28e februari 2011   

Datum: 2011-02-28 Tid: 16:42:31    

Jag har namnsdag idag! Egentligen inget att fira direkt, men ändå^^

Första skoldagen efter lovet, och det kändes i slutet. Jag och Frida "skrev" väldigt fina anteckningar till historian... Är man övertrött så är man, dessutom hade Frida med sig boken jag ville läsa. Fast hon är inte färdig med den än på ett bra tag, men jag fick låna den lite på rasten och läsa första kapitlet=)

Resten av dagen ska ägnas åt lite plugg, har typ prov imorgon. Partidebatt är det vi ska ha, så muntligt prov. Och båda i min grupp fick reda på exakt vad det var som skulle vara med idag, lite lagom lyckat sådär. Men det ska nog gå bra ändå, hoppas det i alla fall.


Så här kul hade vi bland  annat på historian. Roligast är ju att trycker man fingrarna mot ett papper innan det torkat lämna man fina avtryck^^


   27e februari 2011   

Datum: 2011-02-27 Tid: 19:47:31    
Har varit en grymt tråkig dag idag. Inte gjort något vettigt alls känns det som.
Hjälpte till att laga middag, och kollade på The water horse... Men sedan vände det i alla fall för ett ögonblick, för nu är en ny telefon på väg hem till mig =) Äntligen säger jag, jag har haft svårt att bestämma mig och inte riktigt vetat vad jag ville ha. Min förra telefon gick sönder i maj förra året och sedan dess har jag haft systers 6 år gamla telefon... Men nu är jag snart up to date igen, vilket känns skönt. Har jag tur har jag telefonen redan på tisdag!

   26e februari 2011   

Datum: 2011-02-26 Tid: 17:13:26    
Ja, vad har hänt idag då... Inte särskilt mycket faktiskt, skjutsade ner mamma till stationen för någon timme sedan. Hon skulle ta tåget till Malmö med jobbet och kolla på melodifestivalen, jag är inte alls det avundsjuk, inte alls. Eller, kanske lite då ;P
Blir att sitta klistrad framför TVn ikväll, och hoppas att man får syn på henne.

Såg Wall-E idag med, blev glatt överraskad att det gick att koppla min externa hårddisk till TVn. Älskar det, så i fortsättningen blir det nog fler filmer i stort format istället för på en liten datorskärm.
Ska passa på att träna lite pianospel nu med när jag är ensam hemma, tycker inte om att spela om någon kan höra^^

   Gårdagen   

Datum: 2011-02-26 Tid: 15:09:57    

Igår var jag märkligt nog och red, vilket definitift känns i bland annat rumpan nu. Har inte suttit på hästryggen på 3-4 månader nu, men eftersom Gaddies åker till sin nya fodervärd idag så ville jag se om det verkligen var så stor skillnad på henne som Mia påstod. Och det var det verkligen.
Från att ha varit helt speedad och man fick sitta och bromsa hela tiden, fick man nu snarare driva lite då och då för att hon inte skulle sakta av. Med min ridning då och med hur Gaddies är nu hade det troligtvis gått riktigt bra, dock var det då snarare kaos och kriget mellan oss alltsom oftast fast med en hel del ljusglimtar som i början kom tillräckligt ofta för att jag skulle vilja fortsätta...


   24e februari 2011   

Datum: 2011-02-24 Tid: 11:26:04    
Fortfarande hemma hos mormor, sitter här och mumsar i mig godis. Inte så smart kanske med tanke på att det snart är middag menmen jag ska nog klara av att äta det med.

Träningsvärken sedan i tisdags sitter fortfarande kvar, gillar inte det. Hemskt bevis på hur otränad jag faktiskt är, men samtidigt ett bevis på att jag gör rätt och går åt rätt håll =)

Nu ska jag ägna mig lite mer åt ett av mina fula hästspel, är ju helt beroende av dem när jag väl börjar spela.

