03-22 Tid: 13:08:08    
Mår inte alls bra idag, kändes helt okej när jag gick till skolan. Men sedan blev det sämre, hade skitont i huvudet så jag gick hem vid 10 igen. Har tagit ibumetin, men har fortfarande ont och mår dåligt.
Känns så dumt, skulle haft svenskaprov nu på eftermiddagen... Ska prata med Gittan imorgon och hoppas att det går bra att jag gör provet på onsdag förmiddag istället.

Kram!

   Övningskört   

Datum: 2010-03-20 Tid: 19:40:02    
Skulle egentligen kört med min bil idag(för första gången!) men handbromsen hade låst sig eller något på den, så jag fick köra med pappas bil istället. Det gick faktiskt ganska bra. Körde till Hallaryd, Vägla och tillbaka igen. Fick träna på att backa lite också. När vi kom tillbaka där jag startade köra, och då skulle byta så att pappa skulle köra sista biten, så var det poliskontroll... Läskigt! Ännu värre var ju att de vinkade in oss, och pekade att jag skulle parkera mellan 2 bilar, har bara parkerat med en massa plats åt alla håll och kanter. Men det gick bra, ställde bilen lite snett, fast det gjorde inte så mycket. Sedan fick både jag och pappa blåsa, och pappa fick fylla i nån enkät som jag fick en biobiljett för =)

Kram!

   Städar   

Datum: 2010-03-17 Tid: 11:54:18    
I alla fall lite, känner att jag har alldeles för stökigt just nu, och när jag känner så, då är det kris^^ Så tänkte få undan lite innan jag ska upp till stallet vid 2.

Det finns verkligen inget värre än att städa, hatar det så himla mycket. Men hatar samtidigt när det är fullt kaos också. Fast värre än ett ostädat rum är nog när lådor och garderibsdörrar står öppna. Det kan jag verkligen få panik på...

Kram!

   Bläää   

Datum: 2010-03-16 Tid: 15:37:52    
Usch, mår inte alltför bra idag. Gick hem efter halva fysiken för att jag mådde illa. Har lite huvudvärk också, trodde att det skulle gå över bara jag fick äta något ordentligt. Men det hänger fortfarande kvar. Fast jag tror fortfarande att det beror på min kost, har ätit sjukt mycket godis och sånt nu en period, behöver återfå balansen lite. Så när jag ätit upp allt godiset jag har i påsen sen i lördags ska jag inte köpa något mer på ett tag. Förhoppningsvis hjälper det.

Kram!

   Trötter!   

Datum: 2010-03-15 Tid: 22:06:46    
Sov knappt i natt, så har varit jättetrött hela dagen. Jobbigt värre, men skolan har ändå gått okej idag. Älskar pappas gamla mattebok, förklara så jävla mycket bättre och lättare än min bok. Har jag tur så kanske jag bryter min mattetrend och får högre betyg igen =)
Svenskan var ungefär lika seg som vanligt, tycker verkligen inte om språk och namn historia. Visserligen beror det nog mest på att jag har hört så himla mycket om det hela tiden. Det känns helt enkelt uttjatat...

Kollade nyss på Hollywood fruarna, idag var det inte alls så bra och underhållande som det brukar vara. Men Maria är fortfarande min favorit helt klart!

Nu ska jag gå och lägga mig, och hoppas på att jag kommer att sova bättre inatt.

Kram!

   Söndag...   

Datum: 2010-03-14 Tid: 21:50:51    
Igår var verkligen superkul! Tittade först på Alice i Underlandet men Ellen och Erika. Helt underbar film faktiskt, totalt annorlunda från boken(har inte sett den tecknade filmen...) Och Johnny Depp är ju bara bäst.
Sedan hem till Therese och kolla på Melodifestivalsfinalen. Skojsigt var det, men kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar vinnarlåten eller inte. Hade ingen direkt favorit i år så...

Idag har jag varit hos mormor på eftermiddagen/kvällen. Kul att träffa dem igen, var ett bra tag sedan. Hade med mig min externa hårddisk dit, så nu har jag lite filmer att titta på. Hade även tänkt kolla på True Blood och se om den var något värt att se på/följa.

Det blev väldigt dålig uppdatering idag, har 2 ridinlägg att skriva sedan, men det får bli imorgon eller något.

Kram!

   Spring Spring   

Datum: 2010-03-13 Tid: 14:33:04    
Nu springer jag mot stationen, och hoppas att jag inte fryser ihjäl i tights^^

Kram!

   Done!   

Datum: 2010-03-13 Tid: 13:07:33    
Nu har jag laddat upp alla gamla inlägg om Pors, så nu kan jag börja uppdatera med nya=) Fast det orkar jag inte med just nu, sitter och målar naglarna. Ena handen klar och håller på att torka, jobbigt att bara skriva med en hand...^^ Speciellt när man ska skriva ! för det brukar jag använda båda händerna till, håller ner shift med höger och trycker på 1 med vänster. Och trots att jag gått på piano i 10 år kan jag inte sträcka ut handen tillräckligt för att nå båda tagenterna med höger =(

Fluminlägg detta blev, menmen, nu ska jag fortsätta med mina naglar!

Kram!

   Tolkat... 060110   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:56:58    

Tolkade med sötnöten idag(igår). Det gick bra, till att börja med...
Vi hade ingen tolksele, så vi hade den vanliga körselen, och till det hade vi ett par gramantyglar för att hålla i efter och så fick någon *host*Ellen*host* springa bredvid och hålla i Pors. Vi körde på det sättet några varv i både skritt och trav. Sedan bytte jag och Ellen plats så att hon också fick testa på hur det var att tolka. Sedan kom Mia ut med den superbraiga idén om att jag skulle kunna åka bak OCH styra själv. Hahahaha, det gick inte om man inte har världens bästa balans^^
Fast i skritten gick det helt okej, men sedan när han började trava så skrek jag till för att jag vinglade, och det var det absolut dummaste jag kunde göra... Pors blir rädd och går fortare, jag trillar och släpas efter honom i en väldans fart över hoppbommarna som låg på marken, och kommer loss från linan som låg runt mig lite lagom till ett hörn. Pors svänger men jag fortsätter rakt fram in i kraftledningsstolparna som ligger i kanten på ridbanan.
Min höft är inte det vackraste just nu, har en massa skrapsår och jävligt ont i den, huvudet var nog inte heller helt oskadat då det har gjort ont halva dagen.

Så vad vi har lärt oss av detta är:
1. Se till att hästen springer av sig all energi INNAN du gör något sånt här!
2. Skrik inte vad som än händer!
3. Använd skyddsutrustning såsom hjälm, skyddsväst och heltäckande overall!


