Glömsk, eller något...   

Datum: 2010-04-30 Tid: 21:56:10    
Satt och kollade på 2012, och helt plötsligt smäller det. Jag fattar ingenting, sedan kommer jag ihåg; det är ju Valborg idag^^ Så jag stod på balkongen och kollade på de fina fyrverkerierna. Känns lite konstigt, har alltid varit nere på ängen med mina kompisar, men idag fick jag stanna inne på grund av min hemska hals.

Har kommit på att jag inte har handla heller, så nu står kylskåpet och gapar lite lagom tomt. Så det ska jag försöka fixa till imorgon.

Kram!

   ...   

Datum: 2010-04-30 Tid: 12:29:45    
Följ min blogg med bloglovin

   Hemma igen!   

Datum: 2010-04-30 Tid: 12:24:50    
Nu är jag äntligen hemma från Stockholm igen, eller, kom hem i natt efter en drygt 8 timmars lång resa(inräknat matpausen och kön på E4:an...)
Hela resan blev roligare än vad jag hade väntat mig, var lite osäker på om jag verkligen skulle följa med eller inte, men jag är glad över att jag gjorde det =)

Ska skriva lite mer senare, och även visa lite bilder på vad jag köpte.
Skulle egentligen gå till skolan nu, men min hals mår verkligen inte bra, inte resten av mig heller för den delen. Så jag stannar hemma och försöker bli frisk istället.

Kram!

   Ny design   

Datum: 2010-04-25 Tid: 22:13:51    
Har länge tänkt på att jag skulle ha en ny design, dock har jag inte alls vetat hur jag ville att den skulle se ut=(
Detta är i alla fall en gratisdesign som jag ska snickra ihop så att den blir lite mer personlig. Men det får bli en annan dag, för nu ska jag sova och på tisdag morgon åker jag till Stockholm.

Kram!  

   Sitsträning   

Datum: 2010-04-25 Tid: 21:12:27    
Usch, kommer troligtvis ha träningsvärk imorgon. Hade sitsträning på Jense idag, och det var inte det lättaste... Han rör ju sig så stort jämfört med Atoz och Pors. Men jag tyckte det gick helt okej, jag brukar sitta med i princip inget knästöd alls när jag har stigbyglar. Utan sitter jag hur bra som helst... Men nu har jag tränat lite på det i alla fall, så får hoppas att det fastnar någon gång^^

Kram!

   Dressyrtävling!   

Datum: 2010-04-25 Tid: 09:47:36    

Det blev en lång dag idag, upp vanlig tid och var i stallet kvart över åtta för att fixa till Atos innan tävlingen. Och för en gångs skull hade jag och Ellen koll på allt och var färdiga att åka när vi hade sagt att vi skulle vara färdig. Kom ner till ridhuset vid nio och förväntade oss att tävlingen hade börjat, men nej då... Då hade de helt plötsligt flyttat fram allt en halvtimme.

Atoz kändes pigg och bra på framridningen och då funkade det super=) Sedan blev han som vanligt segare när jag släppte spöet och red in på banan. L:C2:an gick bra, vann klassen! Första vinsten någonsin, så nu är vi på gång^^ Så nu har jag en blågul rosett att lägga till min lilla samling, samt en fin liten pokal =)
Andra klassen L:B1, gick inte riktigt så bra. Både jag och han var trötta, ingen av oss är egentligen i kondition för att tävla två klasser. Men det ska vi göra något åt, en massa konditionsträning för oss båda(usch!)

Ska strax upp till stallet, ska ha sitsträning idag. Behövs verkligen, tänkte dessutom cykla dit så då blir det kondition samt lite styrka också med de jobbiga uppförsbackarna. Lär ju dö innan jag kommit halvvägs^^

Kram!


   21-04-10   

Datum: 2010-04-22 Tid: 17:17:57    
Hade lite "genrep" med Atoz igår, och det funkade super. Lite små missar här och där i de båda programmen. Men med tanke på att det bara var andra gången sedan i höstas så är jag supernöjd.
Att rida Atoz nu igen, ger så mycket. För helt plötsligt märker JAG hur jag har utvecklats i ridningen. Förra våren när jag tävlade funkade det, men det var också allt. Men nu, så funkar det inte bara, det verkligen "klickar". Får hoppas att det håller sig så här på lördag också, det skulle vara så otroligt roligt att vinna någon dressyrtävling, speciellt när det nu känns så bra som det gör=)

Jag, Atoz och Ellen; min trogna och högt uppskattade hästskötare!=)

Kram!

   ...   

Datum: 2010-04-22 Tid: 16:06:01    
Gick till skolan en stund innan i alla fall. Ville ju så gärna se slutet på Arthur und die Minimoyz, som vi kollade på på tyskan. Var duktig och lämnade in en lapp angående Stockholmsresan nästa vecka också innan jag cyklade hem igen för att sova en stund.