   23e februari 2011   

Datum: 2011-02-23 Tid: 15:29:59    

Sitter hemma hos min mormor och trivs, vi har precis varit ute och gått en runda till affären. Tänkte få färdigt min ena labrapport nu så jag slipper att ha den att tänka på.

Tog med mig ett litet lojt hästspel också, så jag lär väl sitta och spela lite med mellan varven av duktighet.


   22a februari 2011   

Datum: 2011-02-22 Tid: 13:37:56    
Jag har träningsvärk, i rumpan... Inget trevligt alls om jag ska vara ärlig, hur jobbigt som helst att gå i trappor, gå överhuvudtaget, för att inte tala om att sätta och resa sig från stolar. Men trots detta körde jag pass två och tränade ryggen, typ... Får se hur det känns imorgon, trött blev jag i alla fall av det.

Funderar på att gå och läsa i en av böckerna jag lånade igår, så jag kan lämna tillbaka dem i tid. Ska ta och ringa mormor med för att se om jag kan få komma och hälsa på imorgon och stanna till på torsdag =)

   21e februari 2011   

Datum: 2011-02-21 Tid: 15:25:43    

Halloj!

Trött i mina ben nu, har kört ett träningspass på ca. 20 minuter, enligt vad det stod skulle det ta det i all fall men jag tror det tog snäppet längre tid för mig. Det skulle fokusera på armarna, men som sagt känner jag mest av det i benen och rumpan.

Sitter och tittar på Top Model, känns som en bra sysselsättning första lovdagen. Var en runda nere på biblioteket, där skulle vara en typ kurs om att virka små figurer. Egentligen skulle man anmält sig, men feg som jag är vågar jag ju inte prata i telefon. När jag kom dit var det dock inställt, så jag lånade två böcker istället och begav mig hemåt igen.

En tallrik med glass och någon bit vit choklad hade inte suttit helt fel=)


   Dagens fråga   

Datum: 2011-02-19 Tid: 19:10:25    

Om du vann 1 miljon, vad skulle du göra med pengarna?


   19e februari 2011   

Datum: 2011-02-19 Tid: 12:41:24    
God middag!

Hängde med mamma ner till byn i förmiddags, vi var inne i tyg affären. Så snart har jag en ny balklänning, samt en hel studentklänning. Den är lite för kort om man säger så just nu^^

Tänkte hinna med lite plugg nu såhär första dagen på sportlovet, så jag har det klappat och klart och slipper oroa mig för det senare. Dock känner jag redan att jag tappat motivationen, det jag helst skulle vilja göra är att läsa nästa bok i serien, men det får jag allt vänta med. Är så sur för att jag läste de sista kapitlena, hade jag inte gjort det hade jag varit nöjd med hur det slutade. Men nu kan jag inte göra annat än längta efter nästa!

Atozen på bild, efter att Tiina hade lekt med hans lugg^^ De blev riktigt snygga med samma frisyr och allt.

   18e februari 2011   

Datum: 2011-02-18 Tid: 10:07:58    
Sitter på den tråkigaste lektionen hittills denna veckan, eller engelskan är en rätt bra konkurrent om platsen, men denna är nog snäppet tråkigare faktiskt. Än så länge har jag ritat en gris, som inte blev särskilt vacker men vad kan man vänta sig när man inte har någon form av kreativ känsla idag.

Nu börjar Tiina få ryck, så det är dags för mig att sluta skriva innan hon vräker bort mig från sin dator^^

   17e februari 2011   

Datum: 2011-02-17 Tid: 19:40:16    
Bara tre timmars skola idag, och en massa underbar läsning när jag sedan kom hem. Gud, jag är verkligen helt besatt av de där böckerna. Är på den sista jag har tillgänlig nu, Frida har beställt de två sista på engelska men det lär ta upp mot två veckor innan jag kan hålla nästa i min hand. Hoppas verkligen inte att Löftet som jag läser nu slutar lika dumt som Skuggkysst gjorde, för då lär jag vara aggresiv och tjurig en väldigt lång tid...

