...   

Datum: 2010-08-31 Tid: 19:14:23    

Klicka på bilden!

   Gaddies   

Datum: 2010-08-31 Tid: 19:06:38    
Red henne igår, andra träningspasset och det gick bra mycket bättre än det förra^^Mia började som vanligt med att tömköra och sedan fick jag sitta upp medan hon fortfarande var i tömmarna. Skönt för mig att de första minuterna bara får känna in mig och hitta rätt takt och sedan bit för bit ta mer i tyglarna och rida själv. I slutet red jag helt själv, och det funkade! Så länge jag var helt avslappnad så gick hon som en klocka, jättekul att jag dessutom inte kände det som om jag skulle kastas ur sadeln för varje steg hon tog =)

   31 augusti 2010   

Datum: 2010-08-31 Tid: 13:41:56    

Trodde verkligen jag skulle slippa undan iår, men nej då. Alltid ska jag drabbas av ögoninflammation i augusti. kul att det utvecklar sig sista dagen nu när jag var så lycklig...
Skolan idag var helt okej, gillar religionen riktigt mycket nu faktiskt. Enda lektionen som är lugn, och där vi får tänka en massa själva utan att ens märka det^^
Dock suger verkligen planeringen i skolan, förra veckan blev vi tillsagda att vi skulle vara i hörsalen 12.30 för att få info om PA av rektorn. Men tydligen hade han bara pratat med sig själv... Kul, att sitta och vänta i skolan 1½ timme på något som inte skulle vara. SUR!

Så jag får väl locka mig själv till att skratta genom att kolla på denna fina bilden, samt bildtexten^^
My little prince (4 years old) and Maria, who apparantly doesn´t fear death...


   Jump!   

Datum: 2010-08-29 Tid: 17:33:05    


KOLLA, JAG KAN HOPPA!!!^^ Fast min stil är väl inte den vackraste. Hahahaha, jag varken är eller kommer någonsin att bli en hoppryttare. Och att hoppa en en dressyrsadel jag inte tycker om, i för långa stigläder, med folk som filmar och dessutom inte ridit honom på någon vecka gjorde ju inte att det blev särskilt mycket vackrare.
Dessan och Mia red honom och visade i dressyren lite och sedan fegade Dessan ut så jag skulle hoppa^^ Fast jag förstår henne, hon har ridit honom kanske 3-4 ggr.

Jag red inget på Gaddies idag, måste räkna matte så jag borde väl inte sitta här heller egentligen.


   Aouch...   

Datum: 2010-08-29 Tid: 11:10:59    


Känns som om jag postar samma bild om och om och om igen, men jag har inga andra på henne^^
Har en aning ont i mitt knä sen igår.
Red mitt första pass på Gaddies, och att hoppa från en B-ponny med väldigt markbundna gångarter till en D-ponny som rör sig som en stor häst, det är ingen liten omställning. Mia tömkörde henne först, och repeterade vad de gjort dagen innan och sedan spände vi av tömmarna och jag fick sitta upp.
Red på helt lösa tyglar och ändå fick hon i form, kändes lite skumt faktiskt. Fick rida runt lite som jag vill och mest känna på henne. Skulle rida snett igenom, inte vänder hon som jag är van vid, nänä vi gör en fjärdedels bakdelsvändning istället^^
Traven gick däremot inte alls, kändes som om jag skulle slungas ur sadeln i varje steg hon tog... Och jag är ju van vid att hästarna i alla fall svänger i hörnorna och när man rider mot staketet på en volt. Men inte Gaddies inte, här fastnar vi i hörnen, och mitt knä slog/fastnade i en staketstolpe så huvudet började snurra. Så vi kopplade på tömmarna igen så jag kunde lära mig hennes trav utan att vara rädd för att krascha in i staketet.
I fortsättningen ska jag hålla mig till skritt och få det att funka super där innan jag försöker mig på traven igen.


   29 augusti 2010   

Datum: 2010-08-29 Tid: 09:06:03    
DUMMA TELEFON! Den och min dator kan inte riktigt komma överens med varandra... Tänkte ju ladda upp en fin bild på vad som mötte mig innanför dörren när jag kom hem från stallet igår kväll. Både på det ena och det andra.

Ska upp till stallet idag med, Pors ägare kommer nämligen på besök! Så jag får väl vara på plats och prata lite med henne om hur hennes häst beter sig^^

   Gammal   

Datum: 2010-08-28 Tid: 15:25:50    


Sitter och bläddrar igenom en massa gamla bilder, vissa undrar man verkligen vad man tänkte med när man tog. Och vissa ger så många minnen tillbaka, så mycket glädje. Som den ovan, det är väl inte direkt den allra vackraste bilden i historien(väääldigt långt ifrån...), men jag blir glad av den!
Ibland längtar man verkligen tillbaka...


   28 augusti 2010   

Datum: 2010-08-28 Tid: 10:44:35    

Pigg och vaken och mår inte dåligt längre! Dessutom håller det fina höstvädret i sig, så i eftermiddag ska jag rida Gaddies om det blir som jag hoppas.
Har suttit och petat med kodmallen idag, först var det en lila ram runt bilderna i menyn, och sedan blev den vit... Jobbigt, men nu har jag fixat till det. Lite störigt dock att min meny bara är 180 px bred, så en bild hamnade lite utanför. Men jag får leva med det ett tag, pallar inte sitta och fixa med det just nu.

En liten söt bild på Hero!


   Bloggannonser   

Datum: 2010-08-27 Tid: 19:39:47    


Nu är det såhär att jag tänkte ta och börja ha lite bloggannonser i sidmenyn. Vill du synas här skicka då ett mejl till [email protected] med din bild samt länk till din blogg =)


   jadu...   

Datum: 2010-08-27 Tid: 15:44:03    

Hahaha, hatar att komma på rubriker.

Sommarvärme <3

Har fått upp värmen lite nu, har städat lite på rummet samt druckit varma koppen. Alltid gott! Så nu ska jag försöka göra lite mer nytta genom att läsa igenom fysiken och fundera lite mer på mitt projektarbete i formgivning. Ska försöka ränka lite uppgifter också om huvudet tillåter.


