Galopp!=)   

Datum: 2010-02-28 Tid: 21:33:33    
Nu har jag äntligen galopperat på Wilma igen, och jag kommer alldeles säkert ha träningsvärk i benen/låren imorgon.
Red mycket i skritt som vanligt, men det blir mer och mer trav hela tiden. I skritten var det väldigt mycket att jag inte ska glappa på yttertyglen vilket jag gör hela tiden. Tränade övergångar mellan skritt och trav, fick till några riktigt bra =) Det känns att det går åt rätt håll igen.
Galoppen var underbar som vanligt, dock fick jag jobba mer nu för att hålla ihop henne, och det blev lite missar. Hon känner direkt om jag inte är 100 med, och då bryter hon av. Men sista galoppvolten blev riktigt bra, med bra takt och mycket uppåt =)

Kram!

   =)   

Datum: 2010-02-28 Tid: 17:34:43    


Rösta gärna=)
http://event.asus.se/goanywhereinstyle/sv/competitions/outfit/0452

Kram!

   Namnsdag!   

Datum: 2010-02-28 Tid: 12:08:41    
Woho! Jag har namnsdag idag =) Får se hur många som kommer ihåg det/vet om det. Fick några grattis i förskott igår, och har fått ett idag^^

Kram!

   God morgon!   

Datum: 2010-02-28 Tid: 10:30:23    
När jag vaknade tidigare i morse, hörde jag att det regnade=)=) Att man kan bli så glad för lite regn, lite tråkigt att snön försvinner för jag har inte fotat Wilma än, och jag ville ju ha bilder på henne i galopp i snön. Fast utan snö kan nog också bli bra.
Det har slutat regna nu, så det ligger ju fortfarande snö, men inte så länge till.

Nu ska jag se om jag kan få komma upp till stallet idag, har kommit så mycket emellan, börjar sakna hästen nu.

Kram!

   No nolifer saturday!   

Datum: 2010-02-27 Tid: 21:50:06    
Woho! för en gångs skull har jag gjort något vettigt och varit social på en lördag^^

Vilket resulterade i att jag inte uppdaterat på hela dagen, hahaha skriver bara när det inte händer något, händer det något pallar jag inte skriva...

Menmen, var först på lilla Lavas dop. Pigg och glad var hon hela tiden förutom när prästen ställde sig framför henne så att hon bara såg honom. Dessutom var det lite kul, för när prästen sa; "Nu är du döpt" lät Lava, och det lät precis som hon sa;"japp!" hahaha, sött=)
Sedan blev vi bjudna på smörgåstårta och vanlig tårta, mycket gott! Gosh, fick hälsa på alla hennes släktingar också, tror inte jag kommer ihåg något namn på någon...

Var en stund hos Tiina sedan, pratade lite, fick lite musik och andra säsongen av Skins, så nu vet jag vad jag ska göra när jag får tråkigt =)

Kram!

   Teknisten kan bara hon vill!   

Datum: 2010-02-26 Tid: 19:12:48    
Har haft en låda som inte gått att skjuta igen nu några dagar, och fan vad jag har stört mig på det! Jag klarar av att ha en massa skräp liggande på golvet, böcker m.m. som jag flyttar mellan sängen och skrivbordsstolen beroende på var jag ska vara, men lådor som är utdragna samt garderobsdörrar som inte är riktigt stängda; det får jag panik av!
Försökte först trycka in lådan med våld, vilket visade sig vara ett mindre lyckat tilltag...Tittade underbyrån samt kände över lådan, men hittade inget som satt fast. Kollade lite mer under och såg att bottnen på lådan hängde neråt. Så nu har jag suttit och tömt lådan för att sedan dra ut den helt och trycka tillbaka bottnen igen. Och nu funkar det att öppna och stänga utan minsta lilla problem, det enda som återstår är att lägga tillbaka en del av sakerna och hitta nya platser åt det som inte får plats, hmmm...

Kram!

   Vårtecken!   

Datum: 2010-02-26 Tid: 15:32:46    

Snödroppar!
Såg att snödropparna har börjat titta fram. Var nyss ute för att se om vi får någon post(vilket vi inte hade..) möts av ljudet från smältande snö, samt känslan av plusgrader och en sol som gör tappra försök att lysa igenom molntäcket. Och för någon vecka sedan innan hästarna blev klippta hade deras vinterpäls börjat falla. Jag ser ett ljus i tunneln, ett slut på den långa vintern.
Bara för det lär det väl bli snöstorm igen om någon dag=(

Kram!

   Nu är jag hemma igen...   

Datum: 2010-02-26 Tid: 12:55:51    

Eller, jag kom ju hem redan igår. Men var så trött så jag pallade inte göra annat än att sova.
Tåget hem från Gnosjö var försenat 80minuter när vi äntligen kunde stiga av i Alvesta, sedan var det bara att vänta i 20minuter innan man till sist satt på tåget hem. Gud vad skönt det var att sätta sig på ett Öresundståg, SJ's tåg är ju hur små och omoderna som helst, man måste öppna dörrarna själv!!! Hahaha, nädå, jag är inte alls lat...

