Family Guy   

Datum: 2010-07-31 Tid: 20:29:34    
När jag kom hem från stallet var syster hemma, och hade Family Guy på. Och det är ett maraton, och konstig som jag är lär jag väl sitta här och glo på det fram till det tar slut vid 12 i natt. Trots att jag i princip ALDRIG har sett det tidigare och egentligen inte bryr mig. Men fast det är jag...

   Kiwi   

Datum: 2010-07-30 Tid: 23:02:29    


Jag är just nu grymt sugen på kiwi, dock kanske inte grön/röd sådan, utan gul!Finns inget bättre än en perfekt mogen gul kiwi. Synd bara att alla affärer ska vara stängda vid den här tiden och att den enda gula kiwin vi har hemma nog är långt ifrån perfekt. Tror nämligen att bananflugorna har kalasat ganska mycket på den, eller åtminstonde har deras äckliga vita larver gjort det. Tvi!


   30 juli 2010   

Datum: 2010-07-30 Tid: 14:56:40    
Näst sista dagen på juli... Och just nu vill jag inget hellre än cykla upp till stallet. Dock regnar och blåser det ute så det känns inte helt motiverande att vara utomhus =(
Har nu klarat av det ena spelet jag beställde från CDon, tog väl några timmar^^ Så nu kan jag inte roa mig med något fult hästspel längre. Får försöka läsa lite i boken, eller skriva något själv.
SKA fotografera pumpan också, den är riktigt stor nu. Och det har kommit fler blommor som inte trillat av(än i alla fall) så jag ska nog lyckas få någon stor orange pumpa till halloween^^

   26-07-10   

Datum: 2010-07-30 Tid: 12:01:50    
Jag hade ridsällskap idag också, väldigt trevligt! Och snäll som jag är fick hon välja ponny först, så jag fick rida Pors. Mia började med att tömköra honom så att han skulle släppa igenom och sedan fick jag sitta upp. Skritten funkade finfint, kunde utan större problem flytta och forma honom. Traven gick däremot inte alls, huvudet åkte upp, och ryggen ner, det var inte ett dugg bekvämt, inte för mig och troligtvis inte för honom heller. Så Mia fick vara så snäll och koppla på tömmarna igen, och gå igenom traven lite mer med mig på ryggen. I slutet släppte han riktigt bra och gick framåt för egen motor. Och där slutade vi =)

   ...   

Datum: 2010-07-30 Tid: 00:11:14    

Jag är med o tävlar om ett par Back On Track vaddstycken på ponnydiskussion @bdb va med du också!"

   29 juli 2010   

Datum: 2010-07-29 Tid: 23:23:07    
Trodde att jag äntligen skulle få vila mina ben idag, har ju varit i stallet 3dagar i sträck och innan dess bara nån vilodag. Men nej då, kvart över nio i morse ropade pappa på mig, då skulle vi köra till Stenshuvud... Och att gå runt där kan man ju inte direkt kalla att vila benen, backe upp och ner, och stenigt var det! Vi var inne i Ystad en runda och åt kinamat innan vi körde hemåt med en liten kaffepaus hos syster. Där jag som vanligt plockade med mig en bok hem att läsa =)

   Provridningen   

Datum: 2010-07-28 Tid: 18:31:26    
Gosh, det är inte meningen att man ska rida i detta vädret... Menmen, idag fick ju inte jag bestämma när. De som skulle provrida Pors kom vid halv 3, det roliga var att tjejen som skulle ha Pors inte visste det, utan trodde att det var en annan som var med som skulle ha honom som sällskapshäst^^
Vi stod och borstade ett tag, sedan red jag igenom honom och han var mjukare än på länge! Reagerade riktigt fint på  i princip allt jag bad om. Till och med galoppen funkade. Visst, det var ingen form värd att tala om, men han var styrbar och relativt avslappnad, samt fattade ganska precis när jag gav galoppskänkel vilket han har haft lite svårt för. Och bara en fel galopp!
Skulle hoppa honom också, och det märkte man direkt att han har saknat och gillar. Bara jag kortade stigläderna och kom upp lite med handen så blev han piggare. Han riktigt sög mot hindret och började galoppera av sig själv och allt. Duktig pålle!
Sedan skulle då tjejen testa, och det gick skapligt. Han var ju inte i form men han lyssnade! Och hon verkade tycka att han var mysig, vilket lillasyster också tyckte. Dock är hon redan nu som 11-åring 158cm lång, så troligtvis blir det inget då hon för snabbt kommer att växa ur honom.