   Mockat 301209   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:53:59    

Var i stallet och mockade alla 8 boxarna själv på bara 3 skottkärror, lite stolt över mig själv måste jag säga att jag är^^ Tänkte tagit en ridtur på antingen Wilma eller Pors också, men stod över då det var så förbannat kallt ute, och dessutom var jag hungrig och trött, så det hade nog inte gått bra ändå...

   Söndags...301209   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:52:44    

...Var det rena ridskolan i stallet^^ Kaspers kompis+familj var och hälsade på. Och alla ville prova på att rida. Jag tycker de var riktigt duktiga för att typ aldrig suttit på häst innan.

Red även själv på Pors efteråt, då han bara hade skrittat runt. Det gick nästan superbra^^ Fick inte riktigt till öppnorna jag försökte mig på, menmen, det brukar jag ju inte lyckas helt med heller så... Tränade att få fram/upp honom mer i traven och det funkade. Tyckte att han gick på riktigt bra, utan att det blev stolpigt, var dock lite jobbigt för mina ben, tränade utan stigbyglar för att jag inte skulle kunna sitta fel.


   Lilljulafton 261209   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:51:25    

Var i stallet hela onsdagen typ. Efter en hel del övertalning gick syster tills sist med på att köra upp mig till stallet. Satt en lång stund inne hos Mia och pratade om hur jag ska fortsätta med Pors och vad vi behöver för att komma vidare osv. Efter ett bra tag kom Erika, och vi gick ut för att mocka och fixa stallet medan Mia skulle ner till byn och handla lite och sedan hämta Kasper.

När hon kom tillbaka så skulle jag och Erika ha lektion i den tunga snön. Det var asläskigt, jag red barbacka och så fick Pors styltor, och när de trillade av så knäade han typ. Kändes som om jag skulle trilla av hela tiden, men jag satt kvar. Lite extra balansträning där^^ Vi höll oss mest till skritt, travade lite i båda varven. Kändes även där som om jag skulle trilla av eller att han skulle sticka med mig. Men det gick bra, han lyssnar mycke bättre när jag rider barbacka har jag märkt, kanske för att då inte sitter fel och stör honom. Skulle jag sätta mig fel barbacka skulle jag trilla av direkt^^
Vi tränade lite öppnor, och han gick super, vi fick verkligen till dem! Så stolt, och så glad över att det känns som om vi går åt rätt håll igen. Tränade även på att öka/minska volten.

Vårt största problem just nu är nog att jag håller ihop honom för mycket, att han inte får gå framåt ordentligt. Så nu ska jag träna barbackariding i ordentligt tempo, så får vi hoppas att det går bra på 4-års championatet till våren!

När vi ridit färdigt tänkte Mia till lite... Grounau och Pors kan vara på ridbanan tillsammans utan att låta, stå tillsammans i en transport samt i gången utan minsta lilla ljud; varför inte släppa dem i samma hage? Så, det gjorde vi! Hahaha, till en början hände inte så mycket, sen helt plötsligt börjar Pors(!) backa mot/över Grounau. Och då, började de bråka. Konstigt nog kändes det som om det var Pors som pushade hela tiden, till Grounau fick nog och då gav igen. Vet inte om de står tillsammans nu också, men det skulle nog vara bra för båda; Grounau får lite extra motion och bygger muskler, och Pors kanske kommer upp sig och får sån fin hingstnacke. Vi får se, vi får se!


   Brr...211209   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:50:31    

...Vad kallt det är ute!

Gick(!) till stallet idag, har sommardäck på moppen, visste inte om cykelbanan var skottad och hade ingen som kunde köra så.

Tycker lite synd om lillskiten faktiskt, klipptes i onsdags och då kom snön och kylan. Jaja, han har ju dubbla täcken så han ska inte klaga. Tränade lite NH med honom, så då fick han faktiskt ha sitt ena täcke på sig också.
Träningen gick lite sådär, fast det var ändå positivt för för en gångs skull kändes det som att jag inte bara var ett irritationsmoment för honom utan kan såg mig, försökte förstå vad jag ville. Sedan att jag är väldigt otydlig och förvirrar honom hjälper ju kanske inte men jag/vi jobbar på det. Tränade att gå och han följde och stannade utan att jag behövde mana på honom så mycket, han stannade nästan när jag stannade också, några gånger behövde jag inte höja spöet. Så det går sakta men säkert framåt som tur är=)
Longerade lite i både skritt och trav med, och han gick på ganska bra, dock ville han inte riktigt stanna, stod stilla i kanske 1 sekund innan han började flytta på sig igen, irriterande!


   Bara för att... 191209   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:49:47    

...Ellen ville att jag uppdaterar är jag så snäll och gör det.

Hade hopplektion förra veckan(9/12), gick bra sålänge som jag satt/stod rätt, när jag inte gjorde det ville han inte hoppa riktigt... Hoppade mellan 30-60cm(tror jag att det var) så det är tävlings höjd för oss(LättD)Men jag tror knappt att jag kommer att tävla honom i hoppning. Nej jag är inte alls ett kontrollfreak som inte klarar av att ha 100% kontroll över honom som jag har i dressyren, har inte alls med det att göra^^

Var i stallet fredagen den 11/12 oxå, tränade lite dressyr, men det gick inte alltför bra. Han hängde sig och höll på(mitt fel...)När Mia kom hem hämtade hon ett par gramantyglar åt mig, och då gick det lite bättre. Vill ha tillbaka kraften i honom som han hade i somras och på dressyrtävlingen. Ska gå tillbaka några steg i inlärningen nu iaf och gå igenom honom helt i skritt så att han blir mjuk och känslig överallt.

I onsdags klippte jag honom, så istället för att ha en vacker midnattssvart häst har jag numera en blyertsgrå häst. Fast det var ganska fint det oxå, så länge man inte hade det svarta att jämföra med^^ Men jag tror knappt att jag ska satsa på en karriär som hästklippare, visserligen var det första gången jag gjorde det, men resultatet kunde ju blivit bättre. Sen när jag skulle slänga ut honom i hagen studsade han nästan bredvid mig istället för att gå 2 meter bakom och släpa benen efter sig. Är lite spänd på hur det kommer att gå imorgon, har ju inte ridit honom på över en vecka, klippt honom och dessutom är jag lite halvsjuk. Menmen...