Skulle ha åkt upp till hästen idag, men det blir inget med det. Ska dit innan dopet imorgon istället. Får hoppas att träningsvärken samt axelvärken(att bära två tunga resväskor innehållandes ett par pjäxor var+annat skit är inte att rekommendera...)har släppt. Nu blir det väl istället att jag sätter mig och kollar något avsnitt mer på Skins.

Kram!

   Snöat i backen   

Datum: 2010-02-25 Tid: 15:37:06    
Vädret var sämre idag, snöade som bara den i backen. Och det i kombination med hemsk träningsvärk (jag som trodde att jag hade vältränade lår). Så vi gav upp vid halv 2 tiden och åkte tillbaka för att äta god middag =)

Ska packa färdigt väskan nu så att Frida inte klagar på det^^

Kram!

   I Gislaved!   

Datum: 2010-02-24 Tid: 20:31:57    
Fick låna dator av Fridas mormor =)

Vi har åkt skidor hela dagen, verkligen superkul. Har haft väldigt tur med vädret oxå, nån minus grad och solen tittade fram några timmar mitt på dagen. Snön och backarna var underbara på morgonen, dock blev det lite isigt på eftermiddagen, men vad kan man vänta annars vänta sig? Inte alltför mycket folk i backarna heller, tog inte mer än någon minut att köa till liften. Helt underbar dag!
Var ju nervös innan att bo hemma hos Fridas mormor, men de är väldigt trevliga, och jag känner verkligen att jag är välkommen.

Nu ska jag återgå till "Crocodile Dundee" som går på fyran. Imorgon blir det mer skidåkning, får hoppas att det går lika bra då, och att träningsvärken inte är alltför jobbig.

Kram från Frida och Maria!

   Snart dags!   

Datum: 2010-02-23 Tid: 16:42:46    
Gosh, om cirka 1 timme går tåget. Börjar bli riktigt nervös nu, fattar inte varför, men så är det i alla fall.

Har fått ny tandställning nu, eller i alla fall ny tråd i den. Som tur är har det inte börjat spänna ännu, men det kommer väl inatt så att jag inte kan sova. Skulle inte förvåna mig ett dugg.

Nu ska jag packa klart det sista och byta om innan Frida kommer hit. Blir nog inte att datorn hänger med, tyvärr. Fast det beror på hur mycket packning vi har, kan vi bära en datorväska utan problem får den hänga med^^

Kram!

   Ajajajaj   

Datum: 2010-02-23 Tid: 11:25:28    
Nu ska jag snart till tandläkaren, usch. Har inget emot själva tandläkaren, men det gör så ont dagarna efter man har spänt tandställningen. Men jag kommer att äverleva, får bara tänka på hur fina tänder jag kommer att få när jag genomlidit detta^^

Fast först ska jag och mamma luncha i stan, se om vi hittar något gott=)

Kram!

   Pulsat i snön   

Datum: 2010-02-22 Tid: 21:21:54    
 Massor av snö låg det på ridbanan, så lilla damen fick jobbar ordentligt idag. Men det är bra, det är nästan så att man kan se skillnaden på henne från gång till gång att hon ser finare ut. Det är kul=)

Blev som sagt ridning på banan, som vanligt. Mycket skritt idag också, ska ju få henne så mjuk som möjligt i sidorna, och dessutom tar hon ju inte ut sig av att  skritta i snön. Blev lite volter, slalom och serpentiner, så att hon fick böja sig ordentligt. Lite jobbigt tyckte hon att det var, men inte lika mycket som sist.
Travade längs med spåret i slutet, tränade att göra fina hörnpasseringar och att jag ska kunna sitta ner i traven utan att hon ångar på. Tränade även på avsaktningar utan att hon ska slänga upp huvudet, fick till någon i varje varv rätt bra. Men det ska det tränas mer på.

Kram!

   Tvättat   

Datum: 2010-02-22 Tid: 21:02:49    
Nu har jag varit riktigt duktig! Har för första gången i mitt liv startat tvättmaskinen =)=) Visserligen var det bara min tvätt, men ändå. Så nu kan jag ha med min älskade tröja till Hestra imorgon!
Vi håller på att planera det sista nu, som t.ex. att köpa tågbiljett^^ Jaja, det kommer säkert att bli bra, boende och allt har vi ju, vi ska bara komma dit.

Kram!

   Stallet nästa   

Datum: 2010-02-22 Tid: 13:08:00    
Nu ska jag dra upp till stallet, får se hur moppen klarar av snön i värsta fall får jag väl ställa den i skogen på halva vägen och gå resten^^

Skriver om jag kommer hem levande^^

Kram!

   Packad!   

