14e passet   

Datum: 2010-09-30 Tid: 17:40:34    
Har nästan helt glömt bort/förträngt vad jag gjorde i måndags. Jag vet att det gick alldeles för fort och att jag hela tiden fick träna på mina halvhalter. Om jag minns rätt fick jag till några snygga övergångar efter många om och men, men inget att sätta guldstjärna på helt enkelt. Det gick inget bra, och hon har börjat höja huvudet och stressa igen. Fick rida ett tag med graman, och då sänkte hon skallen. Red igenom C:2an, men som sagt det var inte vår dag...

   30 september 2010   

Datum: 2010-09-30 Tid: 16:59:42    
Usch, tycker verkligen inte om när det man planerat går käpprätt åt skogen. Hade tänkt vara duktig i förmiddags och plugga lite matte, handla mat, skriva mejl om APU m.m. Men precis innan jag ska sova känner jag att det är något jag har glömt, kollar kalendern; 8.30 körlektion. Där var den förmiddagen borta^^
Hann med att i alla fall handla innan Frida ringde och frågade om jag ville ha skjuts till skolan, vilket jag självklart inte tackade nej till.

Så nu får jag göra det jag skulle gjort innan idag, inklusive betala lite räkningar. Känner mig så vuxen helt plötsligt^^

   God natt!   

Datum: 2010-09-29 Tid: 22:24:23    
Sitter och är verkligen supertrött nu, sömning så jag ska strax krypa ner i sängen. Skulle bara gratta lite folk via facebook innan det blev alldeles försent.

Provet idag gick nog bra, trodde det skulle vara mycket svårare. Bara för det blir jag säkert underkänd... Nä, riktigt så illa ska det inte gå, svarade på allt och tyckte jag utvecklade mina svar där jag kunde. Frida hängde med hem en stund sedan i väntan på sin skjuts. Så det blev lite snack över en tallrik flingor.
Hinner inte uppdatera något om ridningen, vill ha lite mera tid än den jag har just nu. Så jag ska skriva upp det på min att göra-lista till imorgon förmiddag. Var ju nämligen i stallet idag med, slapp mocka då jag hade prov, men gjorde en liten del av mitt och bar vatten, blandade mat och slängde in hö i boxarna. Ska bli kul om man får kommentaren om hamstrarna, var ju så sjukt länge sedan jag gav hö att jag nästan glömt bort hur mycket de skulle ha.

   29 september 2010   

Datum: 2010-09-29 Tid: 11:04:38    
God morgon! Eller förmiddag, eller något. Har precis varit iväg på veckans pianolektion. Som vanligt tränar jag alldeles för lite hemma, så jag kommer aldrig någonstans. Måste ta mig i kragen, jag tycker ju att det är kul att spela men jag får aldrig tummen ur röven för att verkligen göra det. Så lite ändring måste det bli, både där och med pluggandet.

Om 2 timmar har jag historieprov, och det är inget jag längtar till. Har pluggat alldeles för lite, så jag hoppas det blir ett enkelt prov och att jag kommer ihåg det mesta sedan högstadiet. Tråkigt nog hade vi inte alltför mycket medeltid då, så det lär väl gå käpprätt åt skogen som allt annat.
Måste ta och skärpa till mig, får väl i värsta fall be mamma och pappa att låsa in datorerna så jag bara kan sitta där när de är hemma.

Nej, nu ska jag ta och läsa igenom lite mer på historian, kanske lite kan fastna så jag får ett godkänt betyg.

Brasse från en av våra dressyrtävlingar, tror det är från den första av tre eller något^^ Tror jag var rätt nöjd med resultatet på den här. Minns knappt, känns så länge sedan nu.

   28 september 2010   

Datum: 2010-09-28 Tid: 19:30:41    


Blää, är hur trött som helst nu, var uppe redan 6 i morse. Inget jag vill göra om inom den närmsta tiden. Sedan var det att ta tidig buss till Älmhult och skriva teoriprov, vilket jag klarade! Trots att jag skakade av köld och inte ätit på några timmar. Hann som tur var inom Coop innan tåget tillbaka och inhandlade lite färdkost^^
Var med på andra halvan av religionslektionen, islam handlade det om idag. Vilket ledde till en del reaktioner när vi diskuterade...

Har sedan pluggat en del historia inför provet imorgon, samt varit på min första körträning (kör, som i att sjunga i grupp, inte köra bil^^) för terminen. Skoj att träffa alla igen. Sedan fastnade jag här igen. Ska ta och författa ihop ett inlägg om ridningen igår, om jag orkar innan ögonen faller ihop på mig.


   27 september 2010   

Datum: 2010-09-27 Tid: 17:04:47    
Fick reda på mitt matteprov idga, trodde det skulle vara bättre än det var. Men jag klarade G så jag får väl vara glad för det lilla. Letade fram systers block sedan hon läste kursen, så nu har jag alla rätt svar och uträkningar till uppgifterna i boken, kanske kan förstå mer sedan.

Hade tänkt sticka till stallet snart också, och hoppas på att det inte tar alltför lång tid. Vill helst hinna sova innan jag ska upp tidigt imorgon =)

   Ingen rubrik...   