   Longering 071209   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:49:00    

Kom till stallet med tanken att jag skulle leka lite med pållen idag, och kanske se om jag kunde lära honom något trick. Fast det blev inte riktigt som planerat, men nästan^^

Började med att träna lite gå-stanna-gå som uppvärming, och det gick rätt hyfsat. Så länge jag har ett spö i näven så går han på i bra tempo, provade även att trava med honom innan jag gjorde halt och så igång i trav igen, det funkade också, men jag tror knappast att det funkar om jag inte håller i honom.
Testade sedan jojo-leken; först ska man få hästen att backa ifrån en och sedan gå tillbaka(ny info Ellen^^) När han väl förstod att svängande longerlina+pekande spö+smackande+"baackaa"=backa så tog han några steg bakåt, sakta men säkert med mycket beröm=) Han backade dessutom väldigt rakt. Framåt var däremot en helt annan femma, drog jag i linan och smackade så gick han visserligen framåt, men inte rakt. Istället för att komma fram och ställa sig framför mig på samma ställe som han börjat, så ställde han sig bredvid mig, så det får vi träna mer på. Fast det kan ju bero på att longerlinan satt fast i ena bettringen istället för i ett delta.
Longerade sedan lite i skritt och trav, med gummiband för att han skulle träna lite i form, och snälla Ellen sprang och hämtade deltat åt mig så att jag slapp flytta linan och Pors slapp ha allt tryck/drag i ena sidan bara.
Lite galopp blev det också, och OJ vad han laddade, det gick som bara den. Det märks verkligen att han älskar att galoppera! Tack Ellen och Erika som hjälpte mig så att jag slapp springa runt som en tok^^
Avslutade passet med att träna lite gå-stanna-gå, innan jag tog in och borstade av honom innan han fick gå ut i hagen igen!

Hjälpte även Ellen och Erika lite när de longerade Brasse och Grounau. Jag hann mocka 2½ box också innan det var dags att sticka hem så att jag skulle hinna i tid till utvecklingssamtalet.


   Uteritt 051209   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:47:58    

Red ut tillsammans med Ellen idag. Det var kul, länge sedan jag red ut. Vi höll oss till skritt och trav, många blöta löv på marken att halka på^^ Klättrade även lite, och Pors fick för sig att han skulle trava/galoppera upp för backen istället för att skritta... Sen när vi kom tillbaka till stallet fotade vi pållarna lite, eller mest Pors men någon bild på Ellen och Brasse blev det allt också!

Sedan skulle Mia testa att köra Marabou, så jag och Ellen skulle hjälpa till. Hahaha, lyckat när både jag och Ellen är rädda för den lilla skiten^^ Men det gick bra, så länge han har något att koncentrera sig på så hittar han inte på något bus. Vi började med att han bara skulle släpa på två staketstolpar och när det gick bra kopplade vi på vagnen, har var verkligen superduktig! Och när gått ett par varv med vagnen, fick jag testa att åka/köra. Det var kuligt! Han var mycket piggare än Pors, så det gick undan^^

Avslutade dagen med att mocka som vanligt.


   Ellen! 021209   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:46:33    

är du nöjd nu? Jag hoppas att du tar och kommenterar nu oxå!

Brr... Det var kallt idag, från att ha varit drygt 5-10 grader i nån vecka var det helt plötsligt -2 idag. Och stålhättorna på skorna gjorde ju inte kylan behagligare...

Hoppade lite idag, men det gick inte alltför bra. Det började bra, han hoppade glatt och drog lite mot hindret, iaf i ena varvet, när vi sedan bytte varv, så gick han förbi hindret två gånger innan han hoppade. Sen hann vi inte mer innan vi blev störda, och då tappade jag koncentrationen, så vi hoppade bara något hopp til åt varje håll. Avslutade sedan med att galoppera något varv åt varje håll innan jag skrittade av.

Både Ellen och Erika var i stallet, så det gick snabbt att mocka m.m. idag. Kul med lite sällskap också, brukar alltid bli att jag är där en dag, sen är de där dagen efter...

Nu ska jag fortsätta med mitt skolarbete, och sen ska jag försöka skriva färdigt inlägget om allt jag gjort men inte skrivit in här...


   ... 251109   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:45:30    

Har glömt skriva om senaste gångerna jag varit i stallet, så gör det nu lite snabbt istället.

Fredag:Red själv på banan, gick inte så jättebra, måste verkligen lära mig att uppskatta att han går framåt av sig själv och sluta hålla tillbaka honom så som jag gör. Mia sa att det såg fint ut, men det kändes inte så bra, han hängde sig en massa, måste verkligen ha en lektion snart.

Lördag:Kom till stallet på eftermiddagen, Mia och Rasmus höll på att klippa Aladin, och sedan skulle de köra en runda i skogen. Så jag hakade på med Pors, fast då utan vagn^^ Det var mörkt ute, så vi hade fullt av reflexer på oss... Aladin gillade verkligen att dra, för han gick på som bara den, och det var lite svårt för mig och Pors att hänga med. Vi galopperade några språng för att hålla tempot, och just då trillar ju Aladins reflexländtäcke av, så vi får stanna och Pors ryggar lite för täcket. Men sen fortsatte vi igen, fast det blev inte mer galopp.

Onsdag: Idag var det meningen att vi skulle köra Pors i skogen för första gången, men det blev inte riktigt som planerat. Mias pappa trillade och slog sig medan jag höll på att tömköra Pors, så mia fick köra med honom till vårdcentralen. Och eftersom jag inte får/vill prova att hänga på en vagn själv och köra ut i skogen så lät jag honom skritta av sig. Mia hade hållt på att sadla och göra iordning Jense för att han skulle vara ett lugnt stöd till Pors, så jag fick lov att rida honom en stund. Det var verkligen tur att han redan var sadlad, för jag hade inte nått upp att lägga på sadelen. Det var precis att jag klarade av att tränsa, men det klarade jag inte heller riktigt, för nosgrimman hade hamnat fel, och det är en sån som man inte ska knäppa upp, så jag trodde ju att den skulle sitta så... Sen när jag satt upp fick jag nästan svindel, jag är ju van vid att rida en liten pålle på 1.29, nu skulle jag helt plötsligt rida på en som var 1.62. Men Jense är snäll som tur är, och välriden, han reagerade nästan innan jag gav honom hjälperna, det var faktiskt rätt häftigt. Ridningen gick sådär, nosgrimman satt ju fel och det störde honom, jag var inte van vid att sitta på en så stor häst, så jag tappade balansen stup i kvarten och hade dessutom för långa stigläder. Menmen, det gick hyfsat ändå, han sökte sig någorlunda neråt och gjorde som jag bad honom. Gjorde inget avancerat mest lite volter i olika storlekar i skritt och trav.
Sedan var det dax för nästa häst^^ Jag skrittade Wilma på banan, hon behöver ju komma igång igen. Och då hon är så smal som hon är kunde vi inte lägga en sadel på henne, och hennes rygg såg inte alltför bekväm ut. Hade ett halvtjockt shabrak, en vanlig pad, en sadelskuren pad samt ett tjockare täcke på henne, men rygraden kändes igenom ändå... Men det var helt underbart att sitta upp, det kändes nästan som att komma hem, hon var så mjuk och lätt så länge man inte låste händerna. Ingen driving behövdes, ingenting, hon krökte på nacken och gick i form hela tiden, gjorde en massa volter lite skänkelvikningar och sånt. Och bara njöt. Gillar verkligen henne, och det faktum att hon är i perfekt storlek för mig gör ju inte saken sämre(1.45 är hon) Men jag håller mig till min lilla Pors, Mikkan ska ha Wilma som halvfoderhäst nu, och jag hoppas att det kommer att gå bra för dem!