Sjukt onödigt inlägg, men är man uttråkad så är man =(

Kram!

   Sjuk, igen...   

Datum: 2010-04-22 Tid: 10:07:29    
Vad jag hatar det! Sitter med rinnande ögon, huvudvärk och halsont. Dessutom värker tänderna som jag vet inte vad efter igår. Så får se hur mycket jag kan äta under dagen.
Tänkte ta och se en film, eller kanske ett till avsnit av true blood, har verkligen fastnat för serien. Har tyvärr inte så många fler avsnitt att se, men det kommer väl alltid en till säsong?

Kram!

   Hur tänker de?   

Datum: 2010-04-21 Tid: 13:44:35    

Har varit hos tandläkaren både idag och igår. Hos vanliga igår och specialisten(tandställningen) idag. Ganska kul, igår så sa tandläkaren att jag skulle använda mellanrumstandborste och tandtråd; men hur sjutton ska det gå till när jag har en massa skrot i käften som gör att jag inte kan använda det? Och specialisten idag satt och snackade med mig lite då och då medan han satte i en ny tråd(så nu har jag dubbel...) hur var det tänkt att jag skulle kunna svara?
Nästa gång jag ska dit, ska de sätta i tandställningen nere med, samt att jag troligtvis blir av med "bryggan". Kul att det blir dagen innan min födelsedag, lär få servera soppa^^

Kram!


   Ke$ha   

Datum: 2010-04-18 Tid: 22:19:06    


Denna låten har jag suttit och knarkat sönder denna helgen^^

Kram!

   AtozPatoz!   

Datum: 2010-04-18 Tid: 21:28:29    


Snacka om underbar häst!
Valde efter mycket velande att rida honom, och det har inte jag gjort sedan i höstas nån gång. Tävlade förra våren men sedan blev han halt=( Men idag, bara satt upp, han reagerade på vad jag än gjorde. Kortade tyglarna till rätt längd, och sedan; han bara gick där, i super form. Fy fan vad underbart det var! Jag satt med ett stort flin hela passet.
Red igenom C2:an och B1:an, knappt inga problem alls. Lite att han var smårädd för en "bokstav" som inte satt på stolpen, och att han inte riktigt ville skritta utan gärna travade lite istället. Men annars, han var som en jävla dröm. Så nu ska jag anmäla mig och honom till båda programmen på lördag så får Pors stanna hemma.

Fick prova att rida Jense också. Det har ALDRIG funkat tidigare, men nu inga som helst problem. Skritt, trav, galopp allt funkade och det var så häftigt. Dock kunde jag ju inte sitta ner i traven, men att gå från en plattravad B-ponny upp till en 1.62 hög frisier är rätt stor skillnad...

Kram!

   16-04-10   

Datum: 2010-04-17 Tid: 14:53:48    


Var i stallet igår, som jag brukar på fredagar^^ Och red precis som vanligt Pors, samma sak idag. Han var positiv, men ville inte riktigt framåt. Så nar jag hade ridit fram ordentligt så tog Mia över i 5-10 minuter. Sedan var han helt plötsligt väldigt mycket lättare =)
Och mina händer är ju inte de bästa precis, men vi tränar på det. Körde lite galopp också, den funkar ju inte heller riktigt, men han fattar oftast rätt galopp, och är på väg ner i form. Men jag orkar inte riktigt och missar att driva vid rätt tillfälle, så han bryter av till trav =/ Men med lite träning kommer nog det också så småningom.
Ska tävla på lördag, och ska anmäla till Ryttarmärke 1 och L:C2 med Pors, och rida L:B1 på Atoz, sista tävlingen på honom =(

Efter Pors red jag på Marabou...^^ Hahaha, jag är lite smårädd för den lilla saken, han är 104cm men tror han är nån bjässe på 160. Men det gick super, trots att mina ben hängde kanske 20cm ovanför marken. Red i skritt, trav och galopp på lillskiten utan problem. Han kändes jättepositiv, och det kändes inte som en liten A-ponny, snarare som en C. Helt amazing minihäst, synd bara att det inte finns någon som kan rida honom. Jag fick ta ett litet skutt också, det var inte så jättehögt, men kul var det (y

Kram!

   14-04-10   

Datum: 2010-04-16 Tid: 22:05:56    
Det blir noll^^

Skämt å sido, tänkte ta och skriva lite om ridningen i onsdags. Känner att jag måste dokumentera det, så jag vet vad jag sysslat med med lillhingsten...

Red då som vanligt dressyr, känns inte som om jag gör annat, borde vara ganska tråkigt för honom egentligen. Men det är det enda jag känner mig helt säker på för tillfället.

