31 oktober 2010   

Datum: 2010-10-31 Tid: 17:54:00    
Har varit en runda på IKEA idag, skulle köpa gult tyg/gul gardin till syster som skulle sys om till en klänning. Dock är det nog lite fel årstid för det så det slutade med två gula frottéhanddukar istället.
Klänningen blev faktiskt rätt snygg med tanke på utgångsläget. Kan man säga annat än att min mamma är bäst på att sy. Har dock ingen bild på den just, den åkte nämligen med min syster hem.

   30 oktober 2010   

Datum: 2010-10-30 Tid: 10:43:50    
Känner mig nästan frisk idag! Och hade mer än gärna åkt upp till stallet, vilket jag inte får... Blä på det...
Så idag blir det till att städa lite på rummet och sedan umgås med syster som ska komma hem och hälsa på. Får bara se till att hinna ringa henne innan hon åker från mormor, en burk hemmalagad plommonsylt hade inte varit helt fel till flingorna imorgon =)

   Bilder =)   

Datum: 2010-10-29 Tid: 17:55:33    

   29 oktober 2010   

Datum: 2010-10-29 Tid: 17:03:52    
Har faktiskt varit i skolan idag, trots att jag inte var riktigt pigg. Men det var sista dagen innan lovet så det kunde jag ju överleva.
Sitter och sorterar ihop lite bilder som jag tänkte sätta ihop till kollage. Några ska eventuellt användas till min nya design med, när jag nu får tummen ur röven att fixa den. Har lite annat att göra före som är viktigare.
Så snart slänger jag väl upp en bunke bilder här, hoppas jag =)

   28 oktober 2010   

Datum: 2010-10-28 Tid: 11:23:07    
Nu har min kropp sagt ifrån ordentligt... Kom hem efter matteprovet igår och hade 34.8 i temp, ca. 1.5 under normala. Inte undra på att jag satt och skakade mig igenom provet som dessutom var i den kallaste salen. Nu fryser jag inte längre, för nu har jag 37 istället, dvs för varm. Behöver jag ens säga att jag inte gick utanför dörren igår efter matteprovet?
Så det blir nog till att stryka sig från halloweenhoppet. Känns inte schysst, varken mot min kropp eller mot Gaddies som i princip har stått i 2 veckor att tävla. Funderar på att inte vara med i nästa veckas dressyrtävling heller, fast det beror ju på hur jag mår då... Jobbigt, kan inte bestämma mig alls...


   27 oktober 2010   

Datum: 2010-10-27 Tid: 10:13:18    


Min sovmorgon blev inställd idag för jag var tvungen att sticka till skolan och lämna den fula "gardinen"... Så kul att alla bara skyller på varandra och att alla vägra ta ansvar, jaja det är Ekbacke i ett nötskal.

Blir matteprov senare idag, som kommer att gå skit. Men jag får ta och försöka ändå och hoppas jag får något poäng i alla fall. Spela piano samt mocka i stallet och ridas ska också hinnas med på någon vänster. Tillsammans med en styck labrapport och en uppsats. Blev så glad igår, trodde jag hade att jag skulle behöva fixa historian också innan fredag, men jag kan ägna lovet åt det =)


   Paniiiik!   

Datum: 2010-10-26 Tid: 19:41:23    
Har alldeles för mycket att göra, alldeles för lite tid. Dessutom förkyld som attan igen, skulle behöva sova bort hela lovet, men det kommer jag inte kunna för då ska jag hit och dit och överallt. Troligtvis blir det en massa plugg då med. Tur att det bara är några månader kvar nu, innan studenten. På tal om dte måste jag fixa med min studentmössa också. PANIIIK!

Hahaha, hela mitt liv känns som om det går på högvarv, men ändå kan jag inte komma på när jag gjorde något vettigt senast...

   Hata telefoner!   