   Storm eller nåt? 181109   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:44:11    

Blåser och regnar hur mycket som helst ute...

Var i stallet redan vid ett, och då var vädret lite halvdant. Så jag hade ingebn lust att rida, men Pors behöver ju sinmotion iaf, så jag lös motionerade honom. Fast först stod jag i typ en timme och ryktade och myste med honom. Sedan tränsade jag, och satte på en gjord och gick ut på banan. Longerade honom först lite, mest för att jag verkligen inte kan det^^ Både i skritt och trav, och han lyssnade väl lite halvdant, men det gick. Sen åkte gummibanden på för att han skulle arbeta lite i någorlunda form också, han måste ju bli starkare i galoppen, så det fick han göra. Han såg så glad ut =) Försökte även att få honom att följa mig när jag skulle skritta av honom, det gick också lite halvdant, han följde ett tag och sedan gick han dit han själv ville, får ta och träna mer på det.

Sen var det bara in i stallet och torka av den blöta hästen, och bära lite vatten i ösregnet^^


   Körde 171109   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:43:11    
Idag körde jag med Pors, på riktigt! Satt i vagnen och styrde runt i både skritt och trav på ridbanan. Det gick superbra, och han lyssnade verkligen på minsta lila jag tog i tömmarna.

Fast från början gick det inte så super, skulle först göra iordning honom själv, och då hade selen varit på lilla Juni, så jag fick ju justera om den så gott som jag kunde. Och sedan ut på ridbanan, började tömköra lite i båda varven men han ville inte riktigt gå framåt, trots att jag hade spöet att vifta med, okej ett dressyrspö är kanske inte så mycket att komma med, men kan inte hålla körspöet ordentligt. Försökte flytta honom lite också, gick sådär, menmen har fortfarande inte lärt mig helt att tömköra så... Sedan kom Mia och vi skulle koppla på vagnen, sedan gick jag bakom och styrde med tömmarna medan Mia gick bredvid och höll i honom. Jag fick efter att gått bakom nått varv sätta mig i vagnen och köra därifrån, och Mia släppte honom. Han var lite tveksam först, och tyckte kanske att det var lite svårt att börja dra när det var tyngre, men när han kom igång var det inga problem. Så jag fick köra runt i skritt, och köra snett igenom och så. Sen skulle jag trava också, det gick också bra, samma där det var lite jobbigt att komma igång, men sen var det inga problem.

Och här var mitt rosa dressyrspö alldeles lagom långt^^


   Dressyrtävling 151109   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:39:01    
Tävlade dressyr i Osby idag. Ryttarmärke 1 red vi, inte så avancerat kanske men det var för erfarenheten vi gjorde det, och eftersom galoppen inte funkar än så fick vi hålla oss på den nivån.
Jag är så STOLT över lilla hästen, vi fick 79p dvs 71.8%, första dressyrtävlingen och dessutom i ridhus(vad vi vet har han bara varit i ridhus en gång tidigare) Allt gick verkligen superbra, han kändes jättelugn och var helt underbar att rida på. Tre åttor, en sexa och sju sjuor var poängen och det enda som var negativt var att tempot i slutet var lite lågt och att sista halten blev lite sne, men annars bara tummar upp. Det var ganska många starter i klassen, och Pors var yngst men fick ändå högst poäng, älskade sötnöten!
Det är så dumt att jag blir för gammal för honom, för han kan nog gå riktigt långt! Fick en fin blå-vit rosett för ritten, som man alltid får i clear round...^^

   Putsa 141109   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:34:06    

Igår åkte Atoz, men han ska bara vara på vintervila och kommer tillbaka till våren igen. Förhoppningsvis helt hel i benen. Men jag kommer att sakna honom, red honom hela våren och sommaren... Hahaha, hans nya kompis är en minishettis på 84cm, och den sötnöten kommer också till våren, och vi får lov att leka med honom. Ska se om man kanske kan lära honom lite trick^^

Var i stallet idag och putsade sadel och träns, jag och Pors ska vara med i en klubbtävling i dressyr imorgon. Ryttarmärkesprogrammet är det vi ska rida, vi får se hur det går, men förhoppningsvis går det super. Har inte ridit på det bettet på ett bra tag, har knappt ridit honom alls ordentligt på ett tag, har ju fokuserat mer på tömkörning/körning eftersom det är mitt skolarbete som jag har deadline på.

Nu måste jag sova, ska vara i stallet vid 8 imorgon...


   Vagn 101109   

Datum: 2010-03-13 Tid: 12:28:34    

Det regnade idag, men har man inget ridhus får man vara ute ändå...

Kom upp till stallet och började att rykta Pors en bra stund, när sedan Mia kom ut så selade vi och tränsade innan vi tog ut honom på ridbanan. Jag började att tömköra lite, men det gick inte alltför bra, då vi satt ett skarpare bett på honom för att kunna få stopp på honom om han skulle få panik av vagnen. Mia tog över tömkörningen och gick igenom honom ett tag.

Sen var det dax för att låta honom ha vagnen efter sig. Först höll bara Mia vagnen där den skulle vara utan att han drog den, så gick vi framåt och svängde lite så att han skulle vänja sig vad att ha skaklarna mot sidorna. Första gången jag svängde blev det lite för skarpt, så han blev rädd, men han lugnade sig snabbt så vi fortsatte. När gått nåt varv på banan spände vi fast vagnen vid honom och Mia gick bakom vagnen och höll i tömmarna, medan jag gick vid huvudet och höll i honom. Vi gick några varv på banan åt både hållen och sedan fick jag släppa honom så att Mia fick styra honom. Han var verkligen superduktig, och där slutade vi.

Jag gick sedan nåt varv mer med honom för att han skulle få skritta av sig utan att något satt fast på honom, så jag passade på att träna på stanna-gå-stanna-gå, och det funkar bara bättre och bättre för varje gång vi gör det!=)


   Slit 081109   

Datum: 2010-03-13 Tid: 10:37:08    

Idag var hela gänget i stallet, dvs jag, Mickan, Ellen och Erika. Vi skrittade först en tur i skogen, jag på Pors, Mickan på Atoz, Ellen på Brasse och Erika på Grounau. Det gick bra, vi tog rundan runt Bergakungen. När vi sedan kom tillbaka till Ekhaga bytte Erika och Mickan häst, och Ellen och Erika gick ut på banan och travade lite. Själv bytte jag från sadel till sele.