   IKEA   

Datum: 2010-07-28 Tid: 13:23:16    
Har nu varit en tur på IKEA med mamma och pappa, och jag fick köra! Fast först skulle pappas bil besiktigas men den gick igenom utan problem och sedan var det som vanligt en tallrik köttbullar på IKEA. Vi passade på att köpa en hylla som jag/mamma, mest jag^^ Kan ha skor i/på nere i källaren så att de inte ligger utspridda över hela golvet. Tyvärr var det alldeles för lång kö efter kassorna så den obligatoriska mjukglassen uteblev=(

Ska snart upp en tur till stallet, det ska komma någon och provrida min lilla Pors. Får hoppas att det går bra och att han inte har alltför mycket träningsvärk sedan igår då han fick gå rätt hårt.

   Citat   

Datum: 2010-07-27 Tid: 21:18:18    
"Bygg aldrig ett förhållande på bräcklig kärlek, bygg det på skuld och hållhakar. Kärlek kommer och går, skuld består!" - Jonas Gardell

Hahahaha, tyckte det var lite småkul. Det värsta är dock att det till hälften stämmer...

   23-07-10   

Datum: 2010-07-27 Tid: 18:58:16    
Jacky och Madde var och hälsade på i stallet och fick lite ridlektion, Jacky på Grounau och Madde på Jense. Själv red jag Pors efter att Mia hade tömkört honom en stund och han var riktigt mysig. I alla fall i skritten, traven har inte lossat riktigt med mig på ryggen, men den är på gång. Efter en stund bytte jag och Jacky hästar och begav oss ut på en liten skritt/travrunda i skogen som gick alldeles utmärkt förutom när vi skulle förbi en hästhage och Grounau började hingsta sig^^

   22-07-10   

Datum: 2010-07-27 Tid: 11:18:16    
Det blev en kvälls/nattur på Grounau. Han tycker nog det är lite halvkul att köra med mig stup i kvarten, eftersom han kommer undan med det, dumma häst^^ Det värsta är nu att jag typ inte har något minne om vad jag gjorde och hur det gick på lektionen, bara att han drev em del med mig... Kom knappt ihåg det dagen efter heller,*dåligt minne*

   länge sedan...   

Datum: 2010-07-26 Tid: 16:32:18    
Suck, så har jag gjort det igen, glömt bort bloggen. Blir så när jag har mycket att göra, nästan när jag har inget att göra också... Tänkte ta och skriva något inlägg sedan om vad jag hittat på de senaste dagarna, och hur det gått med ridningen. Men först idag!

Jag och mamma har rensat lite i källaren och slängt flera par skor*snyft!* Fast jag fick behålla alla som jag använt det senaste året, vilket är en hel del! Borde ta och rensa i mitt rum också någon dag, men det är så jobbigt att slänga saker, och ännu jobbigare att försöka hitta någon bra plats för dem.

Har lyckats på att på mindre än ett dygn läsa ut boken jag lånade av syster "En shopaholic i väntans tider". Superbra, har hittills älskat alla Sophie Kinsellas böcker, alltid roliga med kvicka kommentarer hit och dit!

   SUUUR!   