Datum: 2010-02-22 Tid: 10:00:03    
Måste väskan vara imorgon, shit, jag börjar bli nervös nu. Blir alltid det innan jag ska resa någonstans, speciellt om ingen vuxen är med och håller koll på allt. Men jag och Frida ska nog klara av att ta tåget härifrån, byta i Alvesta och vidare till Gnosjö. Jobbigaste blir nog all packning. För vi tar ju med oss skidor, stavar, pjäxor och hjälmar på tåget + kläder(både att åka i och till annat). Tror knappt att jag kommer ha plats att ta med datorn, får se hur det blir klarar jag av att bära hänger den och bredbandet med...

Så nu ska jag släpa fram lite saker jag ska ha med mig, så får pappa ta ner väskan från vinden ikväll. Hoppas llt får plats^^

Kram!

   Varm choklad är ful!   

Datum: 2010-02-21 Tid: 18:26:03    

"Sabrina säger (18:14):
*hoping that my chocolate is soon cold :D i put it into the freezer cause warm chocolate is ugly"

Hahahaha, Tiina visade detta för mig, och när till och med jag reagerar på att engelskan är fel, då är det riktigt illa^^ Dock är Sabrina från Tyskland, så vi får väl acceptera hennes engelska...

Kram! 


   Ingen ridning =(   

Datum: 2010-02-21 Tid: 15:58:10    
Blev med lurad till stugan med löftet om att få åka släde efter en häst. Kommer upp till stugan, det stinker samt är iskallt, så jag stannade ute en stund och skottade bort halvmetern med snö så att mamma skulle kunna hänga upp mat till fåglarna.
Åt middag, och i samma veva kommer pappa med orden; "Jag är ledsen att jag nog lurade hit dig, ena skaklen till släde är sönder, han skulle se om han hittade nån annan som passade." Snyft! Fast det var nog tur för hästen, hon är närmare 30 år gammal och har inte gjort något vettigt sen sist vi spände släden efter henne för 3-4 år sedan^^
Vi gick i alla fall bort till bron där det var "vinterträff" eller något och hälsade på alla infödningarna/lokalbefolkningen som var där. Och den som säger att smålänningar är snåla har då verkligen inte träffat dessa;"Ska du ha lite soppa till? Ta nu en varm korv! En kopp kaffe? Bullarna har frösit, men de går att äta ändå, vill du ha?"
De sysslade även med pimpling, så de drog upp 3 gäddor ur sjön. De var lite läskiga, för de slog inte ihjäl fiskarna, bara la dem i snön så att de frös, men de levde fortfarande. Rätt var det var hade man en gädda som slog i benen på en, usch...

Följde med upp till gården sedan och kollade på släden, tyvärr hade de inte hittat en skakel som passade, så hästen slapp dra oss^^ Och som tur var stod hon inne, annars hade hon sprungit iväg bara hon fått syn på mig. Hon gillar mig inte riktigt sedan jag försökte rida på henne för 4 år sedan. Men jag fick lov att mysa lite med henne utan att hon vände rumpan till, kanske var det för att jag först mutade henne med morötter och äpplen. Eller så tyckte hon helt enkelt att det var mysigt att bli klappad och kliad på.

Nu ska vi ta och köra hemåt igen, ska puffa på mamma så att hon snabbt lägger in lite bilder i datorn så att jag kan knycka dem sedan^^

Kram!

   Utsövd =)   

Datum: 2010-02-21 Tid: 10:05:07    
Woho! För en gångs skull är jag inte supertrött när jag vaknar, jag känner mig faktiskt riktigt pigg!

Jag tycker verkligen inte om snön, har fallit ännu mer nu, så jag har ingen aning om om jag kan ta mig upp till stallet och kan rida. Mamma erbjöd sig halvt att skjutsa mig, men åter, hur mycket snö ligger egentligen på ridbanan? Visst, det är bra träning för Wilma att plumsa runt i snön, men det ligger troligtvis allt för mycket snö för att det ska gå...

Nu ska jag i alla fall ta och slänga ner tvätten i källaren så att jag har lite rena kläder till på tisdag då jag ska oka till Hestra och åka skidor! =)=)=)

Kram!

   Blue men group   

Datum: 2010-02-20 Tid: 22:08:56    

Såg nyss på melodifestivalen, och herregud, de där blå smurfarna var ju läskiga! Nästan så att jag kommer att drömma mardrömmar om dem inatt.
Lite kul att Timoteij gick vidare, schlagerskräll^^ Men jag tyckte att de var helt okej.

Nu ska jag sova, fick ju inte göra det så mycket igår pga den där italienska skitgalan!

Kram!


   Skriver   

Datum: 2010-02-20 Tid: 16:51:02    
Sitter och försöker skriva färdigt en novell som jag påbörjade när jag hade tråkigt under min APU. Då skrev jag den på rutat papper, för hand så nu har jag ett väldans jobb att skriva in det på datorn, det är så smått så smått, en bokstav är ungefär en fjärdedel av en ruta så, och dessutom lite lagom utsmetat här och där. Men det är så skönt att veta att man är färdig, inte har en massa som ligger och väntar. Så nu ska jag fortsätta att skriva, får hoppas att det blir något bra utav det i alla fall^^

Kram!