Mia hjälpte mig och gick igenom Pors först, och sedan testade jag att tömköra lite själv. Skritt och trav på volt, testade även att gå bakom i skritten och styra i slalom mellan tunnor, och det gick väl inte helt super men det gick^^

Sedan när jag skulle skritta av honom tränade jag lite NH, och det gick helt underbart! Jag behövde inte hålla i honom, han följde mig i alla fall, stannade när jag stannade, började när jag började och svängde när jag svängde. Sötnöten!

Efter allt det roliga var det dax att fixa stallet, mocka, hämta vatten och ge hö. Det tog sin lilla tid trots att vi var fyra stycken som hjälptes åt.


   Försök till uppmjukning   

Datum: 2010-03-12 Tid: 22:23:51    
Men det går inte alltför bra... Red Brasse idag igen, och jag kan inte riktigt säga vad jag egentligen tycker. Han är ju egentligen inte "rätt" sorts häst till mig, jag ska ha någon lätt mjuk som är lätt att böja, och visst Brasse kan bli sån, det vet jag ju. Känns bara som om det kommer ta en evighet innan vi är där, OM vi kommer dit innan han säljs...
Red som sagt på honom idag. Han var lite lagom pigg, så jag behövde inte driva så mycket =) Och stundtals släppte han rätt mycket, medan andra stunder så hängde han sig och var stel som ett kylskåp...
Men för att vara andra gången på typ ett år så gick det hyfsat.

Kram!

   Fredag!   

Datum: 2010-03-12 Tid: 16:08:39    
Och äntligen har skolan slutat, så segt att gå till halv fyra varje dag. Speciellt när man sista lektionen antingen har matte eller fysik, huvudet är ju helt slut efteråt.
Sitter och planerar lite angående morgondagen med Ellen, har tagit reda på busstiderna nu i alla fall. Vi tänkte äta i stan också, jag föreslog Grafitti, Ellen; vad är det för något? Jag fattar verkligen inte hur man kan ha missat världens bästa matställe! Älskar bakad potatis, och när man är i stan och ska äta är det ju nästan ett måste att gå dit. Får bara hoppas att de har öppet också, men det borde de ha^^

Ska alldeles strax sticka upp till stallet och rida, det jobbiga med det är bara att jag måste komma på vilken häst jag ska göra något med. Har ju några att välja mellan.

Kram!

   Bara en dag kvar   

Datum: 2010-03-11 Tid: 22:12:17    
och sedan är det helg igen! Dock är min helg konstigt nog rätt uppbokad, och det händer inte ofta.
Ska först på eftermiddagsbio i Hässle, sedan eventuellt hem till en kompis och kolla på finalen av melodifestivalen. På söndagen sen ska jag hälsa på mormor, hinna övningsköra. Och dessutom ska jag någon av dagarna upp till stallet och rida, eller köra Pors. Men det är nästan bättre att ha något att göra än bara sitta och glo på en datorskärm som jag gör annars.

Nu ska jag sova så jag orkar med dagen imorgon.

Kram!

   Segaste skämtet på länge...   

Datum: 2010-03-11 Tid: 17:11:13    
Tiina: Jag ska till Köpingebro imorgon
Jag: Köpingebro...Köpenhamn

Någon som fattar? Köp inge(n) bro, köp en hamn^^
Hel segt och så dåligt att det inte finns, men när man är övertrött och precis haft 3 timmars fysik, då är det kul=)

Kram!

   Dags för skola igen...   

Datum: 2010-03-11 Tid: 09:38:46    
Och 1½ timmes tyska, inte det roligaste, men det funkar. Hoppas att det inte var idag vi skulle ha prov, utan nästa vecka, för annars ligger jag risigt till. Fast det är ju bara jag och Tiina som har tyska, så vi bestämmer ju lite hur vi vill göra, som tur är.
Och sedan blir det fysik, inte heller någon hit precis, men fysik B är bättre än fysik A i alla fall. Mycket bättre lärare =)

Kram!

   Yeay   

Datum: 2010-03-10 Tid: 21:44:29    
Nu har jag laddat upp ännu fler gamla inlägg om Pors, har inte så många kvar nu =)

Imorgon ska man till skolan igen, är inte alltför pepp på det, men tyskan på morgonen är ju ganska chill i alla fall som tur är. Värre är det med fysiken, men den ska jag nog klara av att genomlida också.

Kram!

   Kallt och mörkt... 061109   

Datum: 2010-03-10 Tid: 21:40:29    

...var det ute på ridbanan vid åtta när jag plockade in Pors från hagen igår. Var i stallet redan halv fem, men det tar sin lilla tid att mocka fem boxar samt hämta hö och vatten till 11 hästar.

Velade ett tag om vad jag skulle göra och med vilken häst. Valde till sist att tömköra med Pors, ska jag klara av att köra in honom måste jag ju kunna tömköra först^^
Mia visade hur jag skulle göra och hur han skulle se ut, har ju i princip bara ridit honom så jag vet hur det känns när han går rätt, men inte hur det ser ut. Det var nog bra att hon gick igenom honom först, för han var spänd i höger sida och ville inte böja sig där(min dumma högerhand ställer bara till med besvär!) men när han hade släppt där gick han bättre i höger än i vänster varv. Jag testade bara att skritta och trava honom på volt och att vända honom i skritten, hann inte mer klockan blev mycket och mamma ville att jag skulle komma hem...

Imorgon ska det bli en skrittur ute i skogen med hela gänget, och sedan ska jag antingen träna på dressyren jag ska rida nästa vecka eller får jag tömköra lite till... Får se vad det blir.


   NH-träning 281009   

Datum: 2010-03-10 Tid: 21:39:27    

Blev inte så mycket ridning idag, vi tränade horsemanship istället. Och det var...häftigt. Lilla Pors är oftast ganska nonchalant i sitt sätt "jag-har-varit-med-förut" trots att han bara är 3 år. Och när vi började så var han verkligen sån, man fick smacka och peta på honom med spöet för att han skulle gå framåt, och sedan nästan smälla spöet på nosen på honom för att han skulle stanna samtidigt som mig.
Men övning ger färdighet, och i slutet startade och stannade han så gott som samtidigt som mig. Vi fick testa att vända med hästen på både utsidan och insidan om oss, testa att gå slalom samt att gå över en presening. Och allt gick bra, och han lyssnade och var mer uppmärksam på mig för varje grej vi gjorde.
Ellen som gjort detta lite fler gånger än vad jag har gjort behövde inte ens hålla i tyglarna för att Brasse skulle följa henne som en skugga, jag och Pors har en bit kvar, men det var första gången för båda så det kommer väl.