Datum: 2010-07-21 Tid: 15:55:41    
Är sur på CDon just nu, hade förbeställt Humanoid DVD:n och den skulle kommit idag, men ikkedå! Det värsta är att folk som beställt från Ginza har fått, men typ ingen från CDon. Så nu sitter jag och surar och mumlar elaka saker om dem^^
Hoppet lever fortfarande om att jag ska få den imorgon, vill ju titta nu!

   Uteritt   

Datum: 2010-07-20 Tid: 21:42:51    
Känner att jag behöver skriva om uteritten i söndags också, som faktiskt skedde mitt på dagen! Vara bara runt 20 grader varmt, så det var riktigt behagligt ute i skogen. Första gången jag red ut på Grounau, och det gick över förväntan! Har ju vant mig nu vid Pors, och han är inte den roligaste att rida ut på, passerar man andra hästar ska han studsa och gnägga och inte gå framåt, han kan i galoppen få för sig att sticka ut rakt bland träden m.m. Inte det roligaste och jag som dessutom inte är så van vid att vara i skogen så gör det ju inte att jag vill ut oftare.
Men jag valde som sagt att rida Grounau, och han är riktigt sjysst! Visst han gnäggade och bröstade upp sig han också när vi passerade andra hästar, men det var typ det han gjorde. Fortsatte framåt ändå, inga problem alls. Och några vandrare(typ 15 stycken) tyckte han var lite läskiga så där studsade han med, men han försökte inte sticka eller något, bara taktade lite och sedan var det bra.
Jag som är så van vid att behöva dra i Pors var lite elak, för jag gjorde ju på ren reflex likadant på Grounau vilket gjorde att han blev lite sur på mig och drog tillbaka^^ Men bara jag släppte efter igen så var det precis som inget hade hänt.
Tror nästan jag ska rida honom lite mer, visserligen känner jag ju inte direkt att vi passar, men å andra sidan är det bara bra att testa olika hästar så jag ska ge det ett försök.

Hittade en fin bild på honom på hemsidan!

   20 juli 2010   

Datum: 2010-07-20 Tid: 21:14:28    
Ibland känner man riktigt hur låga tankar man har om sig själv. Har nämligen letat efter min ena kalender i ungefär 2 veckor nu. Inget jobbigt letande, men gått och kikat lite här och där om jag kunde hitta den. Och det gjorde jag äntligen idag! Den stod nämligen i bokhyllan, precis där den ska stå...

Annars har jag inte gjort så mycket, hängde med mamma och handlade och kollat lite på TV. Men jag längtar sönder mig till imorgon! Hoppas verkligen att jag får DVD:n då, vill så gärna se och återuppleva allt!

   19 juli 2010   

Datum: 2010-07-19 Tid: 15:41:18    
Sitter och käker blåbärsmuffins, det är mums! Var på bio igår med Cornelia och tittade på Eclipse, så finally har jag också sett den. Typ ett halvår efter alla andra men ändå =)
Har varit så duktig så att jag har dammsugit hela ovanvåningen och kommit ihåg att vattna pumpan, men den måste nog ha mer vatten nu när den satt blommor. Ska ta och fotografera den också nu nån dag så jag har det sparat sedan.

   Grounau   

Datum: 2010-07-18 Tid: 11:35:34    

Hade lite lektion i fredagskväll, red på Grounau för ovanlighetens skull. Och det kändes helknäppt. Kunde knappt styra, och en volt gick inte alls för han ville inte riktigt gå undan för höger skänkel... Suck, fast det kändes bra så länge Mia tömmade honom samtidigt så det kommer väl får jag hoppas. Mia tömmade Pors också, och han gick riktigt fint =)

Bild i repris, ser tråkigt ut utan bild. Och detta är nog den enda jag har där jag sitter på Grounau. Tror, men är inte helt säker, att den är tagen första gången jag red på honom. Typ 2 dagar efter att han kommit ner. Då gick allt super, men då var jag ju å andra sidan van vid en annan häst som var mer jämnställd med Grounau.


