30e januari 2011   

Datum: 2011-01-30 Tid: 19:56:09    
Har varit rätt mycket upp och ner denna helgen. Var hos Frida igår, vilket var superkul. Vi tittade på film, snackade och åt chips. Var duktig idag och bakade våfflor, och fick faktiskt beröm för dem^^ Mamma slängde ur sig när de skulle köra nånstans att det fanns ett våffeljärn i källaren och recept i boken. Inte trodde ju hon att jag faktiskt skulle baka några. Helt okej för att vara första gången, fast det finns väldigt mycket godare.

Blir lite lagom panikslagen för beslut som ska tas nu, nu, nu! Så har suttit med lite för hög puls hela eftermiddagen, men pratade med Tiina. Så nu känns det bättre och jag vet hur jag ska göra.

I veckan blir det matte för hela slanten, SKA få ett bra betyg på sista provet.
Det blir inte så mycket mer intressant än såhär förtillfället. Ska läsa på lite om liberalism nu och sedan kolla på Solsidan. Lite kul måste man ju ha^^

   29e januari 2011   

Datum: 2011-01-29 Tid: 17:47:00    



Mina fingrar och armar har nu återhämtat sig från konst(iga)lektionen igår. Undrar just hur mycket betygsgrundande det var. Hur ska man kunna sätta betyg på om man ritar raka sträck och jämna, runda cirklar liksom?
Tittat på konståknings EM där Sverige kom på en sjätteplats på damsidan, inte illa det inte. Nästan blivit färdig med min kemirapport också, bara lite kvar.

Nu bär det strax av till Frida för att kolla på film =)


   27e januari 2011   

Datum: 2011-01-27 Tid: 12:07:24    
Usch, uppdateringen är verkligen inte vad den borde vara. Men det tar lite tid att komma in i nya(gamla) vanor igen. Dessutom hittar jag inte på något intressant om dagarna heller, sitter mest vid datorn och nördar spindelharpan eller något^^

Lite pinsamt att jag sa att jag skulle börja med Brasse, när faktiskt Aros har ett så enkelt namn som dessutom börjar på A...

Nu ska jag till skolan, ska försöka skriva ihop något vettigt efter det!

   24e januari 2011   

Datum: 2011-01-24 Tid: 21:22:56    
Mina taklampor har seriöst något emot mig... Först går den ena sönder stup i kvarten, och nu gick den andra sönder. Blä!

Heldag i skolan, var lite jobbigt men samtidigt inte. Hade väldiga problem med att komma upp i morse, klockan ville inte ställa sig som jag ville så det slutade med att jag sov en halvtimme för länge. Men hann i tid ändå som tur var.
Samhälle och historia, känns heldumt med SO-ämnen helt plötsligt. Dock klagar jag inte över det, gillar SO och fick faktiskt MVG och VG+ på inlämningsuppgift och prov i historian. =)

   23e januari 2011   

Datum: 2011-01-23 Tid: 19:34:41    
Kanske ska ta och komponera ihop ett inlägg, har ju trots allt inte skrivit något nu på två dagar.

Praktiken slut, och imorgon återvänder man till skolan efter att ha sluppit stället i en månad. Ser faktiskt fram emot det, eller i alla fall den biten att få träffa alla igen. Tog upp ett schema som låg på golvet för att kolla var vi ska vara någonstans och blir sur för att det är förra årets schema. Tittar sedan i nedre högra hörnet och ler istället, en liten notering om att det skulle vara Tokio Hotel-konsert i Göteborg. Varför kunde inte det stått på årets schema med? ^^ Får ta och skicka ett SMS till Frida och hoppas att hon har svar på frågan om sal...

Kan berätta att jag inte är särskilt förtjust i raketer med mera som används någon annan dag är nyår samt valborg. Inget kul alls att helt plötsligt höra ett *Boom* utan för fönstret när man som minst anar det.



   20e januari 2011   

Datum: 2011-01-20 Tid: 18:46:43    
Näst sista dagen på APUn, känns rätt skönt faktiskt...

Var och shoppade på lunchen, blev en skjorta från HM. Dumt nog hittar jag inte den i online-shopen, så bild får vänta ett tag. Hoppas att jag kommer ha användning för den i alla fall.