Datum: 2010-09-26 Tid: 15:11:21    
Nu har jag roat mig med att måla naglarna, svarta med mörkblå toppar blev det. Kunde blivit jämnare menmen träning ger färdighet, dessutom svårt när man inte kan se var toppen ska sluta som man gör när man målar fransk manikyr...

Får väl försöka tvinga mig att plugga lite också, har väl typ minst 1 prov i veckan nu i en månad framåt. Känns väldigt upplyftande måste jag säga.
Fast det lär väl bli att jag sätter mig med en bok och läser istället, eller fastnar framför datorn och spelar spindelharpan tills jag säckar ihop alldeles.


   26 september 2010   

Datum: 2010-09-26 Tid: 10:37:49    
Uärk, idag är en sådan rastlös dag. Känner inte för att göra något, blir grymt uttråkad av allt. Frustrerande är det... Mamma åkte mot Rom i morse, så hon väckte ju mig innan dess, alltså runt 6 eller något. Och sedan vaknade jag av mig själv/av att pappa åkte vid 8, sedan dess har jag varit vaken och uppe. Vill ha något vettigt att göra, men kan inte komma på vad. Har pluggat lite historia, försökt fixa mitt hår. Blä, hatar totalt lediga dagar utan krav, för det är bara då jag är uttråkad. Vet jag att jag ska någonting så kan jag komma på hur mycket som helst jag ska göra innan.
Får väl ta och fixa mina naglar eller något, det lär ta död på lite tid i alla fall.

   13e passet   

Datum: 2010-09-25 Tid: 21:48:02    

Gick nästan skit...
Jag är inget bra på att rida själv, jag glömmer bort det mest självklara och bara låser mig i hela kroppen. Och nu har hon börjat spänna sig mer igen så då går det ju ännu sämre. Fick lite hjälp sedan, vilket Gaddies nog inte uppskattade just då, inte kul att helt plötsligt få en massa press på sig att slappna av. Och att gå med rumpan utanför framdelen på en volt, det funkar ju inte alls... Efter många om och men och lite småskutt släppte spänningen i bogen på henne och då skrittade jag av.

 HD-kvalité nästan... En ridtur som gick snäppet bättre än min på Gaddies^^


   25 september 2010   

Datum: 2010-09-25 Tid: 21:28:25    

Idag har jag varit på billig bio. Dock fick jag gå själv, vilket inte var särskilt kul men det gäller ju att passa på när biljetten kostade 10:-. Alvin och gänget 2 var det som visades, kände mig lite udda bland alla små barn^^
Har även spelat en runda Black and White 2, så länge sedan jag gjorde det. Och just nu går det inte särskilt bra, så då är det ju inte så kul.

Var i stallet också, var så sjukt uttråkad hemma så stack dit för att mocka. Blev lite mer än så, fick hjälpa till att borsta igenom småttingarna. Tobbe blev inte bara av med en massa päls, han fick fin fläta i manen och luggen också =) Ser nästan ut som värsta tävlingsponnyn.
 
Nu är den söta lilla pälsbollen ett minne blott!


   Gud asså...   

Datum: 2010-09-24 Tid: 13:08:47    
Jag känner mig som värsta telefonsvararen, 2 personer har ringt från vetifan och sökt mamma och pappa. Vem är normalt hemma vid 10-tiden en vardag, liksom vad tänker de med?? Och nu ringde det någon till min mobil angående att inverstera pengar i något, ja en helt normal 18-åring har verkligen stenkoll på vad hon vill inverstera i... Mamma får sköta sådant så länge^^

   24 september 2010   

Datum: 2010-09-24 Tid: 10:21:03    
Idag är ingen bra dag alls känner jag nu, den började helt okej men nu är den skit...
Får inte ha min APU där jag vill, IGEN! Så nu måste jag snabbt som attan komma på något nytt ställe som jag kan tänkas vara på i 2 veckor.
Jag kan inte åka upp till stallet, för min tränare ska inte vara där. Dessutom skulle jag tydligen ha mockat i onsdags, men det är det ingen som sagt till mig. Jag önskade onsdagar, ja, men det var jag nte den enda och ingen hr sagt att det blev jag som skulle göra det. Och ändå får jag skit för att jag inte hörde av mig och sa att jag var sjuk. Jag sa ju redan i tisdags att jag inte mådde okej alls... Suck, ibland blir man så trött på det att man bara vill lägga av, tyvärr tillåter ju inte min vilja och envishet det. Får heller inga vettiga svar om jag ska anmäla mig till tävlingen nästa vecka eller inte. Om det går eller omdet bara är en massa slöseri med pengar och tid. Jag vet inte alls om släpet är helt tills dess, och är det inte det, finns det något vi kan låna. Ingen koll alls och ändå "det är du som avgör det" Inte så jävla lätt alltid... Just nu ger det mer stress än nöje.

   Nästan lite duktig   

Datum: 2010-09-23 Tid: 21:32:10    

Blev relativt mycket gjort idag, trots huvudvärken. Har som sagt gjort några fler teoriprov, men har även hunnit med att läsa igenom några sidor historia samt städat lite. Lyckades till och med koka soppa, eller värma är väl ett mer passande ord. Fanns soppa i förpackning i kylskåpet som bara skulle kokas upp. Men gott blev det, tillsammans med en rostad macka =)

Älskar dammig lins, NOT! Tobbe gillar jag desto bättre!