   15 juli 2010   

Datum: 2010-07-15 Tid: 12:18:53    

Therese var här en stund igår, det var trevligt att prata med henne =) Fick även födelsedagspresent av henne, vilket jag inte hade förväntat mig. En lite bok med typ ordspråk och en liten "tavla" med orden: Vi kan inte båda se bra ut... det är antingen jag eller hemmet. Undra hur jag ska tolka det^^ Fats med tanke på att mitt rum alltid ser ut som kriget så ska jag nog tolka det positivt.


   Tömkörd   

Datum: 2010-07-14 Tid: 12:24:28    
Inte jag dock, utan Pors. Var uppe i stallet till sent igår, som vanligt så jag orkade inte blogga när jag kom hem. I alla fall så har det nu varit att jag och Pors bara haft krig, så igår tömkörde Mia honom. Det blev bättre, men vi är inte där än, där vi var förra sommaren. Men vi är på gång! Och sedan eftersom jag knappt sovit då det varit så varmt så klarade inte jag av att rida så mycket, speciellt inte när han var trött också. Så det blev bara ett kort pass för min del. Men ett längre för honom.
Har fått reda på att han ska åka hem i september, och innan dess ska galoppen sitta där så att man kan rida en L:C 2:a utan problem med honom.

   Plötsligt händer det...   

Datum: 2010-07-13 Tid: 14:28:19    

När vi var i Falsterbo så delade de ut Fanta, helt gratis. Hur ofta händer det? Gott var det, fick en på väg ut på torsdag kvällen och en sedan på fredag förmiddag. Med tanke på att de kostade typ 15 kronor inne på området så var det väldigt snällt i värmen =)

   Pors igår...   

Datum: 2010-07-12 Tid: 19:31:54    
Det gick inte alls bra, fast vi hann å andra sidan inte med så mycket heller. Tog lite tid att passa in det nya tränset, men det är fiiint på honom! Får hoppas det kommer passa bra på Geddisen(vars namn jag fortfarande inte är säker på^^) satt upp, red fram och han var stel ÖVERALLT, ingenting funkade. Och i samma veva började det blixtra och åska ännu mer. Mia satt upp och försökte, han ville fortfarande inte pch lite lagom till att han faktiskt började släppa lite lite så öppnar sig himmelen. Så det var bara att springa in i stallet, där strömmen hade gått^^
Åkte hem senare, mamma och pappa kom och hämtade mig. Så det blev inte mer gjort...

   vecka 5   

Datum: 2010-07-12 Tid: 16:19:47    
Borde det nog bli va, eller 4½ typ...

Plantan överlevde i alla fall de supervarma dagarna, och de dagarna jag var i Falsterbo och inte kunde vattna. Jag tror den trivs där den står, för den har börjat blomma. En bra planat med andra ord, allt annat jag rör vid vissnar. Till och med plastblomman i lekstugan har vissnat och tappat bladen... xD

   Svettigt   

Datum: 2010-07-11 Tid: 19:47:03    
Hatar när det är så varmt... Har suttit inomhus i princip hela dagen, inget kul alls. Men nu lagar mamma mat, och efter det tänkte jag försöka ta mig upp till stallet. Jag skiter i att det är VM-final, är inte Sverige med finns det ingen anledning att tråka ut sig med att titta. Ska rida Pors hade jag tänkt, och se hur han passar i det nya tränset. Fast det känns knappt lönt att rida honom med det, nu när han snart ska åka. Jag hoppas verkligen att det går bra med Gadissen(ingen aning om hur det där ska stavas, eller om det ens är hennes riktiga namn...) så att jag har en häst att rida. Kan ju alltid rida Grounau, men vi två passar inte riktigt tillsammans. Kan visserligen bara vara en fråga om träning, men det har aldrig "klickat"... Får se hur det blir.