Avslutade med att skritta lite barbacka, och även där lyssnade han bättre än han gjort tidigare. Så jag kommer nog att träna lite på gå-stanna varje gång jag ska rida och se om han är uppmärksam på mig.


   suck... 271009   

Datum: 2010-03-10 Tid: 21:36:49    

Ridpasset idag var till en början en stor katastrof! Enda positiva var att han hade motor^^ Han ville inte böja sig, inte gå i form eller något alls. Och jag var nära att ge upp vid ett flertal tillfällen. Men skam den som ger sig...
Blev mycket i skritt för att få honom att flytta och böja sig, och så fort jag började trava var det bara att börja om igen. Satte jag mig ner i traven så stack han nästan för mig. Det blev mycket halvhalter, men till sist lossnade han, så i slutet av passet kunde jag sitta ner och rida på volt utan problem. Och då slutade jag, tyckte inte att det var lönt att göra mer idag. Man ska ju sluta när man är på topp^^

   Träningsvärk, here I come! 221009   

Datum: 2010-03-10 Tid: 21:36:18    


Gud, kommer ha världens träningsvärk i låren imorgon känner jag...
Glömde ju uppdatera igår, men vi skrittade bara en liten runda i skogen, jag Ellen och Erika. Det märktes att Pors har tappat en sko, för han var ganska ömfotad, men det gick bra ändå. Han tyckte nog precis som jag att det var skönt med lite omväxling från banan.

Men åter till idag; var ju ledig från skolan på eftermiddagen så jag fick rida min lektion då.
Började som vanligt med lite uppvärmning i skritt och trav, han blev väldigt springig i traven men det är bara för att han fattas skon, men hovslagaren kommer imorgon som tur är=)
Sedan kom Mia och hjälpte mig, det blev lite träning för skänkelförflyttning, minska öka volt. Och sedan, det jobbiga, massor av galopp. Jag höll verkligen på att dö, först så skulle han ju gå någorlunda i form innan jag fattade galopp vilket tog lite tid, sdan ska han ju fatta rätt, och till sist ska han hålla galoppen. När jag dessutom ska stå i fältsits, då blir det lite för mycket för mig. Så redan efter vänsergaloppen var jag helt slut, och då var det en galopp kvar att träna på. Att stå i fältsits är inget jag brukar syssla med, ingen balans har jag, inga benmuskler, och dessutom hade jag varit så korkad att jag hade flätat manen på honom...

Han skötte sig bra tycker jag, när han väl fokuserade och inte sprang iväg för mig^^


   Hit och dit och tillbaka igen! 211009   

Datum: 2010-03-10 Tid: 21:35:20    

Skulle ridit lektion idag vid 12, men när jag kom upp till stallet fick jag reda på att min ridlärare skulle iväg, så det blev inget av det.
Började att mocka några boxar i väntan på att Ellen skulle komma upp så att vi skulle kunna rida ut i skogen en runda, hade fått för mig att hon slutade skolan vid 13 och skulle vara i stallet 13.30, men när klockan var 14 och hon fortfarande inte kommit så cyklade jag hem. Lita lagom till jag kommer hem får jag svar på mit SMS, att hon är påväg till stallet.
Så nu ska jag äta lite innan jag cyklar dit igen, och för att rida denna gången!

   Brasse   

Datum: 2010-03-10 Tid: 20:09:58    

Ellen och Brasse!
Tänkte ju egentligen rida Pors idag, men Mia pratade så mycket om Brasse att jag blev sugen på att rida honom istället, så det gjorde jag. Har inte ridit honom sedan i somras då jag var med på en dressyrtävling med honom, och innan dess hade jag inte ridit honom på ett halvår. Och jävlar vilken skillnad det är på honom och Wilma, helt plötsligt fick man ju jobba för att han skulle gå i någorlunda form samt böja sig.
Red både i skritt och trav, och gjorde vad jag kunde för att böja kylskåpet^^ Han lättade lite i alla fall, men det kommer verkligen kännas i kroppen imorgon. Fick dessutom rida med det längsta spöet jag någonsin ridit med... När jag gick på banan var han jättepigg och skuttade runt, ville inte skritta m.m. sedan i slutet när han kom fram till att han nog inte var så vältränad som han trodde började han sacka mer och mer. Mia var ute och tömkörde Grounau samtidigt, så jag fick låna hennes körspö^^ Gosh, fick hålla på mitten av det nästan för att det inte skulle släpa i marken. Men Brasse gick framåt =)

Kram!

   Rida Pors   

Datum: 2010-03-10 Tid: 13:31:31    

Tänkte ta och rida Pors idag, har inte gjort det på någon månad nu. Det ska bli spännande att se hur han beter sig. Satt på honom en stund förra veckan i stallet, han har breddat sig under månaden som gått, samt fått tjockare och längre man, och det gillas väldigt mycket. Dock är bogen inte riktigt lika bred som resten, så ska eventuellt köra honom när snön försvinner så han får dra och använda musklerna lite. Är lite nervös bara, tänkte rida barbacka, ska bara skritta lite hade jag tänkt och det enda han gjort under den här tiden är att gå en liten runda i skogen typ 3 gånger med någon liten nybörjare. Hoppas han inte har för mycket energi så jag trillar av^^

Kram!


   Ledig!   

Datum: 2010-03-10 Tid: 10:25:40    
Och då menar jag verkligen det! Ingen pianolektion, och ingen körkortsteori(som jag orkar gå på i alla fall^^) Fast upp till stallet ska jag, i eftermiddag någon gång. Men inga tidiga måsten, och det är skönt. Kan sitta i pyjamas hur länge jag vill =)

Kram!

   Vår på riktigt nu!   

Datum: 2010-03-09 Tid: 20:11:17    
Eller nästan i alla fall, det blir mer och mer för varje dag som går. Såg årets första motorcyklist idag, dessutom tog jag vårjackan när jag skulle till kören! Skönt att slippa den stora kappan, fast det var lite kallt när jag skulle hem och solen gått ner såpass att det var skugga hela vägen. Men vad fan, det var inte iskallt=)

Och jag måste verkligen bli av med mitt sötsug, äter hur mycket godis, choklad och torkad frukt som helst nu. Fast troligtvis lär det bli bättre när jag ätit upp det jag har här hemma. Jag SKA inte köpa mer, det är inte nyttigt. Sen när bryr jag mig om vad som är nyttigt och inte? Har nog aldrig brytt mig ett skvatt om det, äter det jag känner för och har alltid gjort. Och just nu känner jag för torkad frukt, så det ska jag äta=)

Kram!

   Bläää   

Datum: 2010-03-09 Tid: 09:57:10    
Just nu är jag inte glad på Tiina, hon har laddat upp hemska bilder på mig på fb... Men hämnden är ju ljuv, mohahahaha, ska se om jag kan hitta några riktigt "fina" bilder när jag kommer hem^^

Kram!