Datum: 2010-10-26 Tid: 15:28:10    


och rektorer, lärare samt fesoranget gardintyg från ikea... Matte kan jag nog också räkna in i den gruppen.
Fick ett tyg med hem igår för att sy ihop till gymnasiemässan och idag verkligen jagar alla mig angående detta. Både "ansvarig" lärare och rektor har ringt. Inte fan blir det fortare sytt för det, hade de tillåtit mig ta hem det i torsdags så hade det varit färdigt redan, men nu saknas det typ 2 sömmar och jag sitter hos Frida och pluggar matte inför provet imorgon. Matten funkar inget vidare den heller, men den hade kanske funkat bättre om inte dessa människor försökte stressa hem mig för att sy...

Skulle kunna skriva ännu mera skit, men får väl avsluta med att säga att jag fick MVG på religionsprovet. Så jag ser lite ljus i mörkret^^

   24 oktober 2010   

Datum: 2010-10-24 Tid: 18:11:01    

Nu är jag nästan äckligt trött... Har inte varit hemma sedan fredags morse(om man nu inte räknar den timmen som jag ägnade åt att packa)
Har ägnat mig åt att hälsa på syster, skriva högskoleprov och festa lite =)


   21 oktober 2010   

Datum: 2010-10-21 Tid: 09:50:50    

Hade en underbar sovmorgon i dag, enda till halv nio sov jag^^ Så två timmar längre än vanligt, och det var väldigt skönt. Dock var det inte lika positivt att titta ut genom fönstret och se en massa snö. Visst, det är vackert, men nu kan ju jag inte köra bil och cyklar jag lär jag väl frysa lungorna av mig. Så jag får helt enkelt promenera till skolan för dagens pröving.
Hahahahaha, sitter vid fel dator, men visst hittade jag en söt bild??

 


   20 oktober 2010   

Datum: 2010-10-20 Tid: 20:39:16    



Det snöar på riktigt här nu... Inget kul alls, för fryser det på i natt så kan jag inte köra bil imorgon =(

Är nu färdig med en hel(halv?) bloggdesign. Bara att klicka på bilden så kommer ni till Elinas blogg!


   23e passet   

Datum: 2010-10-20 Tid: 17:30:05    


Var äntligen uppe i stallet igen. Men det blev inget avancerat idag direkt. Jag mår fortfarande inte helt hundra så vi tog en lång skrittur på långa tyglar.

Efteråt plockade jag in Curre och borstade igenom honom. Han hade utan tvekan platsat i en reklam för Head&Shoulders mjällschampoo... "Jag ser det snöar, jag ser det snöar..." Hahaha, stackars liten. Men fin blev han i alla fall. Hovslagaren kom också och fixade till Tobbes små hovar, som inte riktigt är så bra som de borde vara.


   Arkivet   

Datum: 2010-10-19 Tid: 22:04:25    

Hahahaha, min kompis laddade upp detta på sin bdb för någon dag sedan. Det var sjukt länge sedan, men jag tycker fortfarande att det stämmer =)

Marre säger:
mm, jag behöver inga killar, har mina hästar, som beter sig ungefär likadant^^
Frida säger:
¨hehe smart
Marre säger:
jepp
Frida säger:
men itne redigt samma sak men nästan
Marre säger:
kejdå...
Marre säger:
hästen kommer inte med en massa halvtaskiga raggningsrepliker^^

Detta är dessutom mitt 500e inlägg, skillad jag känner mig nu ju!!!


   Gästbloggning!   

Datum: 2010-10-19 Tid: 19:20:43    
Hej, ellen här.

Har inte så mycket att säga egentligen men maria frågade så varför inte?
Sen så är ju Maria så snäll så att hon faktiskt kör och hämtar mig på morgen och skjutsar mig till skolan, inte alla som har så snälla vänner (eller gammla ;)), så tusen tack för det!
Annars rullar väl livet på som det brukar.
Känns som jag snart måste ta tag i att åka till mia och rida innan jag tappar suget igen, va nästan ett år sen jag satt på häst ryggen. Tiden går väldigt fort måste jag säga. Sen är det nästan ett under att maria har stått ut utan mig där,haha.
Nej, nu har jag inte mycket mer att säga, inte för att det blev så mycket ändå, haha :)


Bjuder på en bild på mig själv oxå :)

Kram!