   *Gäsp*   

Datum: 2010-02-20 Tid: 10:56:30    
Herregud vad trött jag är, satt uppe till ett igår vilket jag inte brukar göra, brukar somna vid 11 ungefär... Tittade på nån italiensk gala eller något, trodde att Tokio Hotel skulle uppträda. Men tji fick jag, inget TH kom. Tydligen sände de galan på två kanaler eller något, så jag tittade på fel... Tur att youtube finns^^

Nu tycker jag att snön ska ta och försvinna, har snöat sjukt mycket i natt, så vi har väl i alla fall 40cm snö om inte mer. Känns helknäppt, vi brukar bara ha max 10cm som ligger i drygt en vecka och sedan är det slask i nån månad. Nu har snön legat i, jag vet inte hur länge. Jobbigt är det, men då hinner jag i alla fall ta fina bilder på Wilma i snön innan hon åker.

Kram!

   Bättre igen =)   

Datum: 2010-02-19 Tid: 17:51:35    

Körde till stallet i värsta snöstormen (eller så mycket snöstorm var det ju inte, men att köra moped när det snöar är inte det roligaste) Kom fram till stallet och gick, såg att hästarna fortfarande var inne. Så jag gjorde som jag brukade, gick runt och hälsade på alla. Tobbe låg ner i hans och Curres box, så jag gick in till dem. Det var så mysigt, satt bredvid Tobbe som fortsatte att ligga ner och klappade honom samtidigt som Curre stod bredvid och myste med oss =)

Ridningen idag gick bättre än tidigare, hade ett vanligt tredelat samt gramanen på henne. Det märktes ju att hon hade gått på ett skarpare bett för hon var hårdare i munnen än vad hon varit tidigare. Men nu vågade jag hålla i henne så nu fick hon jobba ordentligt och det tyckte hon var lite jobbigt men det gick. Fick henne att flytta sig för båda skänklarna i skritten.
Traven jobbade jag inte så jättemycket med, gjorde lite stora volter under lättridning. Tränade sedan att sitta ner i traven, inte det lättaste då hon tror att hon ska galoppera då, jag spänner mig osv... Men jag klarade av att slappna av och det var så underbart att sitta ner i hennes mjuka avslappnade trav och bara njuta. När hon kom för två år sedan hade man aldrig ens kunnat tänka tanken att sitta ner. Tränade lite på övergångar mellan skritt och trav, gick helt okej, hon drog upp huvudet lite i avsaktningarna men några gånger gjorde hon dem helt perfekt =)
Under avskrittningen tränade jag lite på att styra henne utan tyglar. Och det gick sådär, lutar mig jättemycket och då tar jag ju faktiskt i tygeln^^ Men hon svänger i alla fall för väldigt litet från tygeln=)

Kram!


   Lat är vad jag är...   

Datum: 2010-02-19 Tid: 12:18:05    
...och extremt stel och ostretchad, klarade av cirka 10 minuter, sedan trodde jag att jag skulle svimma. Och då var det bara andning och lite stretch... Mycket skit som kom ut i systemet, så jag tror jag håller där och försöker mer en annan gång. Det känns lite bättre i nacken och ryggen i alla fall.

Nu ska jag sticka upp till stallet och rida, det är som tur av träning jag är van vid så det kommer jag inte dö helt av^^

Kram!

   Stel och dan...   

Datum: 2010-02-19 Tid: 09:17:48    
Är helt stel i hela kroppen, vet inte vad jag har gjort. Men det är kanske det som är problemet, att jag inte har gjort så mycket, inte rört mig lika mycket som jag brukar göra. Så jag tänkte ta och göra lite yoga om en stund, se om det kan hjälpa...

Kram!

   Lov!!!   

Datum: 2010-02-18 Tid: 17:04:42    

Finally! Nu har jag lov! Skulle egentligen gått i skolan imorgon med, men eftersom jag var i skolan på Öppet Hus i höstas behöver jag inte det =)=)=)=)=)=)=)=)=)

Försöker just nu skapa lite i 3D canvas, en liten grej som, om jag får det att funka(har aldrig arbetat i programmet innan) ska ha i min nya design... Vi får se hur det går med den saken^^

Kram!

   Fotografering   

Datum: 2010-02-17 Tid: 09:41:05    
Nu ska jag snart fotas till Malins projektarbete, är lite nervös för hur det blir, men jag litar på henne =)
Fast först ska jag spela piano, och idag kan hon inte klaga på att jag har för långa naglar, klippte dem nyss så nu är de korta i min mening i alla fall^^

Kram!

   Mr Bean som Avatar   

Datum: 2010-02-15 Tid: 14:17:14    
Hahahahahaha, dagens roligaste bild helt klart^^


Kram!