   27 augusti 2010   

Datum: 2010-08-27 Tid: 13:23:53    
Sitter här och huttrar och fryser. Var nog inget bra att jag var ute och gick i stormen i onsdags och sedan var uppe jättetidigt för en körlektion. Hade undertemp igår kväll och kunde knappt somna. I morse låg jag strax över och nu har jag undertemp igen... Varför ska jag lyckas bli sjuk nu? Gaddies kom ju i onsdags, jag skulle dit idag men kan inte nu. Dessutom är det ju fint väder! Vill till min häst. Mia skulle tömköra henne om jag inte kom, så hon får ju motion i alla fall, men ändå!

Vi tittade på Hamlet på svenskan idag, och sedan gick jag hem. Kändes inte riktigt bra att ha kemi när man inte kan tänka klart...

   Stövlar!   

Datum: 2010-08-26 Tid: 21:07:53    

Stövel från Skopunkten.com
Me want! Skulle inte ha något emot att äga ett par nya
vinterstövlar.
Speciellt inte någon av dessa. 
Jag menar, hur sjukt snygga är de inte? Jag är kär i alla fall!

Boots från Skopunkten.com

   Trött!   

Datum: 2010-08-26 Tid: 17:00:58    



Eftersom jag sitter vid "fel" dator får det bli en söt liten bild på Glizett!

Det har varit en lång dag, med alldeles för mycket tankeverksamhet. Och mer lär det tyvärr bli. Var från början tänkt att jag skulle upp och ridit Gaddiesen idag, men icke sa nicke... Så istället för en massa fysisk motion som jag behöver får jag väl ägna mig åt fysikläxan xD Eller skriva färdigt religionen, eller matten eller... Hur sjutton kan ha fått så mycket att göra på bara några dagar? Förstår inte riktigt det.

En sak förstår jag dock, och det är att iskaffe är så ootrooligt gott!


   26 augusti 2010   

Datum: 2010-08-26 Tid: 06:36:52    
God morgon!
Fattar verkligen inte varför jag var tvungen att tvinga mig upp kvart i 6. Är nästan klar nu och ska inte vara på trafikskolan förren om en timme. Jobbigt, för jag hade nog behövt ha den sovmorgonen idag(och igår!) som jag inte har fått...

Fick sms igår kväll om att Gaddiesen har anlänt! Skoj! Ytterligare en anledning varför jag hade velat vara ledig på förmiddagen. Fast jag ska dit ikväll, efter skolan. Så får vi se hur det funkar och om vi kan komma överens. =)

   Duktig!   

Datum: 2010-08-25 Tid: 19:06:26    


Han ser dig!

Jag känner mig rätt duktig idag faktiskt, och vääääldigt trött. Har gjort en fjärdedel till på religionen, räknat några mattetal, fått godkänt på ett till onlinetest samt läst igenom hela projektarbetesboken! Plus en del annat, känns bra att ha gjort lite vettiga saker för en gångs skull.

Ska upp äckligt tidigt imorgon, enligt skolschemat börjar jag inte förren 12.30 med fysik B. Men har stadskörning på förmiddagen som börjar redan 7.30, så jag måste gå upp en hel timme tidigare än vad jag brukar. Ingen aning om hur det kommer att gå imorgon, men jag hoppas verkligen att det går bra!


   Veckans blogg!   

Datum: 2010-08-25 Tid: 17:57:08    



Jag gör ett försök att dra igång veckans blogg. Regeln är enkel:
*Kopiera bilden, ladda upp på din blogg, länka hit och lämna länken till inlägget som en kommentar här! 

Du kan vinna en länkning i en vecka (bildlänk, länk i varje inlägg. Inte riktigt bestämt ännu)
Ett gästbloggsinlägg här alternativt en liten intervju!

Sååå, det är bara att anmäla sig!


   25 augusti 2010   

Datum: 2010-08-25 Tid: 11:17:41    
Ytterligare en körlektion avklarad, och jag är så nöjd! Klarade utan minsta problem fickparkera, något jag aldrig gjort tidigare. Fick dessutom riktigt bra flyt och praktiserade "In som en ängel, ut som en djävul"^^

Nu är det snart dags för lite lunch, matrester sedan igår och sedan ska jag försöka göra ytterligare ett onlinetest och lite till på religionen.

   Grounau   

Datum: 2010-08-24 Tid: 22:04:03    


Han har gudomligt vackra och uttrycksfulla ögon, tyvärr kan ingen bild göra dem rättvisa...

Var och red igår. Dessan ska ju ta över min söta lilla svarta ponny så hon fick ju rida på honom med jag tog hans hagkompis. Har aldrig riktigt tyckt att jag och Grounau går särskilt bra ihop, jag gör antingen för lite eller för mycket och han reagerar på allt. Volter gick inte alls att rida på honom, inte serpentiner heller förren jag kom på mig skälv att sitta lite framåtlutad. Så fort jag sträckte på mig så gick det som en dans! Och passade jag honom inte med utsidan riktigt flöt han iväg, mycket att tänka på som jag inte behöver göra på Pors. Men jag tror detta ska gå också, med lite träning.
Blev inte särskilt långt ridpass, regnet strilade ner och det är inget mysigt alls...


   wiiieee   

Datum: 2010-08-24 Tid: 19:29:58    
Hahaha, superglad, klarade ett teoritest! Detta ska nog kunna gå vägen i alla fall.
Har varit på ytterligare en teorilektion nu, och fått reda på tiderna till mitt teoriprov samt uppkörning så nu är jag nervös som in i... Måste ta och klara lite fler onlinetest först, minst ett om dagen. Så jag vet vad jag ska ägna min "lediga" dag till imorgon.
Äntligen har jag fått lite idéer om vad mitt stora projektarbete kan gå ut på. Men helt säker är jag ju tyvärr inte ännu. Har lyckats skicka mejl om min APU idag med, känner mig riktigt duktig faktiskt och skrivit färdigt en punkt på religionsläxan.

   ...   