   =)   

Datum: 2010-09-23 Tid: 16:14:14    

Detta är typ vad jag har roat mig med idag, förutom en massa onlinetest samt lärt mig om igen hur man använder VHS^^

   23 september 2010   

Datum: 2010-09-23 Tid: 09:52:36    


Sitter och försöker plugga lite teori, men dte går ju som det gör när huvudet snurrar. Hatar det! Så jag går nog inte till skolan idag, känns inte riktigt som om det är så smart. Får ta och plugga lite då och då när huvudet tillåter istället.
Ville ju upp till stallet med! Men får väl ägna min studiedag imorgon till det, det funkar ju inte annars...


   Trött!   

Datum: 2010-09-22 Tid: 16:48:27    
Är supertrött nu, och då har jag inte ens börjat plugga vilket var det jag hade tänkt ägna eftermiddagen åt. Orkar inte åka till stallet, vill gärna men kroppen protesterar. Och jag håller nästan med den, hellre vila lite mer idag och fortare bli frisk än att förkylningen ska hålla i sig bara för att jag inte kan sitta stilla.
Känner nu att jag aldrig skulle valt att plugga historia på distans, har prov om en vecka och har knappt öppnat boken. Så det borde jag ta och göra nu, men bara tanken på hur många sidor det är, och med en kompis kommentar om att hon pluggat 5 timmar igår och inte kunde något så känns det ju lite lagom lockande.


   22 september 2010   

Datum: 2010-09-22 Tid: 11:20:02    


Känns helknäppt detta, det är onsdag och jag ska ha lärarledd lektion. Usch, har inte haft det sedan jag började gymnasiet. Har ju vant mig nu att gå i skola 2 dagar, 1 dag ledigt, 2 dagar skola. Eller denna terminen är det knappt det, men ändå. Dessutom har alla andra studiedag idag, förutom vi då som har fått flytta fredagens lektioner till idag så lärarna kan åka på bokmässa. Så just nu är det full rulle i stallet, och jag kan inte vara med =(
Min förkylning känns bara som den blir värre, vill inte vara sjuk. Vill kunna använda mina linser, vara pigg och inte ha koncentrationsproblem stup i kvarten. Blä på allt vad förkylning heter!


   12e passet   

Datum: 2010-09-21 Tid: 19:44:58    

Idag var inte våran dag riktigt. Jag är lite halvsjuk, känns stundtals som om mitt huvud är stoppat med bomull. Och hon var allmänt okoncentrerad och stirrig, inte alls så avspänd som hon varit tidigare. Passet gick naturligtvis därefter. Fick ha lite extra hjälp i form av ett balaband att hålla händerna i så jag inte skulle flaxa med dem och störa henne ännu mer och sedan ett par gramantyglar.
Så i slutet fick vi till några superbra övergångar mellan skritt och trav, samt rak galopp i båda varven utan att ta fel först.

Ska kanske snart iväg och tävla lite dressyr på henne, vi får se om det blir nästa vecka eller nästa igen... Ser med skräckblandad förtjusning fram emot det =)


   Citat   

Datum: 2010-09-20 Tid: 19:18:32    

" Ta inte livet så allvarligt, ingen har överlevt ändå "


   20 september 2010   

Datum: 2010-09-20 Tid: 16:18:33    
Blev inget skrivet alls igår, men jag var knappt hemma heller. Först iväg och rösta och sedan hem till mormor och träffa halva släkten...

Hade matteprov i morse, vet inte riktigt hur det gick. Lite halvdant sådär men jag är klart över G-gränsen i alla fall. Sedan blev vi tvingade att räkna mer matte, eller i mitt fall lösa dagens korsord och sudoku i Metro^^ Var helt slut i huvudet och orkade verkligen inte med mer.
Formgivingen påminde läskigt mycket om en träslöjdslektion, inklusive alla läskiga maskiner och spetor i fingrarna. Vi skulle tillverka staffli, jag är mycket tveksam på hur de kommer att bli. Menmen det är inte så mycket traggande i alla fall.

   11e passet   

Datum: 2010-09-18 Tid: 19:59:24    


Det blev blött idag... Regnade till och från hela passet idag. Och läskigt nog fick jag inte rida själv på banan. Isabell red på lilla Juni samtidigt, och med Juni hänger även Glizett på. Kändes helt konstigt att bli förföljd av en liten fölunge på 3 månader när jag red. Som tur var hade hon vett nog i skallen att flytta på sig så hon var aldrig ivägen, egentligen bara lite här och där. Inte så smart att ställa sig och tugga löv när men har en D-ponny i galopp som kommer mot en.
Red igenom L:B 1:an idag, gick helt okej. Lite små missar här och där som vanligt. Men med lite mer rutin kommer väl det att trilla på plats det med. Halterna blir fortfarande inte bra, och har man galopperat, galopperar hon mer än gärna igen och tolkar gärna vilken hjälp som helst som galoppskänkel. Fick träna en hel del övergångar, mest mellan skritt och trav, men även trav och galopp. Så bra har det inte gått på länge, hittade verkligen hur jag skulle göra.
Tränade även på att sitta ner i hennes ökningar, och de är INTE att leka med kan jag ju säga. Lyckades nätt och jämt, och då ökade hon ändå inte så mycket hon kunde. Sitsträning nästa är allt jag säger.
Lite kort bra galopp fick vi till mellan varven också. Ett lyckat pass trots regnet och lite spridd koncentration på att inte vara ensam på banan...