   Koncentration?   

Datum: 2010-10-19 Tid: 18:14:15    
Lider nog nästan av koncentrationsproblem... Försökte verkligen plugga fysik, gjorde kanske 3 uppgifter och sedan ställde jag mig i duschen i en halvtimme. Visst att mitt hår verkligen behövde en tvätt, men å andra sidan behöver jag inte träffa folk förren imorgon, alternativt på torsdag eftermiddag så jättetvunget var det väl inte. Fast det var väldigt skönt. Passade på att fläta håret i två inbakade flätor med nu när det är blött så får jag hoppas på fina "lockar" imorgon =)

Ska försöka ta ett ryck igen, men har verkligen ingen motivation. Ska kanske försöka mig på något annat än just fysik. Har ju matte, svenska, historia och kemi som jag ska göra en massa i... Men inget av det lockar just nu om jag ska vara ärlig. Och då ärlighet varar längst, så är det det jag är^^

   Rubrik   

Datum: 2010-10-19 Tid: 14:21:08    
Suttit och fixat en header nu, dock inte till mig. Jag får hoppas att Eina som ska ha den blir nöjd, annars är det bara att göra en ny. Bästa är att det går under mitt projektarbete, så jag har ju varit duktig och "pluggat" samtidigt^^

Sitter och kollar på de avsnitten av KenzaTyraShow som jag inte sett ännu också. Dock hängde det sig mitt i andra reklamen, ganska störigt att man då måste se allt igen. Eller i alla fall vänta tills det sega internetet har laddat fram så man kan klicka i slutet. Menmen, är man sjuk och gör inget vettigt så kan man ju glädja sig åt något som får tiden att gå.

Ska sätta mig och plugga fysik sedan när programmet är slut. Behöver verkligen det, och ett VG i en 150 poängs kurs gör ganska mycket för slutbetyget sedan...

   19 oktober 2010   

Datum: 2010-10-19 Tid: 10:48:49    
Mår inte särskilt bra idag heller, så jag stannade hemma. Har sovit tills nu typ och försöker masa mig upp ur sängen för att faktiskt göra något vettigt. Kommer tyvärr inte bli något stall, ingen kör och ingen Therese idag, så det lär väl bli en tråkig dag. Men har jag tur så slipper jag undan min halva ögoninflammation när förkyningen gått över, och det skulle jag bli väldigt glad över. Hatar att känna mig tjock i ögonen och ha glasögonon och inget smink på mig dagar i sträck...

Nu dör snart datorn, så jag får väl ta och avsluta nu och stänga av den^^

   Hahaha   

Datum: 2010-10-18 Tid: 19:10:35    


Bara för att jag ser ut som en liten tönt som lirar CS^^ Hahaha, så här glad blev jag i alla fall över min nya fina mössa(som man inte ser blommorna på) och över att jag fick en ny miniliten ROSA tandborste!


   18 oktober 2010   

Datum: 2010-10-18 Tid: 16:30:49    
Har varit hemma från skolan idag, har inte riktigt mått bra så tyckte det var lika bra att vila. Hela huvudet känns som om det är stoppat med bomull och jag har fördrivit dagen genom att titta på "The Phantom of the Opera". Den är rätt bra, men det var inte bra för min hals att försöka sjunga med, för nu gör den ännu ondare än vad den gjorde i morse =(

Blä på en sån tråkig dag som idag...