Datum: 2010-08-24 Tid: 14:17:14    

   24 augusti 2010   

Datum: 2010-08-24 Tid: 12:28:51    
Precis som jag trodde blev det chill idag. Hade bara en religionslektion, och det var bättre än jag trodde. Religion är intressant men inte om man har en klass som är helt inåtvänd och vägrar förstå att alla inte tänker som dem. Fast jag tror detta kommer bli bra, har en helt ny lärare som är engagerad och inte tappat lusten att lära ut ännu.
Ska egentligen jobba på mitt projektarbete nu, men har ingen aning om vad jag ska göra. Så jag ska göra inlämningsuppgiften i religion samt plugga lite teori till körkortet. Så jag gör något vettigt under den tiden som ska ägnas åt skolan^^ Kanske passar på att göra lite matte också när jag ändå håller på. Kom på vad jag gjort för fel på de uppgifterna som jag fastnade på igår. Alltid kommer jag på sånt precis innan jag ska sova, har jag tur så kommer jag ihåg det när jag vaknar =)

   23 augusti 2010   

Datum: 2010-08-23 Tid: 22:10:43    


Lilla hästen är supersöt i rosa, fast det får han inte ha^^
Superkass uppdatering idag, men så blir det när man går full dag i skolan, direkt efter har pianolektion och sedan ska upp till stallet och rida, helst INNAN regnet faller. Att man sedan fastnar i stallet för att man inte vill cykla hem i ösregn gör ju inte saken bättre^^

Skolan var helt okej, jag överlevde 3 timmars matte utan större skador på huvudet. Och formgivningen var lite lagom chill faktiskt. Dock gillade jag inte riktigt att vi ska göra en "kursportfölj" samt ett litet projektarbete.
Ska ta och skriva om ridningen imorgon, troligtvis sitter jag inte i skolan riktigt lika länge då...


   22 augusti 2010   

Datum: 2010-08-22 Tid: 18:57:40    


Har egentligen ingen lust att blogga, hur många gånger har jag inte skrivit det och sedan skrivit massor av inlägg?
Hur som haver, jag har varit och firat farmor som fyller år imorgon. Och fick i samma veva träffa halva släkten. Kul att få träffa Lava igen, var så länge sedan och hon har växt sjukt mycket sedan jag såg henne sist. Kanske inte så konstigt med tanke på att hon då var 3-4 månader kanske och nu är hon 8 månader om jag räknar rätt. Gullig liten unge som enligt farmor var:Lika tjock som hon var söt...

Det blir till att hämta Gaddies snart, ikväll. =)


   ...   

Datum: 2010-08-22 Tid: 13:07:19    



Jag borde seriöst skaffa en egen kategori till alla tävlingar jag är med i... Bilden är som vanligt en länk till tävlingen!


   Gårdagen   

Datum: 2010-08-22 Tid: 10:39:28    
Pallade inte uppdatera något igår... Men jag och Frida var i alla fall i Lund, från början var det tänkt Malmö. Men eftersom det var Malmöfestivalen kände vi inte riktigt för att trängas med alla människor. Frida hittade en hel del att köpa, medan jag som vanligt inte hittade någonting. Lite tråkigt, men jag var inte riktigt på shoppinghumör heller så. Vi mötte sedan upp syster för en fika, där jag fick TLTH´s sångbok och studentkalender. Kalendern ska ligga väl synlig alla mattelektioner så ska vi se hur lång tid det tar för matteläraren att se vem som är på omslaget^^

Frida hade kameran med sig, och vi tog lite "ego"bilder medan vi väntade på syster. Dock så har jag inte fått dem skickade till mig än... =(

   21 augusti 2010   

Datum: 2010-08-21 Tid: 09:20:48    
Idga har jag blivit väckt av telefonen 2 ggr, först av ett sms vid kvart i 5 och sedan av ett telefonsamtal lite över 8. Blir en tur till Malmö bestämdes det då, tåget går om tre kvart. Jag och Frida hade från början planerat att gå på rix fm i Malmö ikväll, men det blev lite ändrat. Kanske vi kan stanna en runda i Lund med, vill gärna träffa syster!

   Big smile!   

Datum: 2010-08-20 Tid: 20:37:22    

Senaste ridlektionen gick verkligen skit. Skrev aldrig om den men den var total katastrof från min sida, ingen poäng med att spara det negativa.

Idag gick det å andra sidan super, stundtals kändes det helt perfekt. Till att börja med var han pigg och gick väldigt mycket framåt och efter några varv började han frusta. Brukar aldrig hända under framskrittning på långa tyglar. Bytte sedan träns och red på pelham resten eftersom vi bara krigat med varandra. Tog ett tag innan vi båda kom underfund med det. Men sedan släppte det, för oss båda och jag kunde då och då bara "åka". Red en massa volter och serpentiner samt en hel del övergångar mellan skritt och trav. Red även så gott som hela passet utan stigbyglar så jag skulle hålla om bättre. Jag sitter alltid väldigt mycket bättre utan stigbyglar, stör mig mest på dem.
Jag lär ju ha hur mycket träningsvärk som helst imorgon, har redan i sätesmuskeln och lite i höger arm efter gårdagens bowling.

På söndag hämtar vi troligtvis Gaddies! Pors och Grounau ska få lite semester och gå på mer bete, och så får Gaddies lite lugn och ro under sina första dagar^^
Bild från provridningen


   20 augusti 2010   

Datum: 2010-08-20 Tid: 12:10:48    
Det blev en kort dag i skolan. Var där vid 9-tiden och vid kvart i 11 var jag hemma igen^^ Vi lekte då lite lekar, bl.a. Kasta stövel(upp på skoltaket) Det bjöds på fika idag med, trevliga lärare som fixar sånt =)
Nu är min stadskörning bokad! Så nu kommer jag ytterligare ett steg närmare körkortet. Vill så gärna ha det nu, men jag får nöja mig med mina ben, cykel eller moppe några veckor till.

Tänkte försöka spela in en vlogg senare, några önskemål om vad jag ska säga/prata om?

   Parfym   

Datum: 2010-08-19 Tid: 18:46:03    
 Eftersom det segar att ladda upp en video så får jag ta och skriva lite annat under tiden. Frida var här för en stund sedan med en födelsedagspresent. Nämligen xxbymexx Nice, den doftar underbart! Skönt med en lite lättare parfym, den jag brukar ha kan bli lite tung men denna är lätt och fräsch som en sommardag. Blev först lite förvånad när det ringde på dörren, hur ofta händer det liksom? Inte särskilt ofta i detta huset i alla fall.

Bowlingen innan idag gick super, jag vann på totala, Linus vann första serien och Frida(med viss hjälp av mig i slutet) vann andra. Och eftersom mamma har semester så fick jag övningsköra till bowlinghallen. Det gick bra det med, inte så supermycket missar bara lite sen med att lägga i tvåan ibland men det kommer mer och mer.