   Sjuk =(   

Datum: 2010-02-15 Tid: 10:27:11    
Usch, vad jag hatar det! Sitter här med lite lätt feber och huvudvärk, men kan inte sova längre. Får hoppas att det inte håller i sig allt för länge bara, missar man 2 lektioner av samma ämne i skolan så är man körd.

Tänkte spela lite Sims nu, och hoppas att det ska pigga upp mig lite. Började spela igen i lördags efter att inte ha spelat sedan i somras. Det tog ett tag innan jag kom på alla kommandona igen, men nu går det bra^^

Kram!

   Över 100!   

Datum: 2010-02-14 Tid: 20:56:52    
Woho, nu har jag skrivit över 100 inlägg, bara 265 kvar innan jag klarat första delen av mitt nyårslöfte! Hahaha^^

Har varit och ridit Wilma, det går verkligen sämre och sämre, fast idag hade hon i alla fall bakdelen med sig =) Jag fattar inte vad jag gör för fel, men det känns som om hon har tappat en del av sin framåtbjudning, får väl börja jobba på att få fram den igen.
Efter ridningen gick jag in till hingsthagen och kelade lite med Pors, och genast var det två små föl framme och nosade på mig. De är så söta! Dock tycker jag inte riktigt om när de går lite för långt med sitt nimmrande och slickande, för rätt som det är har man en minihäst som biter. Tur att de bara biter i jackan, annars hade dte nog gjort rätt ont...

Kram!

   Alla <3 dag   

Datum: 2010-02-14 Tid: 12:30:17    
Och den har jag hittills spenderat i kyrkan. Sjöng med kören, så nu har jag ont i halsen, som vanligt...

Ska snart upp till stallet, och ska förhoppningsvis rida en tur ut i skogen=)

Har jag tur så tar mamma med sig Atlantis 2 från stugan, så jagkan sitta och kolla på den ikväll^^

Kram!

   Jag gillar inte rubriker!   

Datum: 2010-02-13 Tid: 11:42:57    
Har så svårt att komma på något vettigt att skriva, helst ska det ju passa texten...^^

Lite ledsen, nu kommer jag inte få åka "skolbil" till/från skolan längre... Har varit så skönt den senaste veckan att jag fått skjuts nån gång om dagen till/från skolan. Mycket uppskattat, speciellt av mig som nästan alltid går eller cyklar till skolan och dessutom drömt om att få åka en sån där gul skolbuss de har i amerikanska filmer någon gång...(Ja, jag är helt normal xD) Någon gul skolbuss var det ju inte, men en gul bil, så nu tycker jag att jag har uppfyllt min dröm^^

Idag blir det till att försöka städa lite, nu börjar jag faktiskt själv få panik på min röra, och dte är inget som händer ofta... Skrivbordet SKA i alla fall rensas, så jag kan ha datorn där, och kanske kan lyckas göra något vettigt så som läxor^^

Kram!

   =(   

Datum: 2010-02-12 Tid: 21:13:08    
Känns som om ridningen går sämre igen, Wilma funkade inte riktigt idag. Hon hade knappt något tramp med bakbenen, hoppas att det beror på att hon bara har skor bak och att snön fastnade. Men framdelen gick rätt bra, kunde böja henne, och hon gick i form en stor del av passet, men eftersom bakdelen inte funkade så blev ju inte resultatet det bästa.

Kram!

   Tugnt   

Datum: 2010-02-11 Tid: 17:13:35    
Fysiken i eftermiddags var riktigt tung. Kändes som om huvudet skulle sprängas, men tror jag kunde trycka in lite kunskap i det i alla fall. Får ta och ägna några timmar någon dag till att renskriva alla anteckningar så att jag får någon ordning på dem. Fast just nu ska jag bara vila huvudet.

Tyskan däremot var lagom chill, jag var den enda på lektionen(!)okej, i vanliga fall är vi bara 2 men ändå, och så en lärare som har 2 grupper samtidigt^^ Jobbade med prepositioner i dativ och ackustativ, det gick helt okej. I slutet kom Frida upp och höll mig sällskap, så hon fick lite extra tyskalektion.

Kram!

   Segt...   

Datum: 2010-02-10 Tid: 21:33:07    
Har nog världens segaste bredband eller något. Har försökt att starta en antivirus-scanning via internet nu i över 2 timmar, den har inte ens startat ännu. Den håller fortfarande på att "uppdatera databasen". Suck, blir så trött på det. Det lär väl bli att datorn får stå på över natten, enda nackdelen då är att bredbandet kopplar ur sig, så det funkar inte heller.

Imorgon har jag sovmorgon! Ska bli skönt att kunna sova lite längre, även fast jag måste gå upp tidigt ändå för att göra färdigt fysikläxan. Får väl nästan skylla mig själv för att jag inte gjorde den idag när jag hade tid till det. Om jag hinner ska jag se om jag kan räkna nån sida i matten också, fast följer jag och Linus vår tidsplan med en halv sida i timmen(tror jag att det var) så hinner jag bli färdig ändå på fredag. Men bättre det säkra före det osäkra^^

Kram!

