Kossor!   

Datum: 2011-04-30 Tid: 16:44:11    
Jag valde att stanna hemma istället, om jag förstod det rätt så var det mesta i Lund över redan vid 13-tiden. Så det blir lite målning ikväll hade jag tänkt.

Bild på en massa glada kossor från i förmiddags. De lät och skuttade, brottades, sprang rundor, grävde ner sig och jag vet inte allt. Där kan man verkligen snacka om vårglädje! Tyvärr har inte mamma tömt minneskortet på kameran på ett bra tag, så det blev inte så många bilder som jag hade hoppats. Dessutom stod vi lite snett till, men måste säga att jag blev rätt så nöjd med denna ändå =)

   30e april 2011   

Datum: 2011-04-30 Tid: 15:28:34    
Sista april och Valborg idag då...
Planen var från början att sticka hem till Tiina och grilla men nu blir det som så att vi sticker ner till Lund istället å springer runder. Om en timme måste vi börja gå så det är ju dags att börja fixa till sig. Byta till snäppet varmare kläder då det kommer att bli kallt ikväll. Får verkligen hoppas att det INTE börjar regna för då blir det mindre kul att vara utomhus.


   29e april 2011   

Datum: 2011-04-29 Tid: 17:32:56    
Fredag och veckan är nästan slut. Dagens lektioner innebar formgivning och kemi. På formgivningen blev jag rätt besviken faktiskt, eller snarare irriterad. Trodde att jag låg på ett stadigt VG, har gjort alla uppgifter med lyckat resultat men uppenbarligen var det fel på mina cirklar och raka sträck... Och den knasiga hästen fick jag visserligen VG på, men jag hade ju svarta sträck i konturerna och det var ju helt fel. Stör mig! Så nu ska jag banne mig göra den sista tavlan så bra jag bara kan, massor av färger och inga konturlinjer.
Kemin var lika trött som vanligt. Schemaläggarna borde ta och lära sig att inte lägga matte, kemi eller fysik sista passet på en fredag, för verkligen ingen är vaken då...

Sitter och kollar på E.L.F's hemsida, fattar inte hur det kan finnas så billigt smink. Det verkar ju dessutom vara bra, är inte djurtestat och allt. Det är nästan så att jag funderar på att köpa en massa, dock vet jag inte riktigt vad det är jag är i behov av just nu så jag får väl avvakta lite och gå igenom vad jag har först.

   Eiffeltornet   

Datum: 2011-04-27 Tid: 18:22:20    

Utsikt från Eiffeltornet!


Det var fint när det blinkade en massa på kvällen. Jag kanske skulle köpt lite "nice blingbling" i form av blinkade mini-Eiffeltorn i alla fall^^

   27e april 2011   

Datum: 2011-04-27 Tid: 11:03:24    
En pianolektion avklarad hittills, ska ha en till om ca.1½timme. Tur att man får lite extra tid till att träna, visserligen är vi ju två stycken som ska bli samspelta men ändå. När dessutom pianot här hemma varken är stämt eller spelbart(tre tangenter fastnar nere när man trycker på dem) så blir man glad för att få spela på vad som helst nästan!

Bara en månad kvar, sedan ska betygen vara satta och jag har inofficiellt sommarlov. Både längtar och fasar inför det. Tänkte sitta kvar och slösurfa ett tag till innan jag ska hitta något ätbart här i huset. Efter pianolektionen hade jag tänkt göra lite vettigare saker, typ skriva färdigt bokrecensionen. Det är så lite kvar att göra på den, och jag vill så gärna bocka va en sak från listan^^
Ska försöka sitta en stund i solen med, matteböckerna kan alldeles säkert också behöva lite =)

   Fireworks   

Datum: 2011-04-26 Tid: 18:32:00    


You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow

Maybe your reason why all the doors are closed
So you could open one that leads you to the perfect road
Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know

   Ogillar "i"....   