Nu ska jag ta och skriva lite till samt ta reda på när jag börjar imorgon... Har jag tur så blir det vid nio =)

   Minigolf   

Datum: 2010-08-19 Tid: 12:23:32    

Jag trodde ju vi skulle leka "hemmagjorda! lekar nu på förmiddagen, men det var visst fel. Vi spelade nämligen minigolf. Dock hann min grupp inte klart innan regnet kom, så vi får se vad lärarna hittar på för resultat sedan på de banorna vi hoppade över. Skolan var även så sjysst och bjöd på glass och dricka, det är kanske där alla pengarna som kunde gått till bättre skolmat tar vägen?
Om typ en timme ska jag sticka hemifrån igen och bowla. Tyckte att det var bättre att stanna och äta hemma istället för att gå ner till skolan och int veta vad det är för mat. Och makaroner med taccofärs är väl alltid smarrigt?
Hahaha, försökte rita en söt bild i paint på minigolfspel, gick inte alltför bra...
Så jag lägger in en bild på en fantabil istället, trots att jag fick en coca cola^^


   19 augusti 2010   

Datum: 2010-08-19 Tid: 08:27:54    
Lekdag, har ingen aning om vad det blir för lekar dock. Frida tänkte föreslå tidningsleken, om inte annat lär sig ettorna alla namn. En sån här dag är bland det värsta jag vet, varför ska vi vara med? Förstår inte riktigt det. En sak som jag numera förstår är varför alla blev så chockade/förvånade när de märkte att vi var fler tjejer än killar i vår klass, hur ofta händer det på teknik liksom? Inte alls ofta har jag upptäckt nu. Klassen över oss var det bara 3 tjejer i(vet inte totalt i klassen) vår klass är vi 14 varav 8 tjejer, klassen under är 9 varav 2 tjejer och de som börjar nu är 8 killar, endast...

Nu måste jag fixa till mig, vi skulle droppa in i skolan mellan halv nio, nio men vi är ett gäng som ska snacka med rektorn innan och deras buss kommer vid tio i nio så det är bara för mig att vara på plats då. Vi SKA ha historia!

   -   

Datum: 2010-08-18 Tid: 20:05:16    


Jag är med i utlottningen av ett par Veredus Carbon Gel.
Klicka på bilden för att komma till tävlingen =)


   Malmö   

Datum: 2010-08-18 Tid: 18:50:19    
Knappt kom jag innaför dörren efter skolan innan Frida ringde och frågade om jag skulle med till Malmö, så vi tog nästa tåg tillsammans med Emma, Sara och Elna som dock hoppade av hemma hos sig... Åt lunch på Entré och sprang runt i alla affärerna, tyvärr köpte jag inget, var bara Frida som storshoppade^^
Så nu är det bara att göra dagens läxa; komma på nån lek som vi kan leka med ettorna imorgon... Det enda positiva är att efteråt ska vi gå och bowla =)
Har lyckats bestämma pianotid också, lite stolt faktiskt med tanke på att det var över telefon, och jag verkligen HATAR att prata i telefon.

   18 augusti 2010   

Datum: 2010-08-18 Tid: 09:45:54    

Skolan börjar idag, om 1½timme... Ungefär. Och jag vill inte dit, men jag antar att det bara är att bita ihop och stå ut detta året. Sedan slipper jag det!
Har varit lite duktig nu på morgonen, gick upp tidigt och har hunnit tömma diskmaskinen. Så nu ser det lite renare ut i köket, borde ta och diska makaronkastrullen också, men det tar jag när jag kommer tillbaka sedan.
Übersöta Tobbe!


   17 augusti 2010   

Datum: 2010-08-17 Tid: 22:15:43    
Skulle egentligen uppdaterat förra bilden lite, men pallar inte. Pallar inte uppdatera här överhuvudtaget egentligen. Varför jag då gör det är en gåta, men troligtvis för att då slipper jag tänka på det sedan. Ska alldeles strax gå och sova, skolan börjar klockan 11 imorgon, vare sig jag vill det eller inte... Så det är nog inte riktigt läge att sitta uppe halva natten då.
Uppdaterar ordentligt imorgon, antingen innan eller efter skolan...

   ............   

Datum: 2010-08-17 Tid: 11:39:37    


Gud, vad snygg den blev^^


   Småhästar   

Datum: 2010-08-16 Tid: 23:23:45    


Dessa små söta fossingarna har fått pedikyr idag^^

Hjälpte till med att flytta åringarna, var ju dags att verka hovarna på dem. Man kan ju inte påstå att de är några lättskrämda galningar i alla fall. Vi gick med dem på cykelvägen längs med 23:an, enda gången de reagerade var när det körde förbi en lastbil. De vanliga bilarna och bussen brydde de sig inte alls om.
Verkningen däremot var lite läskigare, fast inte mycket efter lite övertalning skötte de sig super med tanke på att det var första respektive andra gången de var med om det.
Efteråt blev det lite löshoppning så de fick lite motion innan vi gick tillbaka med dem =)

Lite paus medan bommen läggs upp igen!
Blev inte så många bilder när de hoppade, dock blev det filmat. Har inte kollat igenom ännu men har tänkt att jag ska klippa ihop det lite snyggt =)


   16 augusti 2010   

Datum: 2010-08-16 Tid: 10:11:52    
Blev dåligt bloggat igår, och lär bli ungefär samma idag. Ska nämligen till stallet om en stund och hjälpa till att flytta småttingarna som ska bli verkade. Ska ta och rida lite också hade jag tänkt, så jag lär inte vara hemma förrens i kväll nån gång.
Så jag får ta och uppdatera en massa då=)

   15 augusti 2010   

Datum: 2010-08-15 Tid: 14:29:29    
Till att börja med så är det 5 år sedan Durch den Monsun släpptes =)


I övrigt händer väl inte mycket kul idag. Vädret är inget vidare kul, ser ut att kunna börja regna när som helst. Jag vill få svar på hur det blir med ponnyallsvenskan, och jag vill ha det svaret NU! *tålamoood*

   14 augusti 2010   

Datum: 2010-08-14 Tid: 22:10:23    
Måste ju slänga in ett inlägg med dagens datum^^

Sitter nu och lyssnar på musik och irriterar mig på mina linser, måste ta och plocka ut dem!
Jag och Therese var ute och gick en runda lite tidigare, kul att träffas igen var ju ett tag sedan. Vi gick typ hela klintarundan och sedan stannade vi hemma hos henne och snackade en massa. Vi spelade även lite Super Mario, som var typ från 1900frösihjäl. Det var inte den nyaste versionen av TV-spel direkt, men kul var det! Trots att jag nästan aldrig spelat sånt tidigare och förlorade stort... Kan ju inte vinna varje gång.