   17 oktober 2010   

Datum: 2010-10-17 Tid: 17:36:32    
Känns som om jag måste ha med siffror i rubriken för att det ska funka^^

Har haft min första sovmorgon på 2 veckor idag, sov/låg och drog mig till så länge som 9. Sedan kände jag mig tvingad till att gå upp, om inte annat så för att mitt rum var alldeles för varmt och jag var superhungrig. Har annars inte gjort så mycket vettigt, har läst ut en bok, suttit vid datorn, försökt plugga lite. En väldigt tråkig söndag med andra ord. Skulle från början kört med mamma och pappa en lång runda, men i och med att jag var yr, mådde lite illa så valde jag att stanna hemma istället tills det stabiliserade sig.

Ska försöka mig på lite fysik så snart som jag är färdig med att skriva av det jag skulle skrivit av förra veckan INNAN religionsprovet...

   Dressyrtävling nr. 2   

Datum: 2010-10-17 Tid: 16:18:28    


Enda bilden min mamma tog, resten är på film vilket jag inte ens själv vill se på...

Hela tävlingen gick skit, eller i alla fall nästan. Jag avskyr att vara i ridhus, hatar att ha höga väggar runt mig, inte kunna se någon natur när jag rider. Detta påverkade ju naturligtvis Gaddies som egentligen inte bryr sig men som blev övertaggad, nervös och spänd när jag blev det. Dessutom var hon ju tvungen att titta på allt.
Fick 51,8% på LC:2 och 53,1% på LB:1 vilket är det sämsta jag ridit på. Jag sa redan på morgonen att detta var en skitdag, så egentligen kunde jag ju knappast väntat mig högre.
Det enda som gick bra och jag är nöjd med är visningen för hand. Hade önskat att jag fått reda på att man skulle vetat stammen och liknande på sin häst innan. Men nu vet jag det till nästa gång. Fick 9p på hur vi såg ut och 9p på visningen av traven. Det blev 38p sammanlagt vilket jag tycker är bra för att vara första gången =)


   .   

Datum: 2010-10-16 Tid: 21:03:46    

Yesterday is history, tomorrow is a mystery and today is a gift.


   Reklampaus   

Datum: 2010-10-15 Tid: 21:30:55    
Det är egentligen sjukt mycket man hinner med under en sådan^^ Under förra hann jag med att handtvätta mina ridbyxor och handskar inför tävlingen imorgon. Hästens saker har jag stenkoll på, men mina är det ju värre med tydligen...

Jaja, åter till TV:n och sedan ner i tvättstugan och vrida ur byxorna lite till så de hinner torka till imorgon bitti. Kanske inte så kul att rida i kylan med fuktiga ridbyxor...

   Palla med rubriker...   

Datum: 2010-10-15 Tid: 16:43:02    


Hahaha, jag trodde att jag skulle få drömma mardrömmar om mitt kemiprovsresultat nu i några veckor, men nej då. Fick reda på det idag, jag fick VG. Så nu är jag superglad för det med. Känns lite som om jag äntligen börjar komma på fötter igen vad det gäller skolan.
Ska alldeles strax upp en runda till stallet. Måste ju putsa all utrustning inför imorgon och ska kanske putsa lite på hästen också så hon blir riktigt fin. Veronica var uppe och visade mig hur man visar häst igår, och det var jobbigare än vad jag trodde. Eller själva momenten är ju inte jobbiga egentligen, men med tanke på att jag knappt kan springa och inte riktigt har den pondusen att få henne att vända från mig utan att jag trycker mig själv mot henne så blev det ju snäppet svårare. Fast hon ställde upp fint och när jag fått ordning på min placering gick det riktigt skapligt.

Kan ju berätta att nu, efter flera dagars intensiva letande har jag slutligen hittat både min mobilsladd och religionspapper(lite lagom 2 dagar EFTER provet) Så när jag kommer hem från stallet ska jag överföra lite bilder från telefonen. Bland annat en från sista gången jag red Pors =(


   15 oktober 2010   

Datum: 2010-10-15 Tid: 10:57:53    

Sitter i skolan och har allmänt tråkigt... Borde skriva på min uppsats men har ingen lust att göra det och har ingen aning om vad jag ska välja för ämne eller rubrik. Dock ska den vara färdig nästa vecka så det börjar ju bli lite ont om tid kanske.
I eftermiddag är det dags för kemi, och det är inget jag direkt ser fram emot. Vill inte ha reda på mitt kassa provresultat...