Datum: 2011-04-26 Tid: 16:17:27    
Är jätteglad nu! Har fått reda på att det är rätt så stor chans att jag kommer in på mitt förstahandsval(51 sökande, 45 platser) enda molnet på himmeln just nu är ju den förbenade matten, men JAG SKA KLARA DEN! Nu har jag ju verkligen något att sträva efter, nu vet jag ju troligtvis var jag hamnar i höst om jag bara klarar av det. Satte mig faktiskt och räknade en stund innan, efter att ha suttit vid datorn i någon timme, efter att ha suttit i solen ungefär lika länge, efter att ha ätit glass som jag inte ens var sugen på, och innan jag återigen fastnade framför datorn.
Någon som kan tänka sig att skänka lite självdiciplin till mig? Eller kanske låna ut lite, lovar att lämna tillbaka den i juni!
Jag förstår seriöst inte vad man ska ha den knäppa siffran "i" till... Den måste ju lida av något konstigt eftersom den för det första inte är en siffra och för det andra egentligen inte finns. Men den tror att det finns, och att den är en siffra, och har därför fått för sig att den är tillräckligt viktig att ägna en hel mattebok åt. Dessutom på råga av allt så kan den inte tänka sig att se ut som ett normalt i heller, utan ska vara lite kursivt och ha en liten böj på sig, ungefär som ett bakvänt j...
Eller så är det kanske en massa matematiker som har fått för sig detta och stackars lilla i är bara en syndbock för att dölja något högre syfte. Hur det nu än är tycker jag INTE om i!!!

Eller inte, men där har vi i alla fall definitionen av i, helt enkelt roten ur -1 och på detta viset kan vi då bevisa att i är helt värdelöst!


   Mobilblogg 26 april 2011   

Datum: 2011-04-26 Tid: 10:17:46    
God morgon! Kan man bli gladare än av att ha paus mitt i en film som man precis kommit in i? Störigt är vad det är, vi kunde slutat den tiden tidigare istället eftersom vi ändå inte har någon lektion i eftermiddag... Det tycker i alla fall jag! Hjälper Alice lite med ett korsord i väntan på att rasten ska ta slut. Lite positivt måste man väl också nämna, solen lyser och det kommer nästan att vara varmt när det är dags att avsluta skoldagen.

   Hastigt inlägg!   

Datum: 2011-04-25 Tid: 16:29:09    
Yeay!
Skrivaren funkar till min dator med! Har ju försökt innan att få det trådlöst men då har den bara sagt att den är för dålig för att hantera Vista. Men nu så! En liten USB-kabel var allt som behövdes och vóila, en styck bärbar dator blen en styck icke bärbar dator med en massa sladdar som går överallt. Huvudsaken är ju att det funkar, och kontorsstolen är faktiskt snäppet mer bekväm än vad min skrivbordsstol är... Gäller att se det från den positiva sidan!

Men nu måste jag rusa, jag och Frida ska slutligen se The Red Ridning Hood och den börjar om 2 timmar. Till saken hör att det tar 1½timme att ta sig dit om jag först ska hämta upp henne. Så det börjar snart brinna i knutarna!

   25e april 2011   

Datum: 2011-04-25 Tid: 12:21:01    
Är rätt slut i mina ben just nu, mamma tvingande med mig ut på en lång runda. Blev hela 7970 steg, så nu tcker jag att jag har gjort mig förtjänt av att sitta stilla resten av dagen^^ Vi stannade till en stund hemma hos Mia med så jag fick hälsa på Tobbeliten och hundarna. Alltid mysigt att ha ett djur att klappa på!
Men nu hade jag tänkt göra lite nytta, ska försöka räkna åtminstonde en sida i matteboken och göra lite mer på mitt projektarbete. Får hoppas allt blir bra och färdigt snart!

   Ingen aning om vad som ska stå här!   

Datum: 2011-04-24 Tid: 21:26:11    

Hemma igen efter en trevlig dag hos mormor. Bilturen dit var dock inte alltför trevlig, fick sitta i baksätet och dessutom en grymt krokig väg vilket gjorde att jag mådde sjukt illa när vi väl kom fram. Pappa var väl inte alltför lycklig när vi skulle åka hem igen då han blev förpassad till baksätet^^
Vi blev bjudna på jättegod fika och lite annan mat. Satt även och spelade Spore ett bra tag. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker om spelet eller inte. Det är så konstigt så jag vet inte vad, men då matchar det å andra sidan mig så...