Har bakat kärleksmums med mamma nu ikväll med, tänkte ta med och bjuda på dem imorgon =)

   19e januari 2011   

Datum: 2011-01-19 Tid: 18:05:05    

Har varit hemma superlänge nu, tog den tidiga bussen, men trots det har det varit väldigt lite verkstad. Behöver helg och sova! Bara två dagar kvar på APUn sedan är det sovmorgon för hela slanten^^

Hästskriveriet har inte riktigt kommit igång ännu, funderar vad som är intressant att ta med? Håller även på att leta bilder på alla, vilket inte är superduper lätt alltid.


   Nanne!   

Datum: 2011-01-19 Tid: 10:26:00    



Den energin är det inget fel på^^ Inte rösten heller för den delen =)


   18e januari 2011   

Datum: 2011-01-18 Tid: 19:32:17    

Helt slut, både i kropp, själ och ögon. Ögonen är väl visserligen en del av kroppen, men när linserna suttit i ca.15 timmar så börjar det bli jobbigt och torrt.

Bussen var i bra tid idag, så jag hann till kören. Skoj, men lite jobbigt när man inte ätit sedan lunch och helt plötsligt skulle röra på sig en massa^^ Lunchen var lite kul, jag äter inte särskilt mycket så igår sa en på arbetsplatsen att jag skulle testa att be om en halv dagens. Och det funkade! Fick betala lite mer än hälften, och det krävdes inte alltför mycket övertalning, bara sa att jag inte äter så mycket. Tumme upp för det!

Ska nu ställa mig i duschen innan jag börjar skriva om hästarna. Tänkte först skriva om dem i den ordningen jag red dem, men det failar ju direkt då jag hoppat runt. Tänkte sedan skriva dem i ordningen de betyder för mig, men det blir med svårt eftersom jag gillar dem allihopa fast på olika sätt. Så det får helt enkelt bli i bokstavsordning, jag börjar med Bragett =)(pinsamt nu om jag missat att någon häst haft långt namn som börjar på A)

Inte alls ful bild, nejdå...^^


   Fråga   

Datum: 2011-01-18 Tid: 10:49:00    

Har fått några frågor angående hästarna som syns på bilderna ibland. Skulle det vara intressant att jag skrev ihop ett inlägg om var och en?


   17e januari 2011   

Datum: 2011-01-17 Tid: 21:32:44    

Snart dags att sova igen, känns som om jag bara vaknar, sitter på en buss, snurrar runt i en skrivbordsstol och sedan sover igen^^
Satt precis och kollade på Top Model, herregud vad man känner sig tjock ibland. Jag är tyvärr underviktig så om jag känner mig stor i jämförelse med dem, då är det illa. Satt dessutom vid lilla TVn, sikken skillnad... Från 46" med superbra bild till en 15år äldre 24".

Blev lite inspirerad av programmet^^


   -Tidsinställt-   

Datum: 2011-01-17 Tid: 11:16:00    


Tänkte ha något inlägg tidsinställt i alla fall, har ju APU och kommer inte hem förren sent. Får planera några lite roligare än detta med^^


   Lathet...   

Datum: 2011-01-16 Tid: 17:11:22    

Sitter och funderar på hur jag ska göra om min design. Inte lätt alls att komma på något bra. Dessutom har jag inga nya bilder jag kan använda mig av. Får se om jag kan få någon att ställa upp som fotograf sedan när APUn är över.

Ibland önskar man att man inte var så lat som man är, men hade jag inte varit det hade jag inte varit jag... Finns så mycket jag vill och behöver göra, men är oftast för lat för att genomföra det. Vilket oftast är anledningen till mina halvkassa betyg, stökiga rum och outförda uppgifter.

Har du någon egenskap hos dig själv som du irriterar dig över ibland?


   16e januari 2011   

Datum: 2011-01-16 Tid: 15:02:00    
Gaah, skrev ett inlägg innan, men det dampade sig och vägrade publiceras. Blir så sur när tekniken inte vill som jag vill!
Hade tänkt vara duktig idag och räkna lite matte, men nej... Sitter fortfarande fast framför datorn utan någon som helst anledning till det. Men eftersom jag nu är ensam hemma ska jag passa på att träna lite på pianot. Jag verkligen avskyr när någon lyssnar, speciellt när jag inte riktigt kan. Visserligen annars med, men det blir snäppet värre då.

Ska skriva in de delar av min novell som jag skrivit på papper i datorn med. Så jag har allt samlat på ett ställe och slipper leta rundor överallt som jag brukar göra för att någon liten bit saknas.

   Tihi^^   

Datum: 2011-01-16 Tid: 13:56:03    

   Inget kul...   