Får väl ta och försöka skriva i alla fall en mening på min uppsats så jag känner att jag i alla fall har gjort något vettigt idag.


   14 oktober 2010   

Datum: 2010-10-14 Tid: 18:50:57    
Jag är sjukt uttråkad, bara en timme kvar innan jag ska bege mig upp till stallet igen i mörkret. Får träna mycket mörkerkörning nu^^
För en gångs skull har jag faktiskt lyckats med konstycket att sätta upp mitt hår i en hästsvans. Nästan så att jag är värd en liten applåd för det. Den har dessutom inte trillat ner ännu vilket ger den och mig lite extra pluspoäång och till och med en guldstjärna i ena kanten.
På tal om i ena kanten... Lyckades nu efter många försök slutligen få det fina rosa bandet på plats. Kunde ingen sagt direkt att man skulle placera koden sist i kodmallen? Det hade besparat mig mycket tid och frustration.
Blää, kanske man ska ta och äta lite, precis som jag brukar göra när jag är uttråkad. Det är verkligen ett under att jag inte är större än vad jag är med tanke på hur ofta jag är uttråkad.

Och nu ska jag sluta uttråka andra med mitt meningslösa babbel. Ha en bra kväll!

   22a passet   

Datum: 2010-10-14 Tid: 18:00:27    


Var uppe och red igen i morse, och för första gången var hon äckligt seg... Stackaren hade väl ont i sina muskler efter att ha gått ordentligt i två dagar och bli tvungen att göra det igen. Men när hon väl kom igång var hon en fröjd att rida.
Red igenom B1an vilket gick super, först ville hon inte fatta rätt galopp så fick göra om den hörnan ett par gånger. Men sedan galopperade hon mjukt och långsamt, lyckades till och med med ökningarna på diagonalerna utan att hon sprang iväg för mig =)

Strax blir det att köra upp till stallet en runda till, Veroncia kommer och ska visa mig hur man visar häst vid hand =)


   21a passet   

Datum: 2010-10-13 Tid: 21:41:03    

Fick rida fram i skritten utan stigbyglar idag, för de satt nämligen på Izabels sadel som hon satt i^^ Men det ger ju lite extra balans/sitsträning. Red också för första gången utan säkerhetsvästen på henne, känner mig modig...
Början av passet gick inte alltför bra, Pors hade åkt bara nån timme tidigare så jag var ju lite nere över det och då kan jag inte ta instruktioner. Men i slutet gick det helt super! Klarade av att sitta ner i traven, utan att stå i stigbyglarna och höll händerna stilla så hon gick helt perfekt. Bådar gott inför lördag =)
Det vi har störst problem med nu, när mitt sitsproblem nästan är löst, är avsaktningarna från galopp till trav för de blir ren dragkamp...
Hårdträning imorgon med ett ridpass och sedan på kvällen blir det träning att visa häst för hand. Hjälp vad jag kommer att få springa.


   13 oktober 2010   

Datum: 2010-10-13 Tid: 15:03:57    
Wihoo! Gjorde ett test inför högskoleprovet och klarade det på 1,4 vilket är väldigt bra! Medel för hela Sverige ligger på runt 0,7, så jag är jättenöjd. Fick även tillbaka resultatet för mitt historieprov och där var det VG+ om man kan säga så? Så dagen har börjat/varit sjukt bra =)

Nu ska jag packa ihop och bege mig mot stallet. Får hoppas att den lilla träningsvärken jag har inte kommer kännas mer när jag sätter mig på hästen^^