   11 juli 2010   

Datum: 2010-07-11 Tid: 11:15:05    
Hahahaha, detta går inte bra. Har missat att skriva något på några dagar nu, fast å andra sidan har jag varit i Falsterbo två av dem. Kollade på en del dressyr och handlade ett träns, fleecejacka, pannband till tränset samt en lite halvläskig med sjukt underbar kudde^^ Lyckades även för typ första gången i mitt liv bränna mig lite på axlarna, fast inte så mycket, känns knappt är mest bara röd som har gått ner nu till brunt.


Vi har nu dessutom beslutat om att inte ha Pors längre, känns tråkigt, jag har ju ändå utbildat honom från 0. Men jag känner inte att jag utvecklas så mycket, och jag kan inte ut och tävla eller något. Så han åker tillbaka till sin ägare så får jag hoppas att det finns någon liten ryttare som kan rida honom och ut och tävla =)

   7 juli 2010   

Datum: 2010-07-07 Tid: 15:51:38    
Falsterbo imorgon!!! Längtar, ska förhoppningsvis bli lika kul som förra året!

Idag har jag hjälpt syster att tvätta en bil, den behövde verkligen tvättas. Vi passade på att vaxa en och en halv dörr också, bara för att se skillnaden, och i vissa vinklar såg man verkligen att det skulle behövas på hela bilen. Suttit ute en stund på balkongen med, behöver få lite sol och lite färg.

   6 juli 2010   

Datum: 2010-07-06 Tid: 21:05:34    
Känns inte som om jag har hunnit vara hemma på hela dagen, inte riktigt sant då jag stack hemifrån vid 12, men ändå. Färgade håret i morse, blev några snäpp mörkare samt enfärgat till skillnad från den konstiga blandningen jag haft tidigare^^ Lyckades till och med färgadet jämnt, utan fläckar.
Övningskörde också, gick riktigt bra, fick bra kärringstopp 1 gång tror jag. Det går framåt. Sedan var det dags för frisören, trodde inte att jag skulle få tid idag, men det fick jag. Så nu kan jag dra fingrarna igenom håret utan att fastna och hålla på. Det blev lite kortare än vad jag hade tänkt, menmen bättre det än att det är en massa slitet kvar. Hon passade på att platta det också, känns jätteovant, mitt hår brukar jag bara få vara som det är med lite lätt självfall. Snyggt blev det, så jag är helnöjd.
Hade sedan en halvtimme kvar innan teorin, tänkte först sticka hem och hämta böckerna. Men pappa som ändå skulle iväg var snäll och lämnade av dem på vägen.

Ska försöka ta en bild av mitt hår, nu innan jag tvättar det så att färgen trillar bort...

   5 juli 2010   

Datum: 2010-07-05 Tid: 16:31:13    
Kanske dags att skriva ett inlägg? Här är verkligen helt dött,har läst ut min bok och har inget bättre för mig än att sitta och spela loja spel på facebook. Längtar till på torsdag, för då åker vi till Falsterbo Horse Show! Hoppas att det blir lika roligt som förra året^^

Funderar på att försöka ta mig till frisören imorgon efter min körlektion och hoppas på en tid så snart som möjligt. Mitt hår börjar verkligen bli slitet, jag kan ju dra isär hårstråna hur lätt som helst. Men jag har ingen aning om vad jag mer vill göra än toppa det. Känns så tråkigt, men vill samtidigt inte klippa av för mycket...

   Träningsvärk...   

Datum: 2010-07-03 Tid: 23:44:55    
... kommer jag alldeles säkert ha imorgon. Började att rida Pors, men han vill inte alls som jag ville och höll på att bråka hela tiden, så Mia tog över. Och då fick jag låna Jense, första svårigheten var väl att komma upp. 1.62cm hög frisier är inte det enklaste att klättra upp på. Pors är ganska bred numera, men Jense var snäppet värre. Helt plötsligt visste jag inte var mina fötter befann sig längre. Men det gick bra, skritten var sådär gick ganska segt. Men i traven gick det super, men jobbigt var det. Hela tiden hålla med knäna och pressa ner baken i sadeln, hålla med magen så jag inte trillade framåt, driva plocka med tyglarna osv, men häftigt var det =)
Fick sedan tillbaka Pors, som nu var rätt trött. Och det gick, inte så super som det gått ibland, men bra nog.