   Lång dag   

Datum: 2010-08-14 Tid: 18:28:26    

Eller kanske inte jättelång med tanke på hur långa de kan bli...

Provridningen gick inte särskilt bra, det funkade helt enkelt inte mellan oss. Sedan hade det dessutom blivit lite flyttat. Stallet där han brukar stå hade någon form av elfel så ägaren hade flyttat honom vid 22 igår, så han trodde att han var på ett meeting eller något. Att det sedan stod hinder på ridbanan gjorde ju inte honom mindre taggad, pigg. Blev mest att han sprang iväg med mig.

Som vanligt under en biltur med Mia blev det lunch på McDonalds som intogs i bilen^^ Vi körde även en runda inom FCT där jag hittade ett snyggt schabrak samt jeanstights i samma färg och lite nya ridstrumpor. Så nu får jag matcha ihop mig och Pors lite fint^^ Eller kanske Grounau eller nån annan häst...
Sadelkammaren är liiite stökig^^

Sitter just nu och försöker knåpa ihop ett mejl/intresseanmälan till ponnyallsvenskan. Atoz håller inte, den ponnyn jag testade idag funkar det inte med, Gaddiesen är inte tränad för det. Men just nu sätter jag nog mitt hopp till att få ihop Gaddies så det funkar =)


   På gång!   

Datum: 2010-08-14 Tid: 08:56:59    
God morgon!
Har knappt inte sovit inatt, om det beror på att jag gick och lade mig tidigt eller för att jag är nervös vet jag inte. Men jag vaknade i rätt tid i alla fall. Om ca. 10 minuter ska jag cykla till stallet så åker vi därifrån. Vill så gärna att det ska gå bra! Håller på att packa, jobbigt när man här ser att det är regntunga moln och 18 grader. Har ingen aning om hur det ser ut där, bara hoppas på ungefär samma väder...
Jag håller i alla fall tummarna för att jag inte trilla av, samt för att Ellen dyker upp och hänger med!

   13 augusti 2010   

Datum: 2010-08-13 Tid: 16:36:28    

 
Lilla söta Glizett(Glimma, namnet inte helt bestämt) som jag bara inte kan få nog av. Hon är nästan sötare än Tobbe var när han var liten...

Snackar med Ellen och ger henne lite filmtips. Går väl inte alltför bra egentligen då jag lätt blandar ihop filmerna när jag sett många på en gång. Får ta och skriva en liten recension för varje film jag ser så jag kan hålla i sär det.

Har blivit ännu nervösare inför imorgon, jag, provrida en välutbildad ponny? Får inte riktigt ihop det faktiskt, har ju själv suttit och utbildat nu i ca. 2 år. Sitta på en ponny som kan mer än mig igen, som kan mycket mer än mig... Atoz var ju rätt mycket utbildad, men jag är tveksam på om han kunde galoppombyten, jag fick i alla fall aldrig lära mig det på honom. Denna ponnyn kan + en massa annat. Så det är med skräckblandad förtjusing jag ser fram emot det. Skulle inte vara särskilt kul att göra en massa missar...


   Bored...   

Datum: 2010-08-13 Tid: 14:48:03    
Hade körlektion i förmiddags, gick helt okej trots att det kändes som jag missade en hel del grunder... Fast det är ju fredagen den 13:nde så jag har något att skylla på^^
Har för tillfället inget vettigt att göra, har ingen lust att göra något vettigt heller. Fast å andra sidan, när har jag det? Så det lär inte skrivas något vettigt idag...

   ...   

Datum: 2010-08-13 Tid: 12:08:09    





Klicka på bilderna för att komma till tävlingen!


   Home   

Datum: 2010-08-12 Tid: 21:34:27    


Eftersom jag i princip inte har några bilder på datorn, får det bli en söt på Corres hund Millie!
Nu är jag hemma igen, och får sitta vid min lilla dator^^ Jag ska snart gå och sova, känns som om jag behöver det om jag ska orka köra vid 9 imorgon. Kan inte vara helt bra att somna vid ratten under en körlektion^^

Ni som läser, kan inte ni lämna något avtryck? Typ skriva "Hej" i nån kommentar? Skulle bli superglad då! (gäller även dig, Ellen!)


   Mormor   

Datum: 2010-08-12 Tid: 17:44:24    
Sitter hemma hos mormor, vid morbrors dator. Han hade en som funkade^^ Gick ner i källaren för att sätta mig och ser fyra "tomma" datorer, alla var öppna och det såg ut som om det saknades något i alla. Men huvuddatorn skulle funka, hade den gjort i går kväll sa han. Och den gick igång!

Så det blev inte riktigt så dåligt som jag trodde i förmiddags, jag och mamma har kollat igenom gamla tidningar efter mönster till en balklänning =) Och senare blir det pizza (med massor av mild sås!)


Update; blidde ingen pizza =( Fick rostad macka och stekt ägg istället...

   12 augusti 2010   

Datum: 2010-08-12 Tid: 13:02:40    
Skulle egentligen åkt och provridit en häst nu om nån timme, men får nu reda på att det blir imorgon. Vilken tid har jag ingen aning om ännu. Varför kan man inte få reda på sånt här men lite tidigare? Jag kunde hängt med mamma till mormor, eller åkt och hälsat på syster. Men nu sitter jag här uttråkad...
Dessutom är jag inte hemma själv längre, så nu lär jag väl bli ännu surare än vad jag redan är.
Bra dag, verkligen...

   Många pållar...   

Datum: 2010-08-11 Tid: 22:04:40    


Jag älskar att det är barnsligt lätt att fixa till bilder i Picture Manager, helt plötsligt ser den kassa mobilbilden inte fullt lika pissenödig ut längre=)
Übersöta Glisett med mamma Juni i bakgrunden.