   20e passet   

Datum: 2010-10-12 Tid: 20:23:50    

Bläää vad trött jag är. Blev sitsträning precis som jag hade förväntat mig och det känns redan i benen, vill knappt tänka på hur det kommer att kännas imorgon när jag vaknar.
När jag skulle sadla upptäckte jag att det inte fanns några stigläder på sadeln, skickade ett sms till Mia och fick som svar; Skit i dem. Får lite senare; Du kan hoppa upp och skritta fram så kommer jag strax. Hmm, dagens problem alltså, hur ska jag komma upp på en 1.43cm hög ponny utan minsta lilla hjälp? Slutade med att jag bara gick runt med henne lite, testade om hon ville följa även om jag inte höll i tyglarna och det gick super! Mia kom ut sedan och kollade konstigt på mig, jag hade ju inte tänkt på att det fanns tunnor på ridbanan jag kunde stå på så jag kom upp^^
Gaddies är sjukt svår att sitta på i alla fall när man som jag är van vid en B-ponny som knappt rör sig. Och då försöka sitta helt utan stigbyglar. I början satt jag verkligen med handen som var fastlåst vid sadeln. Usch vad jobbigt det var. Fick sedan släppa allt eftersom och koncentrera mig på att handen jag hade lös skulle vara helt stilla. I slutet efter många om och men satt jag slutligen någorlunda där jag skulle och hade handen löst och stilla strax under tygelläge, då slutade vi =)


   12 oktober 2010   

Datum: 2010-10-12 Tid: 12:34:41    
Så har man avklarat dagens pärs, religionsprov. Tror faktiskt det gick rätt bra, fick ihop svar på allt och tillräckligt långa svar på VG och MVG delarna.

Har hunnit med lite jobb nu med, var uppe och släppte ut alla hästarna. Gick nästan problemfritt, fick inte riktigt upp ena box dörren men är man teknist så är man och då fixar man allt. Lilla Glizett ville inte riktigt gå ut heller, men med lite hjälp av en hötuss och en knuff framåt så gick hon ut. Tur att hon inte är riktigt lika skygg längre utan man faktiskt kan röra vid henne utan att hon springer iväg åt andra hållet...

Nu ska jag se om jag kan hitta något att äta, är hur hungrig som helst och i eftermiddag blir det troligtvis sitsträning så det gäller att fylla på energireserven^^

   11 oktober 2010   

Datum: 2010-10-11 Tid: 15:55:33    
Idag har ju nästan varit en effektiv dag, i alla fall om man jämför med hur mycket man brukar få gjort på en måndag. Jag och Frida räknade på rätt bra på matten och för en gångs skull gjorde vi/jag något på formgivningen. Brukar bara bli att man sitter i soffan och glor, ritar lite, snackar skit och glor ytterligare för att sedan nästan jubla för att man får gå hem en halvtimme tidigare. Idag jobbade vi på ordentligt, nästan allihopa. Mässmonitern ska sättas ihop, och lite lustigt är det att rektorn "älskade" lärarens förslag på hur det skulle se ut, dissade vårt och sedan fick vi inte ens gå till rektorn och fråga angående en färg han hade bestämt. Skumt, man kan ju undra om läraren bara visade sitt förslag eller vad...
Jag, Amanda och Tiina blev nästan färdiga med ett staffli, så nu har jag slipspån under naglarna och färg på fingrarna. Fick även köra en runda till färgaffären och plocka upp lite färg till mässan. Så skönt med körkort!

Nu är det dags för lite spel på pianot innan jag sätter mig och pluggar religion tills jag spyr^^

   19e passet   

Datum: 2010-10-10 Tid: 21:00:32    


Blev inte så mycket jättehårt arbete, vi var båda trötta och sega sedan igår men vi tog några skutt på banan. Börjar få tillbaka min hoppglädje nu vilket är roligit, så vi ska vara med på Halloweenhoppet senare i höst^^ Blir en fin liten bild från idag med, vi hoppade runt 60-70cm och något studs.