Datum: 2011-01-15 Tid: 16:29:43    

Blää för hårfärg! I alla fall sådan som fäller. Färgade ju mitt för några dagar sedan och tvättade det i morse för första gången. Sedan satt jag ett bra tag med blött hår lutandes mot en kudde, naturligtvis blir kudden rödfläckig. Inte snyggt någonstans! Dessutom var det örngottet som jag själv sytt och handbroderat så jag var inte vidare glad. Just nu ligger det i tvättmaskinen så jag hoppas all färg är borta när den stannar. Annars blir jag sur!
Trodde inte att håret skulle fälla efter en tvätt, jag brukar vara rätt noga med att vattnet ska vara helt klart och så skölja en stund till. Jaja, inte mycket mer att göra än att hoppas på det bästa.

Nyfärgat hår med min kudde i bakgrunden.


   15e januari 2011   

Datum: 2011-01-15 Tid: 13:28:26    

Det är inte klokt vad länge man kan sova när man faktiskt får... Eller så länge är det kanske inte, beroende på vad man jämför med. Men sov idag enda till 10... Det är 3½ timme längre än vad jag sovit under veckan då jag stigit upp 5.30. Och det känns, är mycket mer utvilad nu och efter en lång dusch mår jag ännu bättre. Dock gillar jag inte riktigt att jag har huvudvärk, men det kan ju bero på att jag inte druckit något kaffe idag och inget ska det bli heller.


   13e januari 2010   

Datum: 2011-01-13 Tid: 21:29:41    
God natt!

Usch, är så trött så trött. Men imorgon är det fredag och sedan helg så jag äntligen kan få sova någon timme extra. Vilket verkligen behövs... Somnade nästan på bussen idag, både dit och hem.
Igår var det typ träffa-folk-dagen eller något, satt och tjabbade på bussen med My som jag inte sett sedan förra året när jag hade praktik, stötte på Alice när hon gick av bussen jag skulle på m.fl... Fick träffa lilla Lava med, och medan hon total dissade pappa och gömde sig för honom så sträckte hon sig efter mig*stolt och glad* Det kändes dock i ryggen idag att jag burit runt på henne, träningsvärk i hela höger sida.

Nu är dock reklampausen slut, ska försöka skriva ett inlägg imorgon och lägga upp en vettig bild på min nya hårfärg =)

   11e januari 2011   

Datum: 2011-01-11 Tid: 17:54:40    
Och nu har statistiken återigen gått i botten...

Jobbigt att vara borta hela dagarna, saknar min dator och säng. Men det är intressant med så jag ska inte klaga alltför mycket.

Ska skriva in lite text på datorn nu innan jag ska äta kvällsmat. Börjar bli hungrig nu för jag tog den tidiga bussen hem idag för att hinna inom skolan.

   9 januari 2011   

Datum: 2011-01-09 Tid: 16:40:43    

Ibland önskar man att orden alltid skulle komma lika lätt, att fantasin och kreativiteten alltid ska finnas där. Tyvärr, är det sällan så. När man som mest behöver det finns det inte där.

Vilket i princip innebär att jag inte kommer på något vettigt att skriva just nu. Gör inget vettigt eller roligt om dagarna. Och imorgon börjar APUn, 06.40 går bussen hemifrån och jag är väl tillbaka vid 18 på kvällen sedan. Så det kommer inte bli så mycket uppdateringar nu under veckan som kommer.


   Promenixat   

Datum: 2011-01-08 Tid: 16:53:20    

Varit ute i tövädret med mamma och pappa och gått en runda. Jag har nog verkligen suttit stilla för mycket under lovet, för usch vad jobbigt det var. Inte svettigt och jag dör jobbigt, men det kändes. Fast mest i huvudet... Konstigt nog.

Efter promenaden, samt persikohalvor sitter jag nu och fixar med bilder på Gaddies. Hon ska säljas och eftersom jag har flest bilder på henne får jag hjälpa till på den fronten. Många fina finns det, samt några mindre fina. Som tur är behöver vi inte vara fina båda två, det räcker mer än väl att hon ser vacker ut. Kan ju ta bilden här bredvid som exempel^^
Fina ponnyflickan!

Nä, nu ska jag återgå till mina sysslor. Ska säga till pappa att han får byta lampa i min taklampa igen. Den går sönder stup i kvarten...


   8e januari   

Datum: 2011-01-08 Tid: 11:15:27    

God morgon!