   18 september 2010   

Datum: 2010-09-18 Tid: 19:43:43    
Borde egentligen inte sitta här, men har inte ork till annat. Halsen gör ont, huvudet är inte helt klart. När jag reste mig imorse höll jag på att svimma m.m. Så helt frisk är jag nog inte, men tillräckligt frisk för att övningsköra och städa lite. Var även i stallet en runda i förmiddags och red.

Vill helst bara krypa ner i min säng och sova, men får vänta ett tag på det. Mamma står och har börjat laga mat, och en måltid om dygnet kan man faktiskt äta med sin familj^^
Något annat kul att göra är att sitta och pyssla med en bloggdesign, dock har jag inga som helst idéer för hur jag ska förändra min. Men jag vill!

   17 september 2010   

Datum: 2010-09-17 Tid: 17:04:32    
Fick faktiskt gjort något i skolan idag, för en gångs skull. Jag och Sara ska jobba tillsammans på svenskan och göra en enkät om svordomar. Och vi lyckades skriva ner 10 frågor som vi nu ska försöka få folk att svara på^^
Kemin gick bra, skulle labba. Och det är inget jag direkt har sett fram emot, gillade det inte i åttan och nian. Fast det gick helt okej idag, vi var visserligen färdiga sist men vi fick ett bra resultat.

Hatar att det regnar en massa ute, vill så gärna upp till stallet men är frusen nog som det är. Skulle bara bli sjuk om jag begav mig dit. Dessutom vill jag inte ens tänka på hur stel min nacke skulle vara efter, gör skitont nu när jag rör den på grund av all kall blåst...
S jag får roa mig med att försöka göra lite skolarbete, skriva färdigt historien bland annat. Och kanske plugga lite mer teori vilket jag verkligen behöver...

   16 september 2010   

Datum: 2010-09-16 Tid: 11:19:04    
Blev ingen sovmorgon för mig idag, skulle ha körlektion 7.30 så det var bara att palla sig ur den varma, mjuka sängen vid 6.30. Jag var glad att pappa skulle köra till jobbet i alla fall, så jag slapp gå i regnet/stormen. Lektionen gick helt okej, började lite för försiktigt men på slutet rullade det på bra.

Snart ska jag sticka till skolan, eller det är en timme kvar. Lite fysik samt politikersnack på Borgen. Har man tur tar det upp hela fysikpasset, orkar inte tänka idag...

   10e passet   

Datum: 2010-09-16 Tid: 10:53:55    


Gillar inte att rida när det regnar, men det får man göra om man inte har något äckligt ridhus att rida i...
Började med att skritta fram och lägga en massa stora volter, som jag sedan gjorde i traven också. Sedan började arbetet^^
Tränade först på lite halter, har ju i princip aldrig gjort en riktig halt med henne. Och alla gångerna stod hon ojämt samt riktad åt höger... Men sedan kom vi på knepet, så nu ska jag titta snett åt höger varje gång jag gör halt, då står hon rakt i alla fall. Benen är det lite si och så med.
Red sedan igenom L:C 2:an, för att se vad vi behövde träna mest på. Så det blev lite extra träning på att rida de korta diagonalerna med avsaktningar/igångsättningar. 15 meters volterna gick superbra, blev jämna och lagom stora. Hon fattade rätt galopp(höger) på första försöket! Då var jag glad^^ 
Blev lite småmissar här och där, men för att bara ha ridit henne 10 gånger så var det bra. Och jag är lycklig över att jag får rida lätt under ökningen, annars hade jag kastats ur sadeln efter första steget.


   15 september 2010   

Datum: 2010-09-15 Tid: 21:35:06    


Körig dag, med bara små pauser här och där som gick ut på att äta och byta om typ...
Först en tur till tandläkaren, och som vanligt trodde jag att jag missat bussen. Kollar ju tiderna för stationen och inte hållplatsen jag går på på och dessutom går min klocka före. Så när jag kommer till hållplatsen enligt min klocka 1 minut innan bussen går så blir jag lite stressad^^ Men som vanligt kom den efter några minuter.
Fick berättat för mig att nu ska inte mina tänder sära på sig längre(har en glugg nu värre än Paows) utan nu ska de börja flyttas ihop. Och just nu är jag glad, brukar alltid ha jätteont några timmar efter, men jag känner inget alls.
Eftersom bussarna hem inte gick som jag ville sprang jag runt lite i stan, blev bland annat en blommig kjol från Indiska som fick följa med hem. Provade den aldrig i affären, men gjorde när jag kom hem, and I lovin´it!