Mitt bredband är något jag stör mig otroligt mycket på just nu. Spotify visar stup i kvarten "Connection lost. Reconnecting..." och där emellan hinner det bara vara en massa reklam. Och när det kommer upp "Webbsidan kan inte visas" lite lagom till att man publicerat ett inlägg, ja då är det riktigt illa.

Nä, nu ska jag sluta klaga och återgå till min bok som ligger och ropar på mig^^

   16e februari 2011   

Datum: 2011-02-16 Tid: 10:50:07    
God morgon!

Skönt att få sova ut, har behövt det sedan i lördags men har varit tvungen att gå upp för tidigt ändå. Men nu är jag ikapp med sömnen igen!

Tänkte ta och röja lite på mitt rum idag, behövs verkligen ser ut som kriget eller något. En styck pianolektion ska också hinnas med samt lite träning på det där pianot med.

   tredje boken...   

Datum: 2011-02-15 Tid: 20:00:21    

Har snart läst tredje boken nu, fick den i förmiddags av Frida och kan precis som med de andra inte lägga den ifrån mig. Läslus kan man verkligen kalla mig för, älskar att läsa!

Den lilla tiden jag var hos tandläkaren var helt okej, nytt gummiband i överkäken(som inte sticker ut någonstans och stör mig) samt att han på min förfrågan puttade till tråden i underkäken så att den inte skulle kunna fastna i kinden som den gjort till och från sedan den sattes dit i november... Så nu har jag inga allvarliga besvär av den längre, inte fysiskt i alla fall. Inte psykiskt av själva tandställningen heller, mer för att jag har så pass snea tänder som jag har. Hoppas och håller alla tummar jag har för att jag har mer ihopdragna tänder till studenten!

Nu ska jag peta lite till på den nya designen och förhoppningsvis hamnar något på rätt plats^^


En sån här hade ju inte heller skadat, men säljs tyvärr inte i närmsta affären, och jag pallar inte ta mig till andra sidan byn för att får tag på en. Riktigt så desperat är jag inte, inte ännu i alla fall^^


   15e februari 2011   

Datum: 2011-02-15 Tid: 12:42:42    
Sista dagen för anmälan till högskoleprovet idag, och jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska skriva det igen eller inte. Fick ju helt okej resultat förra gången så det känns inte helt lönt, men samtidigt kan det ju alltid förbättras.

Nu ska jag strax sätta mig i bilen och köra till stan för ett besök hos tandläkaren och lite shopping =)

   Det vill inte!   

Datum: 2011-02-14 Tid: 21:53:52    

Har påbörjat en ny design nu, men det vill inte riktigt som jag vill. Har ritat upp den i stora drag på papper, nu gäller det bara att få den att lyckas bli lika bra på datorn med. Inte det enklaste, speciellt inte när man inte har några bilder klara eller något och går direkt på koderna. Men det ska nog gå vägen, ser superknas ut nu men med lite mer arbete och en inte fullt lika trött Maria så... Får ta och bestämma en tid med Frida som vi kan fotografera =)

Har redan läst ut boken jag fick låna igår, så imorgon får jag nästa i serien. Längtar redan, tvåan var bättre än ettan så då kan man ju hoppas att trean är ännu bättre. Ska till tandläkaren med en tur imorgon, så det blir ingen eftermiddagslektion för mig. Känns lite dumt, speciellt eftersom de då ska börja med en gruppuppgift och bli indelade i grupper. Fast som tur(otur) så lottas grupperna så lite kan man ju hoppas.

Nu ska jag försöka sova så jag inte gör det under engelskan imorgon^^


   14e februari 2011   

Datum: 2011-02-14 Tid: 16:38:43    
Glad alla hjärtans dag eller något^^

Var hos Frida igår och kollade på film. Trassel är verkligen den sötaste filmen jag sett på riktigt länge, speciellt "Grodan" var så söt så man nästan fick hål i tänderna... Kan inte hjälpa det men jag älskar i princip alla animerade filmer som jag ser.