Har suttit och kollat lite på utbildningar nu på morgonen, om lite mer än tre månader ska man ju ha valt. Suck... Att välja sånt här är verkligen inte min grej, har just nu två utbildningar jag pendlar mellan. Den ena är en skrivarlinje på folkhögskola. Varar i ett år och skulle nog vara skönt och och kul att slippa fysik och matte ett år, men man blir ju inget direkt av det. Andra alternativet är fem år, då blir jag civilingengör inom informations- och kommunikationsteknik. Men där är ju all matte och fysik, vilket jag just nu inte känner för. Men jag har ju å andra sidan nästan garanterat jobb när jag slutar.
Svårt att välja, blir att söka båda i alla fall. Kommer jag inte in på det ena kommer jag väl förhoppningsvis in på det andra.

Får se vart dagen vänder, har just nu inga andra planer än att jag ska ut och gå en runda. Kan behövas efter allt stillasittande som bara leder till sömnproblem.


   7e januari 2011   

Datum: 2011-01-07 Tid: 16:26:21    
Idag har inte varit någon bloggdag... Sista dagen på lovet(räknar inte helgen), och har inte gjort någo vettigt alls. Kollade på TV, samt Live-DVDn från Tokio Hotel konserten i våras. Snacka om skillnad från att ha sett den på liten och kass TV. Mycket bättre bild, känsla och ljud nu =)

Har varit duktig och handlat, men det är nog det mest vettiga jag kan komma på. Vädret idag hade annars varit super att fotografera i, men eftersom Mia inte var hemma kunde jag inte det. Får hoppas det är lika bra imorgon, vill ha fina vinterbilder på hästarna innan pälsen ryker...

   Andreas Carlsson   

Datum: 2011-01-06 Tid: 19:55:10    


   Bara för att det är rosa!   

Datum: 2011-01-06 Tid: 13:52:08    


Måste ju vara med och tävla nu, jag menar ett rosa dressyrschabrak med blingbling. Kan det bli mer jag?
Klicka på länken för att komma till tävlingen =)
http://ridboken.aenn.se/tavling-1/


   6e januari 2011   

Datum: 2011-01-06 Tid: 11:37:02    

God morgon, eller snarare god förmiddag/middag!

Hade tänkt jobba på vår hemsida idag, måste få den färdig snart. Har så många idéer, men eftersom jag inte helt hundra kan vilka koder jag ska använda mig av så går det segt framåt. För osäker för att riktigt våga. Göra om bloggen är ju superenkelt i jämförelse, här finns ju redan alla koder. Bara att byta ut någon siffra här och där, typsnitt, någon bildlänk och *poff* så har du en helt ny och fungerade blogg.

Det snöar ute, tycker både det är positivt och negativt. Blir det nu sol och klarblå himmel om någon dag så är det positivt, hade tänkt fotografera lite hästar och då är det snyggt med lite lössnö som flyger och glittrar i solen. Fortsätter vädret däremot att vara så här äckligt med en massa moln, dimma och tråk så är det välsigt negativt. Längtar ju till sommaren!



Nänä, nu är det dags att sluta sitta hhär och sega och göra något vettigt. Kanske ska börja med att klä på mig ordentliga kläder istället för att sitta i pyjamas.


   5e januari 2011   

Datum: 2011-01-05 Tid: 18:14:20    
Har suttit och sovit hela dagen, nästan i alla fall.

Lyckades koppla in DVD-spelaren till TVn innan. Det tog nog en kvart i alla fall, inte lätt när den ena bara ska kopplas med skarkontakter och den andra inte har uttag för det... Men till sist så gick det, ibland är man glad över instruktionsboken. Kollade på filmen Elizabeth, vet inte riktigt vad jag tyckte om den. Men det var ett tidsfördriv =)

Nu väntar maten på mig!

   Bragett   

Datum: 2011-01-05 Tid: 11:10:20    


Känns som om det just nu bara blir en massa bilder på hästar jag ridit. Men det är bara för att jag håller på att sortera igenom lite bilder, och de jag tycker om hamnar här. Därför har vi här Brasse, nordsvensk travare, som en enligt en dressyrdomare såg ut som en haflinger och rörde sig som en andalusier. Inget dåligt betyg på en 20-årig valack som tidigare i sitt liv inte gjort särskilt mycket och som enligt historien skulle varit nära att brännas inne i ett stall så att förra ägaren trodde han var död i typ 5 år eller något^^
Saknar Brasseman, han är riktigt cool!