Historielektion stod sedan på schemat, lite halvkul. Jag gillar historia, dock gjorde boken att det känns som om jag tagit vatten över huvudet med att plugga detta på distans. Men det ska nog gå, vi är 5 från klassen. Sedan till våren ska vi läsa tillsammans med SP10, en bunt på 24 elever. Jag fasar inför tanken, jag har ju vant mig vid en grupp på max 20 nu...

Spelade piano, vilket gick riktigt bra. Har börjat hitta spelglädjen igen, och jag hoppas att den håller i sig. För dte är kanske inte så kul och sitta där och sakta följa noter. Men sedan, när man fått flyt i det är det så skönt att bara sitta och njuta!

En runda till stallet hann jag också med innan jag kunde sätta mig i soffan hemma och kolla på Idol.
Mamma kom in här för några minuter sedan och utbrast förvånat:Men, du sitter ju vid skrivbordet? Vad har hänt?? Matteprov på måndag kallas det, aldrig är det så rent på mitt rum som precis innan ett prov^^


   14 september 2010   

Datum: 2010-09-14 Tid: 14:19:42    

Så sitter man här framför datorn igen. Jag som hade lovat mig själv att jag skulle göra något vettigt nu på eftermiddagen. Men det lär väl inte bli så. Ute regnar det lite till och från hela tiden, så jag känner inte direkt för att åka upp till stallet även om jag bra gärna hade velat.
Fast lite vettigt har jag gjort;
*kollat upp buss/tågtider Skitbra att det går buss 9.55 och 11.55, men ingen 10.55. Suck, lär få vänta länge...
*bokat om lite tider
*öhm...
Hade så gärna skrivit mer på denna listan, så jag hade kunnat känna mig riktigt duktig. Men det funkar ju inte riktigt att bara hitta på en massa bara för att.
Ska skriva in lite på datorn, och sedan SKA jag räkna minst 3 uppgifter i matten!


   ...   

Datum: 2010-09-14 Tid: 13:45:35    

Klicka på bilden!

   9e passet   

Datum: 2010-09-13 Tid: 18:12:40    


Ellen är min duktiga fotograf!
Red igår, inget jättelångt pass. Men det gick väldigt bra! Jag fick en massa håll hela tiden dock så det blev rätt mycket skritt på halvlång tygel. Gjorde lite serpentiner i traven med avsaktning till skritt på medellinjen. De där avsaktningarna är inte mycket att hurra för just nu, blir tyvärr mest en dragkamp. Men igångsättningarna går fint, hon går ur form lite grann ibland men oftast funkar de galant.
Högergaloppen var lättare att fatta nu, får se till att fatta den på volt så blir det rätt direkt. Idag bytte hon inte till korsgalopp vilket jag är glad över. Vänstergaloppen gick ännu bättre, fick ihop henne till en rätt kort galopp rätt lätt. Dock är avsaktningarna om möjligt ännu värre här. Så det måste jobbas på ordentligt!

Har äntligen fått info om ponnyallsvenskan nu, så jag vet vilka program det gäller och när vi ska ha gemensam träning. Jag står som reserv, men hoppas att jag får rida ändå!


   Skolan   

Datum: 2010-09-13 Tid: 14:10:37    
Sitter i skolan just nu, kunde sno till mig en dator^^ Har "Formgivning" men jag tycker inte att vi formger så mycket. Sitter mest och glor ut i luften medan läraren pratar med oss en i taget om absolut ingenting. Det och dålig planering är denna skolan i ett nötskal.
Har knappt sovit något i natt, så troligtvis ska jag ägna mig åt det när jag kommer hem. Skulle kunna göra det nu, men ska ju helst inte sova med linserna i. Så jag får ägna lite tid åt att lite kreativt skrivande och planering inför projektarbete och liknande.

   12 september 2010   

Datum: 2010-09-12 Tid: 09:45:06    
Jag som hade tänkt uppdatera en del igår, så gick det med den idén... Var aldrig i stallet, blev lite krabb så jag och pappa övningskörde lite. Fick träna en massa på att backa och köra in i parkeringsrutor. Först när jag sa att jag behövde träna på att parkera var det "Men vi har inte dubbelkommando, jag har ju ingenting att säga till om". Han trodde jag skulle fickparkera^^
Vi kom även på varför mina vindrutetorkare inte tog något, man kanske skulle ta bort skydden på dem...
Idag blir det däremot en tur till stallet, jag och Ellen ska dit vid halv 11. Funderar på att sno med mig mammas kamera, nu när jag vet hur den funkar och så. Sist så kom jag ju på efteråt att man kunde ställt upp kvalitén på bilderna ett snäpp till så de blev roligare i färgerna och man slapp det lite grötiga/pixliga om man beskar dem...
Jacky hoppar med Grounau!

   11 september 2010   

Datum: 2010-09-11 Tid: 09:50:01    
Pallade verkligen inte blogg igår, det hände inte särskilt mycket ändå som var värt att skriva. Var i skolan, och fick inte spränga något på kemin igår heller. Sedan satt jag bara hemma vid datorn och spelade spindelharpan. No life...

Får se vad som händer idag, ska troligtvis upp till stallet en runda. Måste också plugga mer teori, det börjar ju närma sig nu...