Idag var vi många hästar på banan samtidigt, vilket Pors verkade tycka var kul. Här sparade vi inte på krafterna inte... Behövde knappt använda sporrarna eller spöet han gick fram av sig själv vilket var riktigt kul! Kändes lite som förr i tiden nu när vi var 3 på banan som fick lektion. Blev lite stressad i början, jag vill ju veta vad alla andra tänker göra så jag kan koncentrera mig på mitt. Men eftersom vi fick en övning vi skulle göra gick det bra.
Han ville inte lossna helt, men han sänkte sig neråt och började frusta som in i efter ett tag så det gjorde inte så mycket att det inte blev perfekt.
Galopperade på honom också idag, och det var kul^^ I ena varvet försökte han raca ikapp Jense, vilket inte helt lyckades... Och i andra sedan bockade, bytte galopp,bockade,bytte galopp och höll på så några gånger. Tycker verkligen om när han visar glädje, jag blir så glad då!

Vi åkte sedan ett varv och kollade till alla småhästar. Först Juni och Glisett, och lilla flickan hade växt ordentligt sedan sist. Hon visade även upp sina fina gångarter och efter en liten stund tyckte hon att jag var helt okej att klia på^^ Mia och de andra tog lite bilder, så får se om de har någon söt där hon står och gosar med mig.
Sedan var det småpågarnas tur. De hade inte förändrat sig alltför mycket, bara fått ordentliga gräsmagar^^


   Dagens...   

Datum: 2010-08-11 Tid: 13:15:31    


"Uppträd alltid som en anka:
- var lugn på ytan men paddla som en jävel under vattnet!"
Vet inte vem som sagt från början, hittade det på bdb.


   Flyttade planer...   

Datum: 2010-08-11 Tid: 12:39:57    


Sommar!

Usch, jag gick upp alldeles för tidigt. Fick vid 10-tiden reda på att det blev framflyttat nån timme, kul... Jag gick alltså upp en hel timme tidigare i onödan. Inte mycket har jag fått gjort på den tiden heller. Dock börjar jag bli riktigt hungrig nu, och lite lagom till att jag skrev det kom mamma upp och sa att maten strax är färdig =)

Syaffären var stängd, förra, denna och nästa vecka så nu lär det ta tid innan jag får se det färdiga resultatet av balklänningen som mamma håller på att sy. Tråden tog nämligen slut...


   11 augusti 2010   

Datum: 2010-08-11 Tid: 09:47:03    
Klockan är inte ens 10 och jag är redan uppe och har ätit frukost. Jag är sjukt imponerad av mig själv, att jag dessutom vaknade vid halv 7 utan någon form av tortyrredskap bådar gott inför skolstarten.

Ska strax göra mig i ordning för en tur till stallet, ska äntligen få rida igen. Får hoppas att det går bra och att han inte har ändrat på sig nu efter provridningarna. Kanske vi inte bara tragglar dressyr utan tar ett litet skutt också. Han tycker ju det är så väldigt roligt att få hoppa, och jag har ju nästan blivit smittad. Så länge det är enstaka hinder vi snackar om och inga hela banor *huvaligen*


   Körlektion   

Datum: 2010-08-10 Tid: 21:34:29    


Bara för att jag saknar honom, och saknar att rida en häst som kan mer än mig

Det gick helt okej, trots uppehållet i 3 veckor. Eller jag har ju kört hemma, men ändå. Och nu börjar jag snart kunna känna doften av mitt körkort =) Har inte jättemycket kvar på listan som jag ska göra; stadskörning och mest en massa finlir och sedan är jag klar för uppkörning!

Annars har dagen mest bestått av att jag suttit vid datorn och spelat spindelharpan... Lite halvtråkigt, men hade inget bättre att göra. Försökte göra ett online-test, men det ville inte datorn. Bredbandet lade av efter en stund och jag orkade inte börja om.


   10 augusti 2010   

Datum: 2010-08-10 Tid: 12:06:13    
Mitt på dagen och vad har jag hunnit att göra... Öhum... Jag har i alla fall ätit frukost och tagit en dusch^^
Senare ikväll/eftermiddag är det dags för teorilektion och efter det körlektion. Jag hoppas att jag kommer ihåg lite vad jag gjorde senast. Får lite dåligt samvete, har inte jobbat ett dugg med teorin nu de här 3 veckorna. Får väl ta och försöka mig på att göra något webbtest efter maten och se hur mycket jag kan egentligen. Har bara gjort ett sånt tidigare och det blev jag godkänd på, så jag hoppas att det inte går sämre nu i alla fall.

Tycker inte riktigt om att det flytet jag hade i skrivningen igår eftermiddag är som bortblåst nu. Vill ju skriva mer, men jag blir bara sur när det inte går framåt...

   Inlägg 365!   

Datum: 2010-08-09 Tid: 22:51:51    
Vilket innebär att jag klarat ett av målen jag hade när jag startade bloggen: minst 365 inlägg under 2010. Bara ett bloggmål kvar då nämligen att jag ska skriva minst ett inlägg i veckan under hela året. Har funkat hittills och jag hoppas att jag kommer att klara det =)

Kom till sist upp en runda till stallet. Dock blev det inte riktigt som planerat. En gammal skolkompis till mig skulle nämligen komma och provrida Pors, så då skulle jag ta Grounau istället. Men nej, det gick inte det heller, för hennes kompis letade även hon efter foderhäst och hon fick då prova honom... Så det blev ingen ridning för min del, men jag fick lite motion när jag skulle cykla dit och hem^^

   ...   

Datum: 2010-08-09 Tid: 12:48:21    



Yeay... Hahaha, varför inte? Om jag skulle vinna så skulle jag ju få svar på om de trots att de ser ut som de gör är så sjukt bekväma som folk säger. Skulle aldrig få för mig att köpa ett par, menmen...
Bilden är en länk, bara att klicka om någon mer skulle vilja vara med^^


   9 augusti 2010   

Datum: 2010-08-09 Tid: 11:28:30    
Blåser idag också, illa. Det blir så kallt bara det blåser lite, nästan så att man får dra på sig en fleece när man ska cykla till stallet senare idag. För jag SKA dit, oavsett om det regnar eller inte. Saknar min svarte springare.

Är ensam hemma idag, så nu är det musik på högsta volym. Vilket dock inte är särskilt högt då jag bara har de inbyggda högtalarna i datorn^^ Tänkte försöka städa lite också, behövs verkligen och det är bra mycket roligare när man har musik igång.