   Segt...   

Datum: 2010-03-08 Tid: 22:18:29    
Käns just nu väldigt segt att blogga, känner att jag inte direkt har något vettigt att skriva=(

Har i alla fall varit i skolan idag, först matte, där läraren glömde bort att jag satt i ett annat rum. Så när lektionen var slut gick alla och läraren låste dörren, kvar satt jag... Tur att man kan öppna dörrarna från insidan^^
Svenska sedan, inte så jättekul, vi pratade om en massa namn typ.

Sedan har jag bara suttit hemma och spelat spindelharpan. Trodde att jag och pappa skulle ut och övningsköra, men nä då. Han skulle till frisören, så jag får ha paus ett tag till innan jag måste ta tag i körningen på riktigt.
Kollade på Svenska Hollywood fruar också, hahahahaha, de är som typ förvuxna tonåringar som bara leker sig igenom livet dessa nya. Tur att Anna Anka fortfarande är med en del, hon är ju bäst=)

Kram!

   Hemma igen=)   

Datum: 2010-03-07 Tid: 20:23:44    
Eller, det har jag i och för sig varit i ett dyng nu, men NU har jag äntligen landat igen efter konserten=) FYFAN vad underbart det var! Blir helt überglücklich bara jag tänker på det. Satt under hela konserten med värsta breda leendet (det är tur att man har öron^^)
Efter konserten var det tänkt att jag och Corre skulle ringa hennes föräldra så vi kunde åka tillbaka till hotellet. Men vi fick inte tag på dem, så vi satt på ett 24-timmars McDonalds mitt i natten och drack kaffe. Inte det smartaste kanske, hela min helg har bestått av kaffe, socker och McDonalds... Så jag har ju levt i ett sockerrus hela tiden^^ Och det känns nu, usch och fy och blä. Men det var det värt, helt klart.

Igår var jag på/i Ullared/GeKås, har inte varit där sedan jag var 13^^ Jag kan ju inte direkt påstå att jag gillar stället, en massa folk, en massa grejor man varken vill ha eller behöver, osv... Men hittade ett nytt ridspö, en fleecejacka samt lite målargrejor. Få se om jag kan skapa något fint. Jag och Corre konstaterade att musikavdelningen var kass, de hade inte en endaste skiva/DVD med Tokio Hotel, fy på dem! Så nu ska jag ta och beställa det från cdon.com istället =)

Blev tyvärr inga bra bilder från konserten, Corre försökte filma, men ljudet är hur kasst som helst. Synd... Men jag har själva filmen, och jag har minnen=)

Kram!

   Herregud...   

Datum: 2010-03-05 Tid: 09:24:15    
Jag ska faktiskt kolla på Tokio Hotel ikväll, det har inte riktigt landat ännu. Lär väl inte tro på det förrän jag sitter på Scandinavium och konserten börjar.
Nu är det på tiden att jag tar och börjar packa, ska ju vara i Göteborg till imorgon. Får inte göra som jag brukar och glömma kameran...^^

Kram!

   Så...   

Datum: 2010-03-04 Tid: 16:03:28    
...nu har jag lagt upp några av de gamla inläggen från min andra blogg, ska lägga upp resten också, men det gör jag nog imorgon innan jag åker till Güteborg eller något.

Kom på att jag måste fixa mina naglar också, så det ska jag göra och i väntan på att nagellacket ska torka blir det att kolla på Skins =)

Kram!

   Tävling! 181009   

Datum: 2010-03-04 Tid: 15:45:11    

Duktiga lilla Pors!

Tävlingen gick verkligen jättebra! Fösta klassen på 20cm nollade vi på, så en vit rosett fick vi där. Kunde kanske gått lite fortare än den långsamma traven vi höll, men huvudsaken var att ju att komma runt banan utan allt för stora problem och det lyckades vi med.
I 40cm klassen rev vi ett hinder, men fick sedan vara med i omhoppningen i alla fall och vara med och slåss om tredje platsen. Denna andra rundan rev vi inget, men vi höll ju inte världens tempo heller, så en vit rosett till blev det.
Travade alla runderna men red bra vägar och hade honom med mig hela tiden, är man dressyrfreak så är man^^ På omhoppningen blev det dock några språng i galopp också, han tyckte det var roligt!

Jag är verkligen jättenöjd med honom, han skötte sig superbra. Och det märktes knappt att han bara är 3 år och hingst och aldrig varit ute på tävling innan. Helt underbar häst!
Nu ska vi titta framåt mot klubbtävlingen 14/11, då vi ska rida ryttarmärkesprogrammet och, om vi tränar ordentligt på galoppen, ska vi rida LC:2 också.


   Pigg! 161009   

Datum: 2010-03-04 Tid: 15:38:59    


Lilla Pållen var pigg idag, vilket jag både älskade och avskydde, det var ju bra och positivt att han hade mycket energi så att jag inte behövde driva så mycket. Men då kom genast nästa problem, helt plötsligt måste jag ta tillbaka honom, har inte behöft göra det på superlänge så det var lite annorlunda.
Första delen av passet gick inte alltför bra, då han var så pigg, och jag som inte var van vid det visste inte riktigt vad jag skulle göra, men efter lite hjälp, så gick det helt okej. Tränade på att samla ihop honom mer i traven, och det gick riktigt bra. Men det märktes att han fick jobba, för sedan när vi tränade galoppen så orkade han inte galoppera så superlänge. Så det är något vi måste jobba mer på, fast han är bara 3 år så...

Anmälde mig och Pors till hopptävlingen på söndag, vi ska hoppa bana på 20 och 40cm. Undrar hur det kommer att gå, för jag har bara hoppat enstaka hinder med honom ungefär 2 gånger, och innan dess har jag inte hoppat så supermycket. Förutom dessa skutten med mig har Pors bara löshoppat några gånger. Så det får gå som det går, vi är bara med för att få rutin!


   Kallt 141009   

Datum: 2010-03-04 Tid: 15:38:08    

Brr... Det var kallt idag, men med en tjock vinterjacka på och dubbla strumpor så gick det ändå.
Hoppade och galopperade gjorde jag en del idag, och det gick super. Ska tävla på söndag, första gången Pors är med i en tävling. Det är en liten tävling så det ska nog gå bra, har inte bestämt vilka klasser jag ska ställa upp i ännu; 20, 30, 40, 50 eller 60 cm tror jag det var jag kunde välja mellan. Hoppade ungefär 45cm idag, och det gick superbra! Och när vi tränade galoppen fattade han nästan alltid rätt galopp, fast den får jag nog ta och träna mer på^^.