   8e passet   

Datum: 2010-09-09 Tid: 19:45:30    
Fast det kan kanske inte räknas som ett pass direkt. Dessan skulle jobba så jag kunde rida Gaddies i alla fall =) Gick superbra, hela första biten av rundan gick hon och småfrustade.
Blev lite skritt och trav bara den lilla rundan, jag hade ju lite bråttom. På vägen tillbaka när vi travade på grusvägen började hon ömma lite, går ju utan skor.

   9 september 2010   

Datum: 2010-09-09 Tid: 08:33:12    
Börjar inte förren 12.30 idag! Skönt med lite extra sovmorgon, som inte blir av... Ska upp till stallet om en halvtimme nämligen och bege mig ut på en tur med Mia och Dessan. Tyvärr blir det inte Gaddies jag rider, är inte så smart kanske att ha ett högbrunstigt sto och en hingst tillsammans^^ Så jag ska rida Grounau istället. Han är verkligen supermysig i skogen. Har aldrig direkt hittat kontakten med honom på banan, har knappt gett det en chans heller. Men i skogen är han för tillfället min favorit!

Solen skiner ute, så jag hoppas att det blir en mysig liten runda. Och att vi hinner tillbaka i tid så jag slipper stressa sönder med mat och dusch innan skolan.

   8 september 2010   

Datum: 2010-09-08 Tid: 16:22:32    
Idag är jag trött, har varit hela dagen både i skallen och i kroppen. Ingen sovmorgon fick jag idag, halv nio hade jag nämligen körlektion som gick bra. Det börjar kännas att jag har lärt mig det nu, och snart kan jag känna vittringen av det lilla rosa plastkortet...
Sprang till pianolektionen efter, kom ändå försent. Men förra veckan var jag för tidig så det jämnar ut sig.

Nu hade jag tänkt plugga lite teori, och kanske lite matte eller fysik(vilket aldrig kommer att ske i alla fall hur mycket jag än säger det)

   7e passet   

Datum: 2010-09-08 Tid: 14:39:35    

Ska det verkligen vara så här jobbigt att rida. Inte jobbigt i någon negativ bemärkelse, men jobbigt för benen. Jag har aldrig hållt om så mycket, så nu när det börja krävas det av mig på Gaddies så känns det direkt.
Blev inte ett så jättelångt pass, gjorde ungefär samma saker som igår. Men idag gick högergaloppen direkt =) Gaddies ägare var och kollade, blev lite nervös. Men fick bara beröm och lite tips. Fick ta något skutt också för att visa att vi kunde det med.

Lilla flickan är så grymt fin!


   6e passet   

Datum: 2010-09-07 Tid: 18:48:48    


Jobbigt var det idag, känns supermycket i benen nu. Eller i hela kroppen, helt matt. Och ändå höll vi inte på särskilt länge.
Vi skippade tömkörningen idag och gick direkt på ridningen, hon är så mjuk och fin mest hela tiden. Skritten är inga problem alls, hon svänger och gör volter nästan bara för skänkeln. Och det är så skönt att slippa sitta och dra som jag stundtals fick göra på Pors.
Traven var helt okej också, hon gick ihop väldigt mycket. Visst det var ingen direkt power men hon gick stadigt på tygel och jag kunde sitta ner utan att spänna mig en massa. Tränade lite övergångar mellan skritt och trav. Huvudet vill ju inte riktigt stanna i position riktigt då, men de blev bättre och bättre.
Avslutade med lite galopp. Vänstergaloppen gick hur fint som helst, hon lyssnade bra när jag bad henne korta sig lite och att sedan länga igen. Först volten ville inte riktigt, jag styrde för mycket med innertygel och glömde helt bort yttersidan, men nästa volt gick bra. Högergaloppen gick, men inte så bra. Först ville hon inte fatta rätt, eller, rättare sagt jag gjorde fel som inte böjde henne tillräckligt i innersidan. Sedan när hon väl tagit rätt så glömde jag ytter så hon sneddade över hela ridbanan... Inget bra alls, det ville sig inte riktigt. Hade hon rätt så bytte hon till korsgalopp efter några språng. I volten jag fick till i galoppen skulle jag göra lite större hade jag tänkt, då gör hon en öppna istället^^ Fick även sitta ner lite i ökad trav mellan galoppfattningarna.

Imorgon blir det troligtvis en liten uteritt på tjejen tillsammans med Mia och Jense =)


   7 september 2010   

Datum: 2010-09-07 Tid: 11:58:14    


Hemma efter en väldigt hård dag i skolan... NOT... Så skönt att bara ha 3 timmars lektion och sedan är man fri hela eftermiddagen. Ska kanske spendera den i stallet, men det är inte helt säkert ännu. Ikväll blir det i alla fall teorilektion nere på körskolan. Teorin går bättre och bättre, klarade ett onlinetest med 66/70. Visst, man ska kanske kunna klara dem utan att använda boken, men det är bara träning än så länge.