   =)   

Datum: 2010-08-08 Tid: 21:41:13    
Japp, så var denna dagen nästan över. Vi hade lite besök och åt en massa kakor samt italiensk mat... Trevligt, sedan spelade vi lite Dominion. Gick inte fullt lika bra idag som igår, förlorade nämligen. =(

Var aldrig i stallet och kollade, inget kul när det småregnar mest hela tiden. Men enligt rapporten från Mia hade det gått jättebra och de var helkära i honom. Har fått reda på nu att vi åker till Helsingborg och kollar på en ponny på torsdag. Ska bli spännande, kanske blir det han jag rider ponnyallsvenskan på om några månader. Vill ju så gärna, men Atoz's ben går inte att lita på och jag har ingen annan som jag får rida där. Anmälningstiden går ut på söndag, så det finns ju inte jättemycket tid...

Måste seriöst snart vända tillbaka dygnet, skolan börjar om 10 dagar och jag klarar inte av att somna innan 2 och vakna innan 9 halv 10... Första skoldagen funkar det ju eftersom vi börjar 11, men resten...

   8 augusti 2010   

Datum: 2010-08-08 Tid: 10:53:38    
Idag fyller min syster 22 år, så vi ska ha lite fika/kalas i eftermiddag för henne =)
Eventuellt ska jag upp till stallet om en liten stund och kolla på när de provrider Pors, bara väntar på att Mia ska höra av sig. Dock blir det inte alltför kul att cykla i detta vädret, molnigt, kallt och ser ut att kunna börja regna när som helst...

Hahahaha, har nu fått fram exakt hur gammal min mobiltelefon är, den är inköpt 7/7-2005^^ Och funkar fortfarande utan problem trots att den badat m.m. Fast jag ska snart köpa ny, har ju bara lånat denna av syster när min söta rosa gick sönder. En bättre kamera hade dessutom varit väldigt önskvärd =)

   ingen rubrik^^   

Datum: 2010-08-07 Tid: 16:49:56    

 
Jag är så underbart duktig på att redigera bilder, syns inte alls var jag har pillat någonstans på den här, nejnej *vissel*
Har fått komma hem från stugan nu och vill egentligen helst upp till min lilla häst, men jag orkar verkligen inte. Och imorgon fyller syster år, så jag lär väl inte kunna ta mig dit då heller, plus att någon ska komma och provrida honom. Vill verkligen att han kommer till rätt ställe, och får ha kul!
Spelade Dominio(tror jag det hette) med syster innan, och jag vann! Har aldrig spelat det innan^^


   7 augusti 2010   

Datum: 2010-08-07 Tid: 11:43:38    
Titta gärna in på bloggen jag satt och pysslade/fixade design åt igår. I princip bara koderna jag skulle fixa då hon själv gjorde header och "bilder" till rubrikerna i menyn. Men det är det jag klarar bäst också. Är inte riktigt kreativ och säker nog för att kunna göra headrar till andra.

Sitter just nu uppe i stugan, blev halvt hitlurad men vad gör man inte för att få träffa underbara syster så mycket som möjligt?
Fast snart åker vi förhoppningsvis hemåt så jag kan bege mig till stallet och rida eller något. Förra passet på Pors gick ju inte helt super. Traven och skritten funkade, höger galopp också. Men vänster däremot var ren katastrof... Han kan galoppera vänster galopp, han har gjort det många gånger men då ville han verkligen inte, kvittade vad man gjorde han tog höger eller korsgalopp och bara sprang.

Nu ska jag försöka skriva lite, eller försöka få syster att lära mig det där spelet hon har tjatat om...

   vecka mycket^^   

Datum: 2010-08-06 Tid: 16:54:28    

Har tappat räkningen på hur länge plantan har levt på balkongen nu, men den har vuxit sig nästan äckligt stor...
Den ser för tillfället inte helt välmående ut, men har glömt bort att vattna på några dagar så det är därför^^
Den har tagit över halva balkongen nu och...

... det har börjar komma pumpor! Detta är den största, men det sitter en hel del på rankan som ligger på balkongen. Jag kanske lyckas med projekt odla jättepumpa till Halloween!


   6 augusti 2010   

Datum: 2010-08-06 Tid: 10:47:58    
God morgon god morgon!
Jag ställde min väckarklocka på 6 i morse, allt för att kunna ringa Tina och sjunga för henne nu när hon fyller år. Och gissa vad det otacksamma kräket gör? Jo, trycker av samtalet, fy dig...! Detta trots att hon insisterade på att jag skulle ringa igår eftersom hon gillar när man ringer och sjunger(hjälp, kan man gilla sånt?) Så det var bara för mig att gå in från den kalla balkongen, krypa ner i min varma säng och somna om igen. Får ta och skicka ett sms, eller ringa igen sedan.
Nu ska jag äta frukost innan jag tar tag i dagens jobb som består av att fixa till en blogg samt skriva om ridningen igår.

   Blääää   

Datum: 2010-08-05 Tid: 21:31:37    
Är verkligen inte på humör för detta, inte på humör för någonting. Hatar att skolan börjar om 13 dagar, har redan börjat stressa upp mig igen, totalt meningslöst... Finns så mycket jag skulle vilja göra, men som jag inte kan eller har tid till. Och jag vill ha mitt körkört NU! Dream on lixom, lär ju inte få det förrän om 3 år eller något bara för att irritera mig ännu mer.
Lika bra att jag slutar detta för idag, för jag kommer inte komma fram till något vettigt ändå...

   Underbart   

Datum: 2010-08-05 Tid: 20:04:48    
Helt enkelt underbart! Eller inte... Motion är inte riktigt min grej, inlines är ännu mindre min grej. Men nu ska jag tydligen ut och åka i alla fall. Lär väl trilla ihop i en liten hög efter halva rundan, menmen vad gör man inte för sina kompisar? Skriver vad jag gjort under dagen när jag är tillbaka, OM jag kommer tillbaka^^

   Ekhagas Toblerone   

Datum: 2010-08-04 Tid: 22:37:46    

Det är viss skillnad mellan nu och då...

Då var han en mjuk pälsboll utan dess like. Hur mysig som helst! Och liknar mest sin far...

...nu däremot har han tappat all gosig päls och skaffat lite längre ben. Han liknar sin mor mer och mer för var dag, fast huvudet(både insida och utsida) är fortfarande likt faderns =)


   Gaddies Angel   

Datum: 2010-08-04 Tid: 19:42:14    
Är egentligen på tok för trött för att sitta här, men ska skriva lite om provridningen igår i alla fall =)

Först och främst ska jag aldrig säga att all planering är fusk, att få veta att "Nu!" ska vi hämta hästen när man sitter framför datorn i pyjamas och knappt har ätit, det är stressigt... Men det gick bra ändå, ibland behöver man stressa upp lite, speciellt när man haft sommarlov så länge. Efter en rekordsnabb cykeltur till stallet så körde vi för att hämta henne.