   10 oktober 2010   

Datum: 2010-10-10 Tid: 08:59:20    
Hahahaha, idag är det ett roligt datum^^
Jag är i alla fall uppe alldeles för tidigt, men hade tänkt hinna med lite skolarete innan jag ska hämta Jacky på stationen. Vi ska sedan upp till Mia och hoppa massa små ponnyer. Får se hur mycket min kropp klarar, är rätt trött och har träningsvärk sedan igår.

Nu är det dags för frukost innan jag ska skriva av allt jag har på lösa papper till religionsblocket. Har ju prov på tisdag och det vill man ju helst få någorlunda bra poäng på =)

   Dressyrtävling!   

Datum: 2010-10-09 Tid: 20:45:04    
Var på dressyrtävling nu idag. Hahaha blev lite oplanerat sådär. Bestämde det igår efter en katastrofträning, tänkte först bara rida en klass men blev övertalad i morse att rida två. Så nu har jag och Gaddies debuterat på tävlingsbanorna. Och jag är helt nöjd med dagens insats. Det blev inga värstingpoäng och inga rosetter, men vaddå. Hon gick bättre än hon gick igår(ska skriva lite om det sedan) och vi kom igenom utan några felridningar eller fel gångarter. Hon fattade till och med rätt galopp överallt *stolt och glad* Formen var dte lite si och så med och jag satt inte som jag skulle, fanns en massa jag kunde gjort bättre men vi är en erfarenhet rikare och jag tänker inte förstöra min nöjdhet över att det gick med att tråckla sånt.
Nu ska vi ta nya tag, och jag ska kolla igenom filmerna mamma filmade och förbereda mig inför en intensiv ridvecka =)

   7 oktober 2010   

Datum: 2010-10-07 Tid: 22:32:30    
Varit iväg mycket idag. Först i skolan och snackat med syo om vad jag ska hitta på nästa höst och sedan var det mössprovning. Vilket tog alldeles för mycket tid enligt fysikläraren^^ Och jag har fortfarande inte bestämt mig om jag verkligen vill ha den jag beställde eller inte, men som tur är ska man kunna ändra beställningen efteråt.

Sedan nu i kväll var jag på "italiensk afton" och lyssnade på Paolo Roberto i 1½timme. Han hade mycket intressant att säga och var duktig på att tala med.

   17e passet   

Datum: 2010-10-06 Tid: 20:57:06    
Bytte ut sadeln idag, fast inte mot den jag red i i skogen, utan en likadan som den jag ridit i innan bara en storlek större. Och skillnaden är enorm på henne. Red på pelhammet, med i princip långa tyglar hela passet. Allt som oftast gick hon lågt och fint, hon var lite svårare att få igång än hon brukar men å andra sidan stressade hon inte det minsta vilket var väldigt skönt =)
Även galoppen var avslappnad och hon fattade båda rätt, det gick lite för fort och avsaktningarna till trav var inte de vackraste men so what när hon var avslappnad.

Blir inte så mycket längre än såhär idag, men ska försöka bättra mig i bloggandet så Ellen har något roligt att läsa^^

   4 oktober 2010   

Datum: 2010-10-04 Tid: 19:46:44    
Har bloggtorka nu eller något, pallar inte uppdatera. Har alldeles för mycket annat att tänka på...

Får väl se om någon dag om jag orkar uppdatera lite bättre.

   Sjukling   

Datum: 2010-10-02 Tid: 18:14:11    
Blä, gillar inte det. Vaknade ju jättepigg och glad i morse, sen helt plötsligt blev jag jätteyr och sov i 2 timmar. Försökte sedan ta mig ner till köket för att äta, yrslen lär ju inte bli bättre för att jag inte äter. Trippen slutade med att jag spydde, dock mådde jag mycket bättre efteråt och nu har jag bara lite kvar. Vill ju helst sitta eller ligga ner men jag klarar av att ställa mig utan att trilla omkull i alla fall.