   3 juli 2010   

Datum: 2010-07-03 Tid: 15:09:41    
Guldstjärna till mig, jag pallade att cykla upp till stallet igår kväll. Jag lyckades till och med pumpa däcken lite innan jag begav mig. Fanns naturligtvis en bra förklaring till detta, Mia bad mig handla med 4 flaskor pepsi max. Så för att cyklen (och jag) skulle kunna klara den mödosamma färden med 6 kilo extra last så krävdes det lite mer luft i däcken^^
Dock blev det ingen ridning, vi satt inne och kollade på blocket m.m. och sedan var klockan helt plötsligt halv 10. Då kändes det inte helt lönt att plocka in en häst, men halv 8 ska jag vara där idag.

Hahahaha, lite lagom random bild som jag hittade i systers telefon. Jag får låna den tills jag får tummen ur röven för att köpa en ny. Råtta i nån plastväxt på IKEA för några år sedan. Det står i katalogen; Känn dig som hemma. Så det gjorde jag och syster och sprang runt och placerade den här råttan lite överallt och fotograferade. En del kollade lite skumt på oss. Gissa vad vi sedan fick i julklapp det året...




   Dagens quest   

Datum: 2010-07-03 Tid: 13:07:22    
Detta mötte mig när jag gått ner för att äta frukost:
Spelet "Rädda strumpan" finns nu tillgängligt på strykbrädan! Det gäller att få så många par som möjligt!
På strykbrädan fann jag två högar med strumpor varav på den ena det vilade en lapp som sa:
Detta är jokrar! De har inte hittas sinlike den senaste tiden... Idag kanske(+ poäng!)

Så nu vet jag vad jag ska syssla med idag^^

   2 juli 2010   

Datum: 2010-07-02 Tid: 12:48:06    
Idag skiner solen riktigt igen, fast inte riktigt lika mycket som för några dagar sedan som tur är. Då kanske jag till och med kan gå ut en liten stund. Försöker just nu bringa lite ordning på mitt rum, försöker! Går inte så superbra, håller för tillfället på med ena bokhyllan och ska arbeta mig ut från det hörnet =)
Blev inget stall igår, var helt enkelt för trött. Men idag så, idag har jag mer energi. Och dessutom behöver jag röra på mig.


Söt sommarbild från förra tisdagen, mobilkvalité^^


   vecka 3   

Datum: 2010-07-02 Tid: 11:36:34    

Tror jag att det blir i alla fall^^

Än har pumpan inte börjat dö, den växer så det knakar. Trots att jag jämt och ständigt glömmer att ge den vatten^^ Borde ta och rensa lite ogräs dock, nu hänger det inte bara bakom galler i ena hörnan, utan har spridit sig till resten också. Brukar ta lite varje gång jag vattnar så det inte tar över helt. Undrar hur stor den kommer bli innan den dör, om den kommer att ta över hela balkongen eller om rankorna kommer att knäckas för att krukan är för hög? Den som lever får se =)


   1 juli 2010   

Datum: 2010-07-01 Tid: 15:36:55    
Trött och sliten är jag idag. Var uppe till alldeles för sent i natt och satt framför datorn. Skulle behöva sova ett par timmar nu, men gör jag det så kommer jag inte kunna somna i kväll. Har egentligen (som vanligt) inget vettigt att skriva. Funderar på att sticka upp till hästen snart/senare, det är ju inte fullt lika varmt idag som det har varit tidigare. Och han hade en vilodag igår, så han behöver väl röra lite på sig. Tror att det var mest skritt som skulle vara nu några pass, mycket böja, gå undan för skänkel m.m.
Nu ska jag se om jag kan hitta något gott att tugga på, är lite småhungrig^^

RSS 2.0