Tyckte i onsdags att det inte gick helt hundra, han var positiv men en aning seg. Så Mia satt upp(!), och han verkade inte ha några problem med det. Hon red i kanske 5-10 minuter och sedan fick jag rida igen, herregud vilken skillnad. Jag är ju så mesig i min ridning, vet inte riktigt hur jag ska göra. Men efter att hon ridit var han hur mjuk och fin som helst! =D

Skulle ha galopperat också, men det blev inte av då jag inte kunde få hjälp, och inte gärna gör det själv. Han ska ju helst lära sig att fatta rätt galopp^^

Kram!

   Happy!   

Datum: 2010-04-15 Tid: 17:48:02    
Var hos optikern tidigare, och jag fick gå ner ett snäpp i styrka på linserna! Känns bra att jag börjar se bättre igen, kanske den falska närsyntheten kan ta och släppa nu. Men det är väl för mycket att hoppas på.

Kram!

   Sjuk...   

Datum: 2010-04-15 Tid: 12:55:57    
Inte riktigt sjuk, men mår för dåligt för att ha fysik i tre timmar. Huvudet värker som vanligt. Så jag ska snart ta en tablett och försöka sova bort det mesta.
Ska till optikern senare i dag och kolla mina ögon och linser, så då ska helst huvudvärken vara borta så att jag inte ser "fel".

Kram!

   Skit bredband!   

Datum: 2010-04-13 Tid: 19:42:54    
Stör mig som in i på mitt bredband just nu, ser masten, har stundtals fullt i täckning och ändå vill den inte visa internetsidor, förrän efter tredje gången eller något.

Har varit på kören idag, skojsigt som vanligt! Oskar hade med sig en skateboard av någon anledning, så den testade jag att åka på. Det gick ju inte alltför bra i högklackat och med noll balans. Hahaha, fast det var nog bara andra gången jag stod på en och jag trillade inte!!!

Min lediga dag imorgon, blir inte så ledig=( Körkortsteori, pianolektion, körlektion och sedan ridning. Vart sjutton tog min sovmorgon vägen? Tur att jag inte har tyska förrän vid 10 på torsdag, får sova lite längre då.

Kram!

   Bara en massa hästar   

Datum: 2010-04-11 Tid: 19:16:29    
Känns som om det är det enda jag uppdaterar om just nu, menmen så får det väl va ett tag i så fall.

Var i stallet idag i alla fall, as usual. Ellen var också där! Känns som om det var år och dar sedan vi träffades nu. Så vi satt inne ett tag och pratade tills Mia sa åt mig att hämta min häst... Då hade han gått under kedjan till hans box och ut på gräsmattan^^ Så det var bara att hämta grimman, det är tur att han är så svårfångad. Släppte ut alla hästarna, fölen blev lite borstad och sedan tog vi ut och löshoppade dem på banan, riktigt duktiga små sötnosar =)

Sedan satt jag och Ellen i hagen och pratade, försökte leka med hästarna i solskenet.

Kram!

   Mycket ridning   

Datum: 2010-04-09 Tid: 21:29:54    
Sista lovdagen idag... Har varit i stallet halva ungefär, först red jag och Mia ut i skogen. Och jag konstaterade redan efter att vi kommit över stora vägen att jag hade för mycket kläder på mig, menmen det fick gå ändå. Blev en ganska lång runda, med en del galopp=) Första gången jag galopperat med Pors i skogen utan att han har bockat så jag trillat av.
Fast helt plötligt har Pors blivit hingst, skuttar runt och gnäggar och har sig... Fast det var ganska gulligt att han gnäggade när jag skulle hämta honom hagen. Sedan om det var för att han gått ensam och blev glad för sällskap, eller om han tycker om mig vet jag inte^^

Red Brasse på banan sen, han var ju inte lite stel och tung... Så Mia hoppade upp och red honom lite medan jag gick lite med Grounau. Fick hoppa upp på Brasse sen igen, jävla vilken skillnad det var.

Kram!

   Barbacka!   

Datum: 2010-04-09 Tid: 13:11:14    
Våren är här på riktigt nu! Red ridlektion mellan 20 och 21, barbacka i onsdags. UTAN att tända lamporna och frysa häcken av mig(visserligen ganska svårt när man har en varm häst^^)
Och det gick superbra, har börjat förstå hur jag ska göra för att få med hans högra bog som han gärna skjuter ut =) Tränade både i skritt och trav, och jag satt kvar utan att trilla av som jag trodde att jag skulle göra.

Kram!

   Bara för att...   

Datum: 2010-04-07 Tid: 18:13:21    
Tobbeliten är så gudomligt söt!

Så lägger jag in en till bild på honom som jag tog med min mobil för någon dag sedan!

http://mullbergaskolan.se/2010/02/problemet-tokio-hotel/
Hahahahahahahahahahahahahahahaha

Kram!

   Körlektion!   