Kollade på dressyren från VM, har hört mycket om Tortilas men inte sett honom innan. Och nu fattar jag varför det är sånt snack om honom, sjukt bra häst ju. Rör sig som jag vet inte vad och får trots övergång till galopp i traven 91.8%, det är ju helt sjukt. P.R.En som var med var ju inte helt fel den heller, helt underbara knälyft och galoppombyte i varje språng på en hand. Var kanske mer show än vad som behövdes, men det var en sån skön kontrast mot alla "alldagliga" hästar som var med.

   2 oktober 2010   

Datum: 2010-10-02 Tid: 11:13:36    
God morgon, eller förmiddag...

Känner mig lite halvduktig nu, för jag har nämligen räknat några uppgifter i matteboken. Ska ta några till sedan hade jag tänkt, men pappa förväntar sig middag när han kommer hem så jag får ta och komma på något bra att laga. Låter lite väl riskabelt egentligen, att jag ska laga mat, när jag är ensam hemma. Men det får väl bli något überlätt som inte kräver alltför mycket av mig, och så är det bara att hoppas att det faktiskt smakar gott^^

   16e passet   

Datum: 2010-10-01 Tid: 22:19:11    
Blev en runda i skoen med Mia idag. Superskönt att få komma ut och andas frisk luft!
Gaddies har ju börjat stressa igen, så idag kände Mia igenom hennes rygg och på två punkter riktigt svankade hon och försökte komma undan. Så vi gissar på att sadeln har tryckt lite för mycket, så idag fick jag ha hubertus sadeln istället. Trivs faktiskt rätt bra i den gamla saken trots att jag inte riktigt vill erkänna det. Sadeln är ju för sjutton äldre än mig, och sitsen är lååångt ifrån mjuk. Men jag sitter bra och satt hela rundan med hälen nertrampad, och det kändes. Satt med mjölksyra efter bara en liten stund, vill knappt tänka på träningsvärken jag kommer att ha imorgon.

Hon kändes avslappnad hela runda, vilket var väldigt kul. Hon tjafsade emot bettet lite i början då jag red på pelham, inte för att hon egentligen behöver det, mest för att lättare kunna sänka hennes huvud. Stundtals var hon riktigt låg och bra. Skritten var inga problem, traven gick också fint.
Sedan blev det en lång sträcka galopp, har aldrig galopperat på henne ute innan. Fick henne inte riktigt att fatta rätt galopp, på ridbanan vill hon alltid fatta vänster galopp, nu fattade hon nästan bara höger. Tog några fattningar innan jag slutligen fick rätt.
Eftersom vi sedan mötte en traktor gick vi in på en smalare stig i skogen med en vänster sväng där jag skulle försöka mig på ett byte. Har ALDRIG gjort ett galoppombyte innan, och det gick sådär. Hon bytte fram men behöll bak och bytte sedan tillbaka med fram igen. För att vara första försöket så är jag nästan lite barnsligt nöjd, fick till några steg riktigt bra skänkelvikning i skritten med =)

Jag har inte räknat fel och missat 15e passet, jag ska skriva det. Men ville skriva det jag hade färskt i huvudet först!

   1 oktober 2010   

Datum: 2010-10-01 Tid: 21:25:24    
Det är ju höst på riktigt nu, vill inte egentligen. Men samtidigt är det så skönt med lite kyligare luft, så länge det är vindstilla och solen skiner.

Jag och Sara kom en bra bit på vårat svenska-arbete idag, och på lunchen stack jag, Elna och Frida och åt pizza. Mycket smarrigt var det, och jag var bra vänner som lägger ut pengar så länge när jag är så duktig och lämnar mina hemma... Men jag brukar å andra sidan lämna tillbaka lån relativt snabbt. På tal om lån, undrar jag nästan hur det går för Ellen med mina fina böcker. Min bokhylla skriker snart efter dem, det är inget snyggt att det mitt i raden svarta bokryggar med röd text kommer en knallgul bok med visserligen röd text. Men fel röd...

Just nu är jag lite lagom trött, men det känns bra. Var ju i stallet efter skolan, så det är bra trötthet =)

RSS 2.0