   Aros   

Datum: 2010-09-06 Tid: 17:13:36    



Film från den första hopptävlingen jag var på, första tävlingen överhuvudtaget. Självklart satt jag på min galna favorit Aros. En haflinger som gått fälttävlan i Tyskland en gång i tiden om jag inte minns helt fel. Jag förstår helt plötsligt varför jag numera är smårädd för att hoppa, först en B-ponny som älskade att hoppa, sedan denna galningen och efter det en C-ponny som riktigt smygdrog mot hinder hela tiden och gärna i högt tempo. Och såklart Pors, som jag trillat av några gånger när jag hoppat.
Aros avlivades tyvärr för något år sedan på grund av för mycket smärtsam spatt i bakbenen. Sorgligt men sant, och det är på detta viset jag vill minnas honom; en galen hopponny!

Observera mammas fina filmning, speciellt i slutet^^


   6 september 2010   

Datum: 2010-09-06 Tid: 16:48:16    


Gammal bild, med mycket minnen :')
Har varit sjukt trött hela dagen. Och nu är inget undantag, så det blir ingen tur till stallet. Känns inte som om det skulle ge så mycket för tillfället. Ska försöka cykla upp dit imorgon, slutar ju redan 11.30 så då får jag förhoppningsvis lite finare väder, och har mer energi.

Matten gick segt idag, troligtvis för att jag var så seg i huvudet för det var inte så svårt egentligen. Formgivningen var lite lättare, och nu ska vi förhoppningsvis få göra staffli så vi kan måla lite =)


   5e passet   

Datum: 2010-09-06 Tid: 07:13:04    

Blev en helmassa hoppning igår, först skulle nämligen Jacky hoppa Grounau, och sedan skulle hon hoppa Pors. Gick super för henne på båda hästarna även då det märktes på slutet att hon var rätt trött i benen. Fotograferade en hel del, hade med mig mammas kamera till stallet och hittade inställningen för att ta sekvenser. Så för en gångs skull var det inte svårt att hitta bilder där hästen är perfekt i hoppet =) Dock önskar jag nu att jag hittat knappen där man ställer upp kvaliteten ett snäpp, hade tydligen kameran på normal iställer för på fine så bilder kunde blivit bra mycket bättre... Men då har man i alla fall lärt sig något till nästa gång.


Sedan var det min tur på Gaddies. Blev ingen tömkörning igår utan jag hoppade upp direkt och började skritta. Hon gick så fint och lugnt, travade fram lite och gjorde några volter som inte var några problem alls. Nu när jag kommit på lite hur jag ska göra är hon hur enkel som helst att rida nästan.
Skulle så börja hoppa lite smått, jag är inte superglad i att hoppa egentligen, men nån gång ibland kan funka. Dessutom kändes det så nostalgist, sitta på en D-ponny, i den sadeln, med det schabraket och det tränset och hoppa.
Så gott som hela hoppasset gick mjukt och behagligt till. Hoppade ju inga jättehöjder, runt 40/50cm kanske. Och det var inte alla gånger vi hoppade på hinderna heller, höll inte jag om ordentligt sprang hon vid sidan om. Men hon verkade tycka det var kul! Mellan hinderna flöt hon in i en så mjuk galopp så det finns knappt inte, och även om jag tappat hälften av tyglarna så kunde jag samla ihop henne. Känns jättekonstigt att samla med benen, men det gick!


   5 september 2010   

Datum: 2010-09-05 Tid: 20:31:08    
Det blev en lång dag i stallet idag. Men det ska jag skriva om lite senare, väntar nämligen på att kamerabatteriet ska ladda färdigt så jag kan föra över lite(mycket) bilder till datorn. Blir lite roligare att skriva om man har med bilder.

   Markarbete   

Datum: 2010-09-04 Tid: 22:26:33    

Var i stallet nu i eftermiddag/kväll. Blev ingen ridning, men tränade lite från marken med Gaddies. Känner mig verkligen som rena rama nybörjaren, har knappt aldrig jobbat från marken egentligen. Men det gick rätt hyfsat faktiskt.
Började med att longera henne lite i skritt från båda hållen, inte jättelätt då hon hela tiden går inåt mot en eller/och har i alla fall hälften av uppmärksamheten riktad åt något annat håll. Stanna och stå stilla har hon väldiga problem med. Så försökte lära henne att stanna när jag gjorde det genom att gå lite med henne, sida vid sida. De flesta gångerna stannade hon inte när jag bad henne, utan stannade istället "på" mig. Fast några gånger stannade hon fint med huvudet i jämnhöjd med min axel där jag vill ha henne =)
Gick över ett lågt hinder samt över lite bommar "Ska man lyfta fötterna?" Första gången så drog hon det med sig lite men sen kom hon på att det var höga knälyft som gällde.
Longerade henne sedan lite till och sprang med lite för att hon skulle hålla sig till spåret. Hon fick hoppa några gånger över hindret i både trav och galopp i båda varven vilket verkade vara kul!
Hon är rätt lätt att både sätta igång och sakta av, så länge det inte gäller att göra halt, för då är det jobbigt^^

Ska upp till stallet imorgon också, ska fota när Jackie och Dessan hoppar. Kanske blir att jag rider något med.

Bilden får vackra Grounau stå för, Jackie ska hoppa honom imorgon=)


   ...   

Datum: 2010-09-04 Tid: 15:32:55    

Klicka på bilden =)

   4 september 2010   

Datum: 2010-09-04 Tid: 11:19:34    


Liten Tobbelobbe!