Vet inte heller riktigt vad jag ska tycka om att vår stationära dator har lagt av för gott. Lite problem blir det ju att jag inte kan skriva ut någonting längre, och att mamma måste låna min dator för att kolla e-posten. Men sedan kommer ju fördelarna: jag kan ha mitt skrivbord fritt från dator, och istället ha den i datorrummet, har slutligen en fullt fungerande mus att använda samt en internetuppkoppling som går snabbt och inte stänger ner stup i kvarten. Så ett tag ska jag nog stå ut ;P

Har fortfarande lov, men stressen brinner i mig. Så mycket som måste göras innan jag kan få vila. Nya saker som dyker upp hela tiden, pressen på att prestera. Aldrig en sekund då jag är helt avslappnad, alltid finns det mer att göra. Vill bara blunda och vakna upp igen mitt i sommaren då jag äntligen kan få ta ett djupt andetag och slappna av. Samtidigt vill jag inte att detta ska ta slut, jag vill ha min trygghet veta hur allting är. Inte bli utkastad i en oviss framtid som jag inte har någon aning om vad jag ska göra med. Kan inte göra annat än att hoppas på att den i alla fall för något gott med sig.


   24e april 2011   

Datum: 2011-04-24 Tid: 11:30:38    

God morgon!
Eller snarare middag... Jag är fortfarande inte på lovsovschema trots att lovet snart är slut. Fast det är väl så det blir när man går upp(vaknar) 6.30 varje dag, alltid.
Hade det jättebra hos Frida igår, var så skönt att komma ifrån familjen ett tag och bara sitta och snacka. Lunchen igår var ju med helt underbar, capricosa med mild kebabsås. Finns verkligen inget godare!

Idag blir det att åka till mormor och hälsa på, måste ju hinna med att fira påsken lite^^


   23e april 2011   

Datum: 2011-04-23 Tid: 19:02:18    
Tjoohoo, I'm back!
Har haft en superbra vecka, med vackert väder, god mat(oftast i alla fall) och allt annat bra som hör till. Dock ska jag inte skriva en massa om det nu, utan det får bli senare. Är hemma hos Frida nu och kollar på Madagaskar 2, bara älskar animerade filmer!
Har varit en runda i Hässlehåla och lämnat av Fridas kompis Andi som skulle resa tillbaka till Tyskland. Vi tog en tur till Mcdonalds efteråt och åt ett Happy Meal^^ Känns som en nyttig måltid, speciellt efter att jag fick en bit pizza innan vi körde och att Frida nu är och poppar popcorn. Men då känns allt som vanligt och det är så väldans trevligt!


   15e april 2011   

Datum: 2011-04-15 Tid: 19:57:33    
Sista gången jag får sitta vid min dator nu på en vecka =( Upp tidigt för att åka till Paris imorgon. Börjar bli lite nervös nu, har inte packat färdig ännu och är inte heller helt säker på vad som ska få hänga med... Men det löser sig väl förhoppningsvis, kommer jag på att jag glömt något finns det väl alltid en affär eller två som man kan springa in i.

Så ha nu ett bra lov alla ni som läser, så hörs vi troligtvis om en vecka. OM jag nu inte hittar en liten dator i Frankrike som jag kan låna^^

   14e april 2011   

Datum: 2011-04-14 Tid: 11:34:06    

Godmorgon!

Sådärja, nu var hela anmälan till folkhögskolan färdig ska bara posta den med. Tog lite tid dock att skriva ut det personliga brevet, datorn ville inte helt samarbeta utan släckte ner skärmen stup i kvarten och hängde sig och höll på. Men skam den som ger sig^^

Snart dags för skola, tre timmars CAD, och det känns bra idag. Visserligen har jag fortfarande ingen aning om vad det är jag ska göra för något eget, men kan ju hoppas på att det släpper nu när jag har en sak mindre att tänka på.


   pik?   