   Smedhults Atoz   

Datum: 2011-01-04 Tid: 16:55:20    


Min fina Atoz, bara en stund innan vi fick vår första rosett tillsammans =)


   4e januari 2011   

Datum: 2011-01-04 Tid: 14:30:03    


Har nu varit duktig och gjort färdigt en header, ska visa den så fort den blivit godkänd av beställaren =)
Ta ner tvätt, samt hänga upp tvätt har jag med hunnit med. Tänkte ta och spela lite sims innan jag börjar sortera den, att vika ger jag mig inte på. Det är inte riktigt min grej om vi säger så...


   When you say nothing at all   

Datum: 2011-01-04 Tid: 11:15:08    



Låten jag försöker lära mig på gitarr^^ Inte jätteavancerad, men så ska man klara av att sjunga till också...


   Tillplattad!   

Datum: 2011-01-03 Tid: 19:15:42    
Nu har vi slutligen faktiskt slängt ut vår lilla tjockisTV till förmån för en större mer slimmad sak=) Vi ska alldeles strax koppla in den, mamma skulle bara få komma hem först och godkänna den. Fast hon hade inte så mycket att säga till om^^

Umgåtts med Therese hela dagen, superskoj verkligen! Massa snack om allt möjligt, hon stämde min gitarr och lärde mig lite. Så nu ska jag träna så jag kan spela ordentligt. Blev rätt snurrigt i huvudet när jag skulle lägga fingrarna på strängarna. Jag är van vid piano, och då har man händerna åt andra hållet. Dessutom kan man då ha långa naglar, på gitarr var det ett bigt NoNo...

   3e januari 2011   

Datum: 2011-01-03 Tid: 11:27:56    


Therese kommer snart hit, var länge sedan nu som jag träffade henne. Så det ska bli skoj. Får se vad vi hittar på för något.


   Bara för att han är så vacker...   

Datum: 2011-01-02 Tid: 21:38:54    


   Ingen aning om vad som ska stå här!   

Datum: 2011-01-02 Tid: 18:02:40    
Har varit inne i K-stad nu och tittade. Blev ingen ny TV eller ny mobil denna gången heller. Pappa fick nämligen för sig att det inte gick att få in en TV i min bil. Om vi inte slängde ut mamma förstås...
Lite nya penslar och ett par mjukisstrumpor blev det till mig. Så tänkte att jag skulle ta och måla lite imorgon, får bara komma på vad först. Några förslag?

Har precis gjort färdigt en bild i photoshop nu med, att sätta ihop bilder till kollage och liknande kan jag. Men nu skulle jag byta färg på en sak, något jag inte gjort tidigare... Men det blev inte helt fy skam, så kanske det kan se vettigt ut med lite mer övning.

   2a januari 2011   

Datum: 2011-01-02 Tid: 12:38:34    

Wiiiee, lyckades med pappas hjälp få upp bakluckan på min bil! Den har varit lite lätt fastfrusen nu när det varit så kallt och inte viljat öppna sig. Men nu så! Äntligen slipper jag ha allt inne i bilen när jag kör.

Ska åka in till stan i eftermiddag med mamma och pappa, ser ut som om jag får köra. Lilla Elza får mycket motion just nu^^


   1a januari 2011   

Datum: 2011-01-01 Tid: 21:53:56    

Kändes helknäppt att skriva det där...

Nytt år nu, som började helt okej. Var hos Frida igår, fick först äta mat hemma hos henne innan vi körde till deras nya lägenhet där det blev filmkväll. Fun with Dick and Jane med Jim Carrey i huvudrollen var första filmen. Blev lite besviken, trodde den skulle vara roligare men den var helt okej tidsfördriv. Nästa film på schemat var En djävulsk romans , den var snäppet bättre och stundtals riktigt kul. Däremot kunde slutet varit lite positivare. Mitt i andra filmen tog vi en paus för att önska varandra ett gott nytt år, samt kolla på lite fyrverkerier.

Vaknade sedan i morse av Fridas väckarklocka som ringde klockan sex. Sikken tur jag hade att det inte var jag som skulle jobba, utan kunde somna om igen och vakna tre timmar senare. Åt frukost, diskade undan och körde sedan hemåt där jag suttit och spelat sims hela dagen. Förutom de tre timmarna jag spenderade med att kolla på Australia.

Kollar just nu på Mamma Mia, den kan man bara inte se på för många gånger!


RSS 2.0