   Wilmisen!   

Datum: 2010-02-10 Tid: 19:12:51    
Red Wilma idag, gick inte riktigt lika bra som sist, men det var ändå positivt!
Började med att skritta med en runda ut i skogen och sedan in på ridbanan för att trava och böja lite mer. Var halt ute på vägen så hon halkade hela tiden med bakhovarna.
Men inne på banan var det inga problem. Hon var lite stelare än sist, kanske pga uteritten. Red precis som sist med långa tyglar hela tiden och allt som oftast gick hon i "form", hon sökte sig neråt inte hela tiden för då och då höjde hon huvudet, men det räckte att man tog lite i ena tyglen så sänkte hon sig igen.
Blev ingen galopp idag, men det blir kanske på fredag...

Kram!

   Usch...   

Datum: 2010-02-09 Tid: 16:10:31    
Hann inte med alla uppgifter i fysiken på lektionen, så nu har man det i läxa istället. Men det ska nog gå bra, bara jag vill.=)
Har lämnat alla biljetter+pappret med mina uppgifter till skolan nu, så att jag får ersättning för resorna jga gjorde med buss till och från praktiken. Kul att få pengar av skolan, fick ju 40:-/dag under praktiken för maten.

Nu ska jag ta och äta innan det är dax att promenera ut i kylan igen för att ta sig till kören. Oskar fyller år idag, så då sjunger vi kanske för honom, om han är där...

Kram!

   CAD-lektion   

Datum: 2010-02-09 Tid: 09:56:25    
Eller, just nu har jag rast. Men i alla fall, kul att få arbeta med dator igen.

Alice upptäckte nyss att jag har en blogg, så nu sitter hon och ska läsa igenom alla inlägg, det kommer att ta tid...

Kollade på Atlantis igår, så nu ska jag se om jag kan hitta Atlantis 2, har för mig att vi ska ha den hemma. Men är inte helt säker. Har ju inte sett den så många gånger så, men någon äger väl den alltid, så ska fråga runt lite om jag inte hittar den.

Kram!

   Atlantis   

Datum: 2010-02-08 Tid: 19:09:22    

Hahaha, vill så gärna se den nu, så jag ska se om jag kan knuffa bort mamma och pappa från TV:n^^ Värsta rycket eller något...

Kram!


   Runskrift...   

Datum: 2010-02-08 Tid: 16:39:38    
...Har vi ägnat oss åt på svenska idag, verkligen mycket intressant. Trots att våra svenskalektioner inte alltid känns jätteseriösa och meningsfulla. Har dock alltid gillat runor, vet inte varför... Kanske för att ordet "runa" betyder hemlighet?
Fast läxan kunde jag gärna varit utan, ett antal uppgifter om språkhistoria samt att översätta några runstenarm först till vanliga bokstäver och sedan till modern svenska. Kanske lika bra att fixa det så snabbt som möjligt så att man slipper tänka på det sedan.

Kram!

   Inte som planerat...   

Datum: 2010-02-07 Tid: 21:17:34    
Stack till stallet vid 5 och tänkte att jag skulle rida Wilma, men så blev det ju inte riktigt, hahaha, det blir nästan aldrig som man tänkt^^
Blev inbjuden och fick mat=) Dock var jag lite tveksam till maten först, man vet aldrig vad hon har blandat ner; nyponsoppa i pannkakor brukar det vara bl.a... Och denna gången hade jag ju sett henne laga till det, tacofärs, tacosås, ketchup(så långt helt okej), grädde, mjöl, lök, vatten, morötter... Och så till sist, den hemliga ingrediensen: Multivitaminjuice! Hahaha, min min när hon hällde i det var nog ganska obetalbar. Men som alltid var det helt okej att äta.
Tittade lite på mötesplatsen.se när jag ändå var där. Inte för att hitta någon egentligen, men alltid kul att se om det finns någon som verkar vettig så man har lite hopp kvar i alla fall^^
Efter ett bra tag gick vi ut till stallet, och där hann jag mocka ungefär 2 boxar innan jag var tvungen att ta mig hemåt igen.

Kommer hem; svettig, iskall, stinker häst, har flottigt hår och typ täckt av hundhår, och har den braiga idén att ställa mig i duschen. Men då har ju pappat fixat den tidigare idag, så silikonet hade troligtvis inte härdat klart(han hade glömt att kolla hur länge det skulle ta...) Det är i sånna situationer man är glad över att man faktiskt har ett badkar i huset också=)

Och nu är det dax att sova, imorgon väntar en lång dag med svenska och matte på schemat.
Ridningen? Ja, den får jag ta en annan dag...

Kram!

   Nothing to do...   

Datum: 2010-02-07 Tid: 16:37:00    
Har verkligen inget att göra idag, insperationen är minus 57 eller något... Ska troligtvis upp till stallet om en halvtimme, när min tränare är hemma igen. Inte lönt att jag åker dit själv, för jag kan inte ta in Wilma själv...=(

Idag är verkligen en negativ dag, allt jag vill är att bara klaga en massa. Och det gör ju inte tillvaron särskilt mycket ljusare precis^^

Ska se om datorn vill samarbeta så att jag kan spela lite Farmville.

Kram!

   Underbaraste!   

Datum: 2010-02-06 Tid: 21:48:14    
Wilma var helt underbar idag. Red henne på banan, och wow! Jag höll knappt i tygeln, stundtals riktigt hängde den, och ändå gick hon i form, med ryggen och bakbenen med sig. Red mest runt och njöt utan att göra alltför avancerade saker, blev lite volter och serpentiner i skitt och trav bara. Och avslutningsvis galopperade jag henne. Vilken känsla! Sist jag red henne i galopp hade vi dragkamp, nu höll jag bara lite i tygeln och hon reagerade bara jag tog lite, dessutom hade hon väldigt mycket luft i sprången(kanske det berodde på snön..) Helt underbart!
Känns som om jag fått tillbaka lite av ridglädjen nu, behövde nog ett hästbyte^^

Har även jobbat lite på min nya design, ska fixa lite till på den men inom en vecka ska den vara färdig=)

Kram!

   Hot n' Cold på simlish!   

Datum: 2010-02-06 Tid: 11:44:37    


Tycker nästan att låten är bättre på Simlish än på engelska^^

Kram!

   Wiii   

Datum: 2010-02-05 Tid: 22:36:22    
Ska ut och fota med Rulle snart igen nån dag. Blev så fina bilder sist, och jag tycker det är dax igen. Tänkte att hon skulle fota mig och Wilma på något snöigt fält. Frågan är ju bara hur man ska snygga upp oss, sist var ju temat "kottfé", men vad ska man ha nu?
Wilma är kolsvart, dock är ju hennes svans uppäten, manen på utväxt och dessutom har hon en fläck på var sida vid virvlen som är rakad, så hon har ju varit vackrare. Och jag ska ju helst inte rida utan hjälm och säkerhetsväst, och det finns ju inte precis så jättemycket fina vinterkläder man kan ha...
Så tips mottages gärna^^

Kram!















Från förra gången vi fotade =)

   Studieresa   

Datum: 2010-02-05 Tid: 19:57:54    

Har varit på studieresa med skolan idag, superskojsigt var det!
Till att börja med kom vi ju iväg försent, och det kan vi bara skylla läraren(eller kanske snön/SJ) för. Hans tåg var nämligen försenat så vi fick hämta upp honom på vägen.

Först besökte vi Scandiform, ett företag som tar fram möbler till kontors miljöer, det var kul att gå runt på dreas utställning och provsitta en massa konstiga stolar och soffor^^
Sedan vidare till pizzeria, blev en halv Capriosa(stavas?) med mild kebabsås, mums!
Och efter lång väntan(och diverse sena personer, som vi nästan körde ifrån^^) så stannade vi vid vårt sista stopp innan hemfärd; XLNT(excelent). Heminredening/kontorsinrednings affär, där de hade mycket fint.

Sedan körde vi hemåt igen^^

Kram!


   Nästan lite vår!   

Datum: 2010-02-04 Tid: 17:30:08    
Kändes nästa(notera nästan!) som om det var lite vår i luften, solen har nämligen skinit hela dagen!

Skolan idag var okej, var där redan vid kvart i nio för att göra det sista av fysikläxan och veckans matte. Sen vid 10 började tyskan. Och det var inte lite knäppt, menmen jag överlevde och på eftermiddagen var det så dags för fysik.
Kan verkligen säga att lärare kan göra väldigt stor skillnad angående om man gillar ämnet eller inte. Hatade verkligen fysik A, läraren bara rabblade en massa och skrev på tavlan osv... Nu i fysik B har vi en annan lärare, han ritar figurer, visar med labar m.m. Allt blir mycket enklare, och intressantare, för man "somnar" inte som man gjorde i fysik A, utan det händer hela tiden något. 


Hittade denna bilden i blocket som jag ska skriva fysiken i, ritade den förra året. Är meningen att det ska likna Wilma^^

Kram!

   Snöig ritt   

Datum: 2010-02-03 Tid: 20:07:11    
Red ut med Mia idag. Visste som vanligt inte vad jag ville göra eller något, så när hon sa att hon kunde hänga med ut en runda kändes det ganska välkommet. Red för ovanlighetens skull på Wilma, har inte ridit henne ordentligt på ett år, sedan hon fick sitt föl. Den hästen är ju bara för underbar, känslig, utan att vara för känslig. Dock var hon lite stel mot vad hon brukar vara, fast jag har ju å andra sidan nästan bara ridit henne på banan och när jag böjde henne lyssnade hon jättebra. Så just nu känns ridningen positiv igen =)
Kändes lite konstigt när ja skulle sitta upp också, helt plötsligt så fick jag ta i för att komma upp och sträckte mig nästan. Pors är ju 1.28 i mkh, så där är det ju nästan bara att slänga benet över ryggen, Wilma är 1.45 så viss skillnad blev det. Men trots att det var så länge sedan jag red henne kan jag inte beskriva känslan annat än att jag hade kommit hem.
Det enda negativa med ritten var att det snöade hela tiden, vilket var lite lätt irriterande. Och, för en gångs skull så hade jag håret uppsatt, så mina öron var inte särskilt varma när vi kom tillbaka till stallet.

Kram!

Wilmas föl Toblerone(Tobbe) i somras!

   Kören   

Datum: 2010-02-02 Tid: 19:24:27    
Kören var lika kul som vanligt. Man skrattar mycket, kanske för att man inte är van vid alla knasiga uppsjungningsövningar, och andra övningar. Ibland känns det som om det är lite teaterskola över det. Men man lär sig att slappna av, man får lov att göra fel, sjunga fel utan att världen går under, och det är väldigt skönt.
Idag sjöng vi på en massa psalmer, inte så kul kanske. Men vi tragglade inte in dem, det var mer bara så att vi skulle ha hört dem någon gång. Sjöng även på Josh Groban's sång You raise me up (Westlife har också gjort en version av den). Den går ju hur högt som helst i slutet, 3 höjningar är det i den. Hade bara hört lite av den tidigare, så jag blev helt chockad. Så nu har jag lite ont i halsen för att det blev för högt utan stöd.

Kram









Sjöng tyvärr inte denna låten, ska nog föreslå det någon gång!

   Hemkommen   

Datum: 2010-02-02 Tid: 16:20:10    
Har varit i skolan nu i 3 timmar och haft fysik. Helt okej, mycket bättre lärare än vad jag hade i fysik A. Dessutom hann jag och Frida med så gott som alla uppgifter som vi skulle ha i läxa till på torsdag. Har en uppgift klar att lösa, och den fixar vi tillsammans med matten imorgon eller på torsdag förmiddag.

Sitter med min Varma koppen igen, känns ibland som om det är det enda som jag har som mellanmål, det och nudlar. Gott är det, trots att det kan bli lite tjatigt. Idag är det Äpple och kanel-smak, mums!=)

Snart är det dax för kören^^

Kram!

   Patetiskt...   

Datum: 2010-02-02 Tid: 10:59:18    
Stör mig som f*n på folk som ena stunden skriker att de aldrig mer vill prata med en, för att bara nån vecka senare göra det igen... Då är det bättre att säga att man inte tänker prata med en på ett tag. Jag som tyckte att det var så skönt att slippa lyssna på dem,, så börjar de igen.
Jaja, ska bara betala tillbaka skulden jag har till en för mat de tvingade mig att äta. Sen slipper jag förhoppningsvis dem.
Så nu ska jag gå på pengajakt, se om jag kan skramla ihop de 60kronorna som de tjatar så om...

Kram!

   Sovmorgon!   

Datum: 2010-02-02 Tid: 08:15:28    
Och ändå är jag så dum att jag går upp åtta^^ Börjar inte skolan förrän 12.30, så jag har några timmar att ta död på. Borde vara lite kreativ och göra något vettigt, t.ex. städa rummet eller fixa läxor, men det lär väl bli att jag sitter och spelar farmville, röj och harpan...

Kram!

   Fixat design till Oskar   

Datum: 2010-02-01 Tid: 18:50:49    

Klicka på bilden så kommer ni till hans blogg!
Har lite snabbt knåpat ihop en design till Oskar, inget direkt avancerat bara så att han inte hade ett tråkigt tema utan något personligt alls. Nu fick han färger som han ville, får hoppas att han trivs med det!=)

Kram!

   Flumskola i högt tempo^^   

Datum: 2010-02-01 Tid: 16:31:07    
Det är nog så man bäst beskriver skolan jag går på... Ena sekunden/terminen kan man sitta och titta på film under lektionstid och ändå få VG/MVG på kursen, nästa vågar man inte vara sjuk en dag för att man då riskerar att bli så efter att man får IG.
Förra terminen var just flum, hade matte 2 ggr i veckan, och det var då man gjorde mest. Annars satt man bara och glodde i princip. Nu är det tvärtom; har matte D måndag och fredag, fysik B tisdag och torsdag. Och dessa roliga ämnena är blandade med svenska, engelska, tyska och CAD. Hahaha, kan det bli underbarare?
På det lägger vi sedan extrakursen Körkortsteori, som ska vara 2 timmar på onsdagar, så där rök min sovmorgon och min pianolektion...
Har fått en planering på matten också, sen kommer helt plötsligt en lärare och säger att den frdagen är ni komplediga, och den ska ni på studieresa på... När ska man räkna matten???

Nu får det vara slut klagat, skolan idag var ju faktiskt rätt okej, gjorde det jag skulle så jag ligger inte efter någonstans. =)

Kram!

RSS 2.0