Efter lite panik i stallet(hon reste sig utan anledning och hade sönder uppbindningskedjan...) så började Mia med att tömköra henne. Hon hade inte blivit riden på 2 månader så lite överskottsenergi var där allt. Vi gjorde som vi gjort på Pors nu några gånger, Mia tömkör, sedan sitter jag upp och hon tömkör lite till. Jag får sedan rida själv, dock fortfarande i tömmarna och sedan helt själv. Tycker det funkar bra, så hinner både jag och hästen slappna av och det blir inget onödigt bråk =)
Det gick bra med henne, fast det var lite problem med att hon har blivit riden så mycket akademiskt som hon har. Det gjorde nämligen att hon trillade inåt när man ställde henne inåt då hon var mer van vid att man la tygeln mot halsen istället för ut från halsen. Tog man dessutom i tyglarna bara försvann hästen, ungefär som när man rider med graman. Men hon var mjuk och bekväm att sitta på, och lätt att få i form.

Får se hur det blir, ska troligtvis åka och prova en äldre mer välutbildad häst och se hur det funkar.

   Imorgon...   

Datum: 2010-08-03 Tid: 22:41:47    

Orkar just nu inte blogga, telefonen och datorn tog en väldans tid på sig att bli kompisar. Så efter många om och men laddar jag i alla fall upp en bild på Gaddies Angel som damen heter =)

   God morgon!   

Datum: 2010-08-03 Tid: 11:16:51    

Eller kanske god förmiddag passar bättre?
Är lite nervös, ska nämligen provrida Gedisen(hur fan stavas skiten?) i eftermiddag. Det ska bli spännande att se hur det går och se hur hon ser ut. Har nämligen aldrig sett henne, inte ens på bild^^

Nu är bara frågan vad jag ska roa mig med tills det är dags, har för tillfället ingen som helst aning. Så allt är väl i sin ordning.


   missade...   

Datum: 2010-08-02 Tid: 23:03:56    


Missade ju en viktig detalj i förra inlägget. Ellen var och hälsade på, och det var inte igår! Kul att träffa henne igen, hon hjälpte till lite med att borsta Pors, men ville av någon konstig anledning inte rida själv? Jaja, hon var där i alla fall vilket uppskattades. Och eftersom jag är så snäll som jag är fick hon låna de två sista böckerna i Twilight-serien. =)


   =)   

Datum: 2010-08-02 Tid: 21:42:32    

Jag har sååå bra fantasi till mina rubriker, alltid^^

Red i alla fall Pors idag. Vi gjorde som sist och använda tömmarna, men inte fullt lika mycket som förra gången. Och det gick bra! Jag ska bara lära mig att inte hålla på så mycket som jag alltid gör med händerna.
Hoppade för ovanlighetens skull också, vilket han verkligen tycker är kul! Började redan lite skritten när ag skrittat fram och styrde mot hindret(bommar på marken) så fort han förstod vart han skulle spetsade han öronen och längde på steget. Travhoppade i slutet av passet och han riktigt sög mot hindret och gick själv över till galopp, dock alltid fel... Hoppade som högst 80cm, och det är bland det högsta jag hoppat^^


   2 augusti 2010   

Datum: 2010-08-02 Tid: 14:36:25    
Tiden går fort, bara 2 veckor kvar av sommarlovet, sedan börjar allvaret igen. Blev uppkörd vid strax över nio idag, då skulle vi tydligen ut och köra en runda. Så jag körde till Hallaryd och fick backa ner i skogen, pappa skulle vittja sina kräftburar. Han fick väldigt fin fångst^^ Betet i båda burarna var borta. I den ena hittade han en abborre och i den andra en halvdöd kräfta...
Fick även träna på att backa runt "gathörn", eller i detta fallet runt dike alternativt runt lagårdshörn. Men det gick bra.

Nu ska jag snart upp till stallet och rida i värmen

   Varför...   

Datum: 2010-08-01 Tid: 19:44:53    
Varit en halvtråkig dag idag, kanske för att jag stängt in mig på mitt rum? Har i alla fall varit duktig och plockat lite på mitt rum så att det ser lite renare ut. Mycket mer kan göras men hellre lite i taget och att det blir bra än att jag bara trycker in grejer i garderoberna.
Har stundtals haft inspiration till att klippa ihop en liten film av klipp och bilder på mig och Pors. Men så fort jag satt mig vid datorn för att börja vill jag inte längre. Lite smått irriterande... Vill egentligen, men det tar bara stopp. Skrev färdigt en liten novell på drygt 500 ord innan, kanske att jag tömde ut all fantasi på det? Vem vet, inte jag i alla fall. Men jag ska ta och leta upp alla klipp och bilder jag har på mig och Pors. Kanske lättar det lite när jag har allt samlat?

   ...   

Datum: 2010-08-01 Tid: 15:30:54    

   Min underbara sadel!   

Datum: 2010-08-01 Tid: 11:29:43    
PhotobucketÄr äntligen tillbaka! Hahaha, att man kan bli så lycklig av en ynka sadel. Men det var i den sadeln jag lärde mig rida ordentligt, den sadeln som var den första som låg på Pors rygg. Sedan såldes hästen den tillhörde och sadeln åkte tillbaka till sin ägare för att hänga i en källare, och nu, DEN ÄR TILLBAKA! Hade den på Pors idag, och jag är så lycklig! En sadel som ligger perfekt på honom OCH är en bekväm dressyrsadel, som dessutom har bra knästöd och är perfekt i storleken till mig. Äntligen slipper jag de obekväma hoppsadeln! Kan det bli bättre liksom?

Och passet var ett av de bästa på länge! Jag började att skritta fram och sedan satte vi tömmarna på honom, Mia fixade med allt och jag kunde bara sitta där och känna hur det skulle kännas när han gick som han skulle. Efter både skritt och trav fick jag börja rida, dock satt tömmarna fortfarande kvar och Mia hjälpte till lite då och då. Och till sist plockade vi bort dem helt. Det funkade! Jag kunde bara sitta där, helt stilla, bara lite drivning ibland och lite kramande av tyglarna.

Bilden är tagen första eller andra gången han hade ryttare på ryggen!

RSS 2.0