Datum: 2010-04-07 Tid: 16:47:21    
Hade min första riktiga körlektion igår, har bara kört med pappa och en gång med mamma innan. Var riktigt nervös innan, men det släppte ganska snabbt när jag började köra. Första gången jag körde något annat än volvo med. Körde runt lite i byn, fick starta i backe, backa runt hörn m.m. Lite grunder. Har bokat en ny tid också till nästa vecka, vill ha mitt körkort innan Juli är slut =)

Fick för ett tag sedan reda på att Oskar har fått en roll i musikalen Sweet Charity, skojsigt värre. Så i höst ska jag gå och kolla på honom=)

Kram!

   Pors   

Datum: 2010-04-06 Tid: 18:53:07    

Tobbeliten är sötast! <3

Idag fick jag rida min älskade lilla Pors igen, det gick inte alltför bra. Känns inte som om ridningen går på topp alls just nu, men det är bara att kämpa vidare. Får se till det positiva istället, han går framåt när jag ber honom, och det nästan direkt. Det är nästan så att jag håller på att trilla baklänges för att han skjuter på så bra. =)

Formen funkar ju inte alls bra, i skritten är det helt okej, men traven var inte vacker. Fick det verkligen inte till att fungera, så Mia tog och tömkörde honom medan jag fick gå in med Marabou som hon jobbat med. Lilla sathästen skötte sig bra tills jag tagit av tränset och försökte få av selen, då var det direkt visp med frambenet... Så han fick stå i en box och äta hö med selen på ett tag.
Fick gå ut och hoppa upp igen, och sitta på under tiden Mia tömkörde lite till och sedan fick jag rida själv igen. Gick mycket bättre, visst han var väldigt låg i formen och segade lite, men jag fick med honom på ett helt annat sätt än jag fått tidigare, red mer med yttersidan nu.
Inne i stallet sedan fick jag sitta på Marabou, hahahahaha, kände mig som värsta jätten, kunde inte ställa en hink under min fot ens en gång...

Kram!

   Ridit Grounau   

Datum: 2010-04-05 Tid: 19:55:10    
Har för ovanlighetens skull ridit på Grounau idag. Tror inte jag har ridit honom sedan i somras någongång...
Väldans skillnad mellan honom och Pors är det i alla fall. Vi kom inte riktigt överens, troligtvis just pga den stora skillnaden. Grounau har så mycket mera power, men samtidigt så mycket känsligare, och mycket mera hingst.

Fick en lektion, i skritt, trav och galopp. Gick super så länge Mia var där, men när hon inte stod på ridbanan slöade han och ville inte riktigt gå framåt. Sedan är ju inte han skolriden alls mycket, mest bara tömkörd så han förstod väl inte allt riktigt heller. Gjorde lite skänkelvikningar som blev helt okej.
Galoppen var helt underbar! Hur mycket luft som helst, och supermjuk. Han orkade ju inte riktigt, men den galoppen när han är starkare... Synd att det inte finns någon liten unge som vill och klarar av att tävla honom i dressyr, för han hade fått fina poäng!

Efter stallarbetet gick upp till hagen och tog lite bilder med mobilen på Curreskrutt och Tobbeliten! De kommer up senare, då min dator inte vill samarbeta och ladda upp bilder just nu =(

Kram!

   Inlägg 200^^   

Datum: 2010-04-03 Tid: 11:01:48    
Och det blir en dagens låt. Håller på att lära mig denna på piano just nu, så ska Oskar eventuellt sjunga till. Kommer nog bli superbra, bara jag tar tummen ur röven och faktiskt tränar =)



Kram!

   Pors   

Datum: 2010-04-02 Tid: 21:25:03    

Stack till stallet tidigare idag, och solen sken! Slapp regnet som föll i onsdags då det bara blev ett väldigt kort pass. Idag blev det då lite längre, och han har börjat svara riktigt bra när jag ber honom att gå framåt =) Dock var han inte alls bekväm att sitta ner på i traven, så det blev mest lättridning. Red igenom ryttarmärkesprogrammet, gick sådär... Volterna blir helt konstiga och han körde upp huvudet en massa, men det är bara att träna vidare, vet ju att han kunde det i höstas.

Kram!

   Loov!   

Datum: 2010-04-01 Tid: 20:01:07    
Nu är det äntligen påsklov! Var så glad när jag cyklade från skolan, och ännu gladare blev jag när jag kom hem och såg att MIN bil stod på uppfarten! Jag fick köra helt själv på uppfarten, visserligen bara backa några meter och sedan köra framåt igen, men ändå; helt själv i min egna bil! Sedan körde jag med pappa en runda på 3 mil kanske, gick super. Förutom 3 motorstopp när jag blev lite för stressad i korsningar, men annars var det inga problem, körde både landsväg och "stads"-körning.

Kram!

RSS 2.0