Datum: 2011-04-13 Tid: 17:33:59    


Ska man ta det som en pik att man är inbjuden?


   Motionerat   

Datum: 2011-04-13 Tid: 16:02:55    
Tycker nästan att jag har varit duktig idag. Cyklade till och från pianolektionen, visseligen med för lite luft i däcket så cyklen kan inte ha blivit glad, i förmiddags och nu har jag kört ett 20-minuters pass zumba. Fattar inte hur det kan vara så jobbigt som det faktiskt är... Fast det är bra att man inte direkt märker av det förren efteråt^^

Just nu längtar jag till att Tiina är färdig med min nya header så jag kan fixa om hela bloggen. Inte ska man ha en massa svart nu när det är vår!

   13e april 2011   

Datum: 2011-04-13 Tid: 11:25:02    

Varför kan det inte vara fint väder med strålande sol när man är ledig? Hade varit grymt bra att kunna sitta på balkongen och plugga, och då samtidigt få liiiite färg. Men nej, solen lyser med sin frånvaro och moln täcker himlen.
Tänkte ägna dagen åt plugg, samt fixa det sista på ansökan till folkhögskolan. Dock kommer jag ju lite lagom till det är två dagar kvar på att jag måste beställa personbevis vilket kan ta upp till en vecka att få OM man nu inte har bankID och skriver ut direkt från datorn. Då tillkommer ju nästa problem, vet inte om jag har bankID och dessutom är inte datorn med skrivare i särskilt bra form. PANIK! Har mina två referenspersoner i alla fall, två arbetsprov och nästan ett personligt brev. Enda frågetecknet nu är hurvida jag ska skicka med icke färdigställda betyg från gymnasiet eller färdiga från grundskolan eller att skolan nu kanske skickar dem på samma vis som med högskolan. Jaja, det ska nog gå bra!

Men nu är det dags för lunch innan jag skriver färdigt bokrecensionen samt räknar någon sida matte.


   Allmänt klagande^^   

Datum: 2011-04-12 Tid: 20:00:22    

Det har inte varit min dag direkt idag. Vet inte varför men den känns inte bra alls. Allt är bara så segt... Känns ju lite lagom kul med att sista ansökningsdagen är på fredag, och jag har inte skrivit något personligt brev ännu, och tydligen ska man ha en massa andra extra papper med. Jobbigt värre, jag har i alla fall sökt till högskolan så något vettigt blir det förhoppningsvis.

Hade som sagt var diskussion i eftermiddags, vet inte riktigt vd jag ska säga om det. Läraren verkade nöjd, men som vanligt känner ju jag att jag kunde presterat mer. Får hoppas på ett bra betyg ändå =)

Nä nu får jag ta och göra något vettigt, om en timme är det dags för House så då får jag paus igen.

Det är nästan läskigt nära nu...


   Mobilblogg 12e april 2011   

Datum: 2011-04-12 Tid: 10:22:48    
God morgon! Har sovit dåligt inatt, så känner mig väl inte alltför motiverad för engelska. Kom på när jag var halvvägs till skolan att jag glömt min externa hårddisk, jag som var så duktig igår och lade över alla filer till mitt projektarbete så jag skulle kunna gå igenom det. Känns lite lagom kul nu att komma med absolut ingenting... Nu ska väl lektionen snart börja igen och tiden ticka på inför diskussionen i eftermiddag =(

   As usual...   

Datum: 2011-04-11 Tid: 18:27:43    

Någon timme senare, och vi har som vanligt inte ens kollat åt böckerna. Varför känns detta som deja vù? Kanske för att det är vad som alltid händer. Vi ska vara flitiga och jobba med en massa skolarbete, det slutar med att vi sitter vid varsin dator(alternativt samma) är inne på diverse hemsidor, dampar loss med en kamera eller tittar på film. Två ingredienser missade vi dock idag, det var inte vi som stod för maten och det är inte söndag. Annars har vi lyckats att pricka in allt. Kan ju tillägga att det är grymt kul att kolla när Frida chattar med andra och klagar, för det första klagar hon på alla lönsboniter, det andra att alla killars namn börjar på A och som grädden på moset försöker hon övertala folk att tycka synd om henne för att hon skriver en sååååå tråkig bokrecension. Och så har hon inte ens börjat på den ännu -.-'

Vi lekte med den läskiga katten innan, halv Maine Coon och därmed stor som en liten hund, dte är alltså inte den lilla katten vi snackar om. Han fick jaga lite solkatter, kul såg det ut och har lite filmat som jag kan skratta åt en regning dag.