Skolan idag var väl som vanligt, inget att hänga i julgranen precis. Så nu ska jag muntra upp mig själv lite med att läsa nästa bok i serien som jag lånade av Frida. Ska se om vi har något gott i något skåp också som man kan mumsa på =)

   Sasha - If you believe   

Datum: 2011-02-13 Tid: 14:28:08    


   13e februari 2011   

Datum: 2011-02-13 Tid: 12:01:34    

Inget uppdatering på hela helgen, inte så bra kanske... Men jag har för en gångs skull haft något att göra^^ Var hemma någon timme efter skolan i fredags för att göra mig iordning, sedan bar det av till Amanda. Körde fel två gånger, inte så kul kanske men till sist kom jag rätt. Var där ett tag innan vi drog ut. Kul kväll!
Kom hem vid 4 igår eftermiddag och satte mig att läsa ut en bok, Törst av Richelle Mead. Superbra var den, ytterligare en bok med vampyrer^^ Ska troligtvis till Frida ikväll och låna nästa bok i serien, får hoppas att den är minst lika bra.


   Hmmm   

Datum: 2011-02-10 Tid: 20:52:34    


   10e februari 2011   

Datum: 2011-02-10 Tid: 13:56:18    
Sitter i skolan och har CAD B just nu, eller snarare rast visserligen men ändå. Gjorde mitt förhoppningsvis sista matteprov i morse. Kändes inte så bra direkt, men man kan ju alltid hoppas på att känslan var fel.

Gaah, sov för lite i natt så är helt slut i huvudet. Måste piggna till, om inte annat så till imorgon då det är utgång som gäller. Får hoppas det blir kul =)

   7e februari 2011   

Datum: 2011-02-07 Tid: 18:22:42    

God kväll!

Sitter och halvsover över datorn. Den ville inte riktigt som jag ville innan, utan vägrade ansluta till internet. Men nu så funkar det som det brukar, det vill säga lite halvdant^^ Passade på att måla mina naglar medan datorn dampade loss, lite skimrande mossgrönt kan man nog kalla färgen. Fick ett gäng nagellack i somras när jag fyllde år men har knappt använt något av dem. Tror bara att jag testade med en färg per finger för att se hur det blev på. Men till sommaren ska det neonrosa på =)

Var lite duktig och ringde till tandläkaren innan med, känner mig riktigt stolt då jag är livrädd för att prata i telefon. Dock tyckte jag inte riktigt om att den närmsta tiden jag kunde byta till var i mars, så jag får ringa igen senare i veckan och hoppas att någon ringt återbud.

Ska fortsätta på min labrapport nu så jag har den färdig, sedan blir det lite matte samt plugg inför samhällsprovet imorgon.


   6e februari 2011   

Datum: 2011-02-06 Tid: 18:34:28    

Har varit och hälsat på syster i helgen, fredag till lördag. Blev en massa matte räknat, samt en hel del taccos. Igår var det melodifestivalen för hela slanten, och idag har jag varit uppe hos Mia och hälsat på. Tog med mig kameran och fick en hel del bilder, några bra och några mindre bra...


Supersöta och fega Ville =)


   JAG VANN!! :D   

Datum: 2011-02-04 Tid: 12:23:57    
NU sitter vi och väntar på att kemin ska börja efter att jag nu har slagit Marre i play with fire:D:D:D/// Frida :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
nu får vi äntligen kemin vi inte fick ha imorse.. bye bye

   3e februari 2011   

Datum: 2011-02-03 Tid: 17:45:54    

Kväll igen, är ju nästan alltid det... Fast det börjar ju som tur är bli ljusare ute igen, någon månad till och det är perfekt. Ljust när man vaknar och hela dagen, men mörkt när man vill sova.

Var i skolan i tre timmar idag, hade CAD B vilket för mig innebär lek vid en dator. Tycker det är så himla kul att se hur något växer fram bara man trycker på rätt knappar. Idag var det bland annat en tratt som gjordes.