Hellkass uppdatering igår^^ Hahaha, men jag var i skolan hela dagen. Nästan i alla fall, fick sluta en hel timme tidigare från kemin för jag var klar med alla uppgifterna. Hmm, lite skumt, trodde aldrig man skulle få sluta innan 15 på en fredag igen. Dessutom var ju uppgifterna nästan äckligt lätta, gar inte läst kemi sedan åttan, nian nån gång och kom ändå ihåg allt han pratade om.
Hemma satte jag direkt igång med att hitta kläder och komma på hur jag skulle fixa hår och smink innan det bar av hem till Frida för fest. Det var faktiskt riktigt roligt till och från, brukar aldrig gilla fester mer än i nån timme max sedan tröttnar jag. Men igår var det kul!

Idag ska jag mest vila lite, kanske plugga in fysiken och matten(där det INTE är äckligt lätta uppgifter, snarare tvärtom) Kanske blir en tur till stallet och Gaddies i eftermiddag, har jag ännu mera tur så kommer Ellen dit också!


   4de passet   

Datum: 2010-09-02 Tid: 18:24:08    
Red Gaddies i morse också, hade ju ingen skola att direkt skynda mig till. Så jag var uppe i stallet vid halv nio och började göra iordning henne. Hon gnäggade när jag kom för att hämta henne i hagen, om det var för mig eller för att skrika på nån annan häst vet jag inte, men man blir glad^^

Började att gå med henne lite på ridbanan när jag kopplat på alla tömmar, det är nog den enda hästen jag hållt på med som går i form om man håller på båda tömmarna. Mia kom ut och började tömköra henne, stackars liten häst hade nog träningsvärk sedan igår, och dåligt morgonhumör... Men hon kom snart på att det är bekvämare att bara slappna av och tuffa på.
Känns som om vi bara gör samma sak varje pass än så länge, fast å andra sidan har vi knappt lärt känna varandra ännu så. Gjorde något märkbart framsteg i alla fall, galopperade nästan själv. Hon satt bara i en lina, är så osäker på galopp och när jag dessutom vet att hon skuttar en massa känns det bättre att det finns något/någon mer än jag som har koll. Slappnar jag av, slappnar hon mycket lättare av.

Nu ska hon få vila från mig till på tidigast lördag, om inte annat ska jag rida på söndag!

   3dje passet   

Datum: 2010-09-02 Tid: 11:36:43    
Red Gaddies igår. Vi började som vanligt med att Mia tömkörde henne. Sedan fick jag sitta upp, red både i skritt och trav vilket gick super, kunde till och med sitta ner i traven. Det har jag inte kunnat innan för då har jag bara klamrat mig fast och hon blivit stressad. Provade på lite galopp också medan hon var i tömmarna, hon har sjukt mjuk galopp och ändå är hon spänd nu, snacka om vad bekväm den kommer att vara när hon slappnar av.

Red sedan helt själv, i början skuttade hon lite efter galoppen men hon slappnade av rätt snabbt och jobbade på så fint och bra i traven. Mia filmade även lite, vilket tyvärr stannar i hennes telefon. Skickar hon filmen till mig så blir det bara ljudet som kommer. Men Gaddies ägare var imponerad över hur fint hon gick =)


   2 september 2010   

Datum: 2010-09-02 Tid: 11:16:28    
Hahaha, mamma berättade i morse att hon köper hem 5 liter mjölk i veckan, vi är tre personer och merparten av mjölken dricker jag. Kanske syster gjorde rätt som kallade mig för kalv??

Sitter och äter det sista av ost och majspajen till lunch. Skolan börjar inte förren 12.30 idag, så jag kan sitta hemma och ta det lugnt ett tag till. Kanske hinna med att läsa lite mer i boken, eller plugga lite teori.

   Rockbjörnen   

Datum: 2010-09-01 Tid: 21:44:53    
Har suttit och kollat på det nu, Tokio Hotel vann båda kategorierna de var nominerade i!!!! Helt underbart! Fast jag orkar inte se färdigt hela...

Ska strax gå och sova, blir ju en förmiddag i stallet imorgon istället för sovmorgon. Så det får jag passa på att göra nu istället. Inte särskilt bra update nu med andra ord. Men jag har varit ute och övningskört vilket gick super.
Har även fått hem en balklänning! Bilden är inte särskilt superbra,  snabbt tillfixad efter några timmar i stallet och så ögoninflammation på det. Kul att mamma bara bjöd på den på tradera, vinner, betalar på vinst och förlust. Så får vi hem den och den sitter så gott som perfekt på mig. Behöver sys i lite där bak så blir det super.

Var gärna med i "Veckans blogg"

   1 september   

Datum: 2010-09-01 Tid: 08:10:27    

Så var hösten här... Vill ha vår och sommar istället, sitter bara och skakar mig igenom vintern.

Dagens planer är
*Räkna matte med Frida i en timme i skolan
*Pianolektion(som jag missat att träna till...)
*Rida Gaddies
*Plugga teori

Så det är väl dags att stänga ner här nu och börja göra sig iordning för en tur till skolan.


RSS 2.0