Gaddies Angel   

Datum: 2010-08-04 Tid: 19:42:14    
Är egentligen på tok för trött för att sitta här, men ska skriva lite om provridningen igår i alla fall =)

Först och främst ska jag aldrig säga att all planering är fusk, att få veta att "Nu!" ska vi hämta hästen när man sitter framför datorn i pyjamas och knappt har ätit, det är stressigt... Men det gick bra ändå, ibland behöver man stressa upp lite, speciellt när man haft sommarlov så länge. Efter en rekordsnabb cykeltur till stallet så körde vi för att hämta henne.

Efter lite panik i stallet(hon reste sig utan anledning och hade sönder uppbindningskedjan...) så började Mia med att tömköra henne. Hon hade inte blivit riden på 2 månader så lite överskottsenergi var där allt. Vi gjorde som vi gjort på Pors nu några gånger, Mia tömkör, sedan sitter jag upp och hon tömkör lite till. Jag får sedan rida själv, dock fortfarande i tömmarna och sedan helt själv. Tycker det funkar bra, så hinner både jag och hästen slappna av och det blir inget onödigt bråk =)
Det gick bra med henne, fast det var lite problem med att hon har blivit riden så mycket akademiskt som hon har. Det gjorde nämligen att hon trillade inåt när man ställde henne inåt då hon var mer van vid att man la tygeln mot halsen istället för ut från halsen. Tog man dessutom i tyglarna bara försvann hästen, ungefär som när man rider med graman. Men hon var mjuk och bekväm att sitta på, och lätt att få i form.

Får se hur det blir, ska troligtvis åka och prova en äldre mer välutbildad häst och se hur det funkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0