   11e april 2011   

Datum: 2011-04-11 Tid: 17:05:20    
Tjatja!

Sitter hemma hos Frida nu(står påpekar Frida så snällt då hon har tagit stolen!) :D Tanken är att vi ska skriva färdigt våra bokrecensioner, och eftersom vi skriver för böcker ur samma serie så tänkte vi samarbeta lite.
Historiaprovet som var idag gick förhoppningsvis hyfsat, kan inte säga annat än att det är grymt skönt att ha det gjort. Ingen mer historia på tre veckor nu!!!!

Älska att solen skiner! Frida älskar att hon ÄNTLIGEN har volym i håret ;P En annan bra sak med denna dagen är att Pysen inte har attackerat mig ännu, vilket jag är grymt glad över!


   Big smile!   

Datum: 2011-04-10 Tid: 19:56:01    

Känns som om jag fastnat lite i 90-talet just nu, sitter bara och lyssnar på en massa 90-tals musik t.ex Aqua och Spice Girls. Men hur kan man inte älska alla gamla låtar som man av någon konstig anledning fortfarande kan sjunga med i trots att man inte hört dem på ett bra antal år? Kan inte låta bli att bli superglad och le bara man hör introna^^

Låten jag lyssnar sönder just nu: Spice up your life


   10e april 2011   

Datum: 2011-04-10 Tid: 13:45:58    

Känner mig lite lagom lyckad just nu... Har varit ensam hemma under helgen, och totalt glömt bort att elda trots att jag fått en lapp där det står. Dock kom jag inte på detta förren imorse då jag ställde mig i duschen bara för att upptäcka att vattnet är iskallt. Hy... Pannan var ungefär lika kall, skorstenen lika så, så när jag väl började elda rök det in. Så nu är jag i ännu större behov av en dusch än tidigare, men får vänta ett tag till innan det finns tillräckligt med varmvatten.

Eftersom det är så bra väder ute(hela 15grader och solsken) och pappa har kommit hem så ska min bil tvättas. Vilket den är i ungefär lika stort behov av som jag är^^ Skäms ju nästan när jag kör så skitigt är den... Fast städningen av insidan av bilen väntar jag med ett tag, orkar inte dra ut dammsugaren.

Så vacker hon är när hon är nytvättad! =)


   8e april 2011   

Datum: 2011-04-08 Tid: 15:05:34    
Bläääää, har haft huvudvärk hela dagen, nu har den lagt sig lite men är inte över ändå trots att jag sovit bort halva dagen. Skulle nog behöva sova ännu mer, alternativt att någon uppfinner en huvudvärkstablett som faktiskt fungerar. Varken panodil, alvedon eller magnesyl gör det i alla fall, och ibumetin och ipren spyr jag bara av...

Kanse skulle ta och stänga ner datorn igen, mår ju inte bättre av att den surrar.

   Vårsol   

Datum: 2011-04-07 Tid: 19:17:03    
Klockan är över 19 och fortfarande skiner solen ute, helt sjukt ju. För bara en månad sedan låg det en massa snö på marken och solen hade gått ner för länge sedan. Kan ju inte påstå annat än att jag älskar att dagarna blir längre och ljusare! Snart är det väl förhoppningsvis ljust nog för att börja sola lite lätt, hinna få lite färg innan studenten, vitt klänning är ju trots allt snyggare till brunbrända ben än till vitglåmiga...

Känner mig jättestolt som nästan är färdig med min bokrecension nu, måste ju jobba mer på den men har kommit en bra bit längre nu än när jag började. Så nu tycker jag att jag förtjänar en liten paus, hade det inte blåst så dant hade jag nog tagit en liten promenad, så det blir väl en liten tupplur eller lite läsning istället.