Igår var jag ju så duktig och gick en lååång runda med mamma, så mina ben värkte inte lite idag. Ingen bra idé att gå med ett par skor man inte haft på hela vintern och som man dessutom trampat sönder hälen på. Så förutom värken hade jag även skoskav...

Nu ska jag fortsätta min jakt på fina bilder på vackra Grounau, får hoppas jag hittar några som blir perfekta =)


Oj, vad långt bort de hamnade^^


   Aros   

Datum: 2011-02-02 Tid: 13:24:00    

Aros var en haflingervalack en isabellfärgad D-ponny.
Född i Tyskland runt -95,e. Anderes och u. Ballerina.
I Tyskland tävlade han fälttävlan om jag minns rätt och sedan importerad till Sverige. En vimsig och småttgalen häst. Han älskade att hoppa, men dressyr gick inget vidare då han hade spatt i ett bakben och inte kunde gå i takt i trav. Han hade sina små idéer för sig när man hanterade honom, helt plötslig kunde han "glömma bort" att man ledde honom och bara dra iväg. Samma sak i skogen, han kunde få ryck och bli "rädd" för något han gått förbi 10minuter tidigare och inte brytt sig om alls.

Jag startade honom i någon klubbtävling, han var den första hästen jag tävlade faktiskt.


Tyvärr såldes han för något år sedan, han flyttade sedan tillbaka i någon vecka året efter då ägaren hade skadat sig. Fick rida min lilla älskling igen då, men han var inte samma häst längre... Några månader senare fick jag reda på att de hade avlivat honom, hans spatt blev för smärtsamt så det var bäst så.


Bilderna är från 07/08 någon gång om jag inte minns helt fel. Kan inte direkt säga att jag var stolt över min ridning då menmen, man lär sig hela tiden ;)


   2 februari 2011   

Datum: 2011-02-02 Tid: 11:46:48    

ChaCha bloggen!!!

Sitter i skolan just nu, trots den lektionsfria dagen och mumsar vit choklad samt blådåre ^^ Pysslar med labrapporten också, inte det roligaste men bra att ha gjort. Har även skickat in ett bidrag till dressyrmupparnas rastävling, det var sv.ridponnyer som stod på schemat så två söta bilder på Tobbe skickade jag in. Får hoppas att de tycker om dem.
Lite matte blir det med senare och så slutligen: Jag och Frida har kommit överrens om att göra ett träningsschema på två veckor. Så idag ska jag ut och springa i 20 minuter. Jag kommer ju dö eller något så dålig kondition som jag har. Gå är inga problem, men just springa. Dessutom har jag ju ingen form av crosstrainer eller liknande så ut i den kalla luften är mitt enda alternativ.


   Hos Frida   

Datum: 2011-02-01 Tid: 17:37:53    
Sitter hemma hos Frida och kollar TV. Blir film och popcorn senare, big smile på det!

Kemin i skolan var lite lustig, vi skulle undersöka alkoholer. Tända fyr på dem och testa lösningsförmågan i vatten. Naturligtvis skulle vi  även ha en X med. Och eftersom vi var duktiga och satt kvar hela lektionen fick vi lite småhjälp av läraren att få fram rätt svar. Så förhoppningsvis får man fram en bra labrapport.


Webkameror är kul!

   Mums!   

Datum: 2011-02-01 Tid: 12:14:00    


Jag bara älskar vit choklad! Så härligt att kunna äta i mängder utan att märka av allergin!


   1a februari 2011   

Datum: 2011-02-01 Tid: 09:19:46    
Oj, redan gått en månad på nya året, oh klockan är precis nio och jag bloggar. Händer inte ofta^^
Hade sovmorgon idag, så börjar inte skolan förren efter lunch. Tänkte passa på att göra färdigt lite läxor och räkna lite matte. Kemin är väl det jag ska ta tag i först, rapporten ska lämnas in idag, men som tur är är den näääästan färdig. Lite mer text och skriva ut så =)

Nu måste jag ta tag i det bara, har skickat över det till rätt dator i alla fall. Alltid en början...

RSS 2.0