Bilden är ifrån söndags, rida i mjukisbyxor var ingen hit direkt, och pappa var inte så glad sedan när jag skulle sätta mig i bilen för att åka hem^^


   Skutt...Galopp...Duns...Aj!111009   

Datum: 2010-03-04 Tid: 15:35:23    

Denna vackra hästen var i stallet idag, Ellen skulle rida henne, vilket slutade med en serie bocksprång, näsblod och en haltande ryttare...
Det var inte tänkt att jag skulle rida idag, eftersom jag har haft ont i huvudet ett bra tag. Men när jag kom dit kunde jag inte låta bli en barbacka tur på Pors. Och dum som jag var försökte jag hoppa upp själv... Naturligtvis kom jag för långt bak och Pors blev skrämd och började galoppera så jag trillade av. Så nu har jag ont i vänster ben, men huvudvärken jag hade innan försvann, så lite tur i oturen hade jag allt^^ Fick hjälp upp sen och red en stund i skritt innan mamma och pappa började klaga på att det var för kallt.

   Seg...071009   

Datum: 2010-03-04 Tid: 15:31:08    


Red på banan idag, det gick inte alltför bra. Pors var seg och ville inte alls gå framåt som han brukar göra.
Hade en ny sadel idag igen, får inte ha dressyrsadeln eftersom jag har för raka ben, den andra jag har haft är för liten för mig, så nu fick jag testa att ha en hoppsadel. Den var snäppet bekvämare än allroundsadeln iaf, men jag saknar dressyrsadeln, men när jag fått ordning på mina ben får jag ha den igen.

Vi tränade lite på övergångar och jag red igenom programmet som vi ska tävla i om 2 veckor. Var meningen att vi skulle träna lite på galoppen också, men en av de andra hästarna var halt och var tvungen att köras till veterinären, så jag kunde inte få hjälp.


   Ingen fysik   

Datum: 2010-03-04 Tid: 14:10:29    
Hade ingen fysik idag heller, och det fick jag reda på först när jag satt i skolan och hade kånkat med mig alla böckerna dit. Så jag hade bara tyska i 1½ timme, sedan var skolan slut för idag. Blev lite smått sur för det, hade jag vetat det innan hade jag skippat tyskan, satt mig på ett tåg och åkt till Stockholm för att kolla på Tokio Hotel. Men jag får se dem imorgon, så det är väl okej i alla fall...^^

Just nu är Tiina på väg hit, jag ska lära henne lite av Gomensai på piano.

Kram!

   Underbar, det är vad hon är=)   

Datum: 2010-03-03 Tid: 18:41:24    
Lilla Wilma, som jag kommer sakna något så kopiöst när hon åkt hem, hoppas att jag hinner hem från Göteborg på lördag så att jag kan få rida henne en sista gång...

Red henne idag i alla fall, Mia hängde med ut en tur på Brasse, det var ett bra tag sedan han fick röra på sig. Superpigg var han, man brukar vanligtvis behöva ha spö på honom, men han gick av sig själv idag^^
Efter skogsturen red vi på banan, nyharvad var den så det var mycket lättare att rida idag än det varit tidigare. Hon gick superfint och var väldigt mjuk nästan hela tiden, testade att göra lite skänkelvikning i skritten, var väldigt länge sedan jag gjorde det, men lyckades få till några i varje varv som var okej.
Red även lite galopp, och den går bättre och bättre. Fick till en bra takt i båda galopperna och det var så härligt så det finns inte. Det enda som slår det är galoppen på Brasse när jag red honom på kandar, den känslan går inte att beskriva...

Kram!

   Guten Morgen^^   

Datum: 2010-03-03 Tid: 08:08:29    
Wow, för en gångs skull är jag inte på väg att bli försenad till skolan! Så jag tänkte skriva lite innan jag sticker, det roliga är bara att jag har glömt bort vad jag skulle skriva xD

Kram^^

   Segar =(   

Datum: 2010-03-02 Tid: 22:48:39    


Vill just nu inget annat än sova, men har ju mitt lilla beroende av Farmville. Så jag var ju bara tvungen att skörda och så nytt innan jag kan gå och lägga mig^^
Och nu har den sege bonden äntligen arbetat färdigt. Så nu ska jag sova hela natten(hoppas jag) så blir det körkortsteori, pianolektion samt ridning imorgon. Mycket ridning denna veckan, på lördag hämtar ägaren Wilma=(

Kram!

   Skogstur =)   

Datum: 2010-03-02 Tid: 19:15:57    
Följde med Mia och barnen ut på skogstur, fast jag red ju i princip själv hela biten. Wilma går snäppet snabbare än vad lilla Aladin och Pors gör^^
Red en stund på banan också, inget avancerat snön var jättehård. Red henne bara några varv runt i trav, och Mia fotograferade lite, hon sa att det blev några bra bilder. Dock hann jag inte få dem eftersom jag kom på att jag skulle på kören, cirka 20 minuter innan jag skulle vara där. Så det blev bara snabbt hem, byta kläder och sticka igen. Ska se till att komma ihåg att få bilderna imorgon.

Kram!

   Skolan slut för idag =)   

Datum: 2010-03-02 Tid: 12:51:17    

Funderar på att ta och flytta över alla inläggen som jag har på andra bloggen och lägga här. Uppdaterar aldrig den, men vill ha det jag gjort med Pors sparat ändå. Fast det lär ta tid, har visserligen bara typ 30 inlägg där, men måste ju lägga in alla bilder rätt också. Men då har jag något att göra en regning dag i alla fall^^

Skoldagen idag var chill, hade ju som jag skrev tidigare CAD/SolidWorks. När det var ungefär 5 minuter kvar av lektionen kommer fysikläraren in och säger att han inte mår bra och ska gå hem, ingen vikarie fanns, så vi fick sluta=) Dessutom underbart med strålande sol (dock lite moln), så eventuellt sticker jag till stallet om en stund innan jag ska vara på kren i kväll.

Kram!

   Rast!   

Datum: 2010-03-02 Tid: 10:03:05    
Och det gillas väldigt mycket, fast snart börjar vi igen. CAD/solidworks är det som lektionen går ut på, typ den roligaste lektionen på veckan^^
Längta något så otroligt till på fredag, WIIEE!!!

Kram!

   Blä för matte!   

Datum: 2010-03-01 Tid: 19:46:18    
Usch, just nu står inte matte högt på min gillar-lista, låser mig fullständigt och blir bara mer och mer efter. Fattar inte att jag faktiskt tyckte att det var roligt på högstadiet, fast då var det å andra sidan bra mycket enklare än vad det är nu... Jag och pappa letade i alla fall upp hans gamla matteböcker, syster hade stor nytta av dem sa han. Så jag ska ta och kolla, räkna och läsa lite i dem och se om jag förstår bättre då.

Men nu blir dett avsnitt av Skins tror jag, om jag inte går ner och tittar på design Simon&Thomas med mamma och pappa...

Kram!

RSS 2.0