En av bilderna som Frida tog på mig för någon vecka sedan. Då var det inte riktigt lika bra och fint väder som idag(om man nu bortser från blåsten) Vi får väl ta någon mer fotorunda nu när det är grönare, varmare och torrare =)


   7e april 2011   

Datum: 2011-04-07 Tid: 15:44:46    
Usch vad trött och sunkig jag känner mig idag, inget bra alls... Har fått en släng av förkylning som, som vanligt, har satt sig i huvudet. Jag vill ju vara pigg nu när det är vår, men bättre lite halvsjuk nu så jag är frisk till Paris.

Igår var jag en runda i Malmö med bästaste Frida och Tiina. Blev inte mycket köpt, bara ett par solisar och lösögonfransar för min del. Fick däremot en hel del motion där vi sprang igenom halva stan. Tiina fick också en liten chock när hon kom in på Shock^^

Nu blir det lite skrivande på en bokrecension och labrapporter, om jag nu inte hinner somna innan jag ens hunnit börja.

   Mobilblogg   

Datum: 2011-04-04 Tid: 14:09:41    
jag har ingen aning om hur bilden blev, men var ju tvungen att testa att ladda upp från mobilen. Rosorna fick efter att vi sjöng i lördags, alltid kul med blommor som tack =) Nu har jag historia, och för en gångs skull sitter jag inte och sover. Kan troligtvis bero på att fönstret är öppet så det kommer in lite frisk luft. Lite halv intressant är det med, även om det känns som om allt har blivit genomgått många gånger förr.

   2a april 2011   

Datum: 2011-04-02 Tid: 21:28:17    
Sitter och kollar på den sista biten på Körslaget nu, tänkte nämligen se vad det var för film som ska gå efter.

Har dansat Zumba tidigare idag, och hoppas att jag gör det lite oftare fram till sommaren så jag blir snäppet bättre tränad än nu...
Igår sjöng vi nationalsången, idag blev det lite mer blandat under en middag. Två rosor var fick vi för besväret, och det är ju alltid trevligt =)
Fick en smärre chock när jag gick utanför dörren nu ikväll, har suttit inomhus och kollat ut på det blöta vädret med dimma och allt som hör till. Trodde att det bara skulle vara max 5grader, men nej då, hela 12grader och jag höll på att svettas ihjäl under min lilla promenad.

Men, nu är det dags att stänga av datorn igen, vill inte att den ska dö som den gjorde igår^^

   1a april 2011   

Datum: 2011-04-01 Tid: 20:01:55    
Hoppas verkligen inte att jag blivit lurad nu idag utan att ha märkt det själv...

Denna lila saken var det jag målade på lektionen idag. Dock verkade inte läraren vara särskilt imponerad: "Det är bra att du har de svarta sträcken annars hade det bara varit samma färg. Du skulle kunna ha fler nyanser." Men nej, det är inte samma färg, kan omöjligt vara eftersom jag blandade nu färg hela tiden. Dessutom var uppgiften att bara använda en färg i olika nyanser, vilket jag har gjort(förutom tungan då kanske, men röd ingick för att blanda lila, så röd är väl en nyans av lila då?), INTE att skugga och ljussätta korrekt... Jag tycket hästen/åsnan blev söt i alla fall! Även fast jag nu ser att jag missat några så detaljer som ska vara där^^

Var och sjöng tidigare ikväll, invigningen av handikapp-SM i simning och ungdomskören fick äran att sjunga nationalsången. Förutom en hemsk ton i början(som dessutom var olika för alla) så gick det bra =)

   Mobilblogg   

Datum: 2011-04-01 Tid: 11:25:16    
Nu är jag grymt hungrig, skulle inte bli ledsen direkt om vi fick sluta lite tidigare. Har målat färdigt min panå, en styck lila åsna/häst blev det. Den ser allmänt knäpp ut, men det var väl nästan meningen. låter som om det blir pizza idag =